ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UmutMEHDİOĞLU
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
159
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2013 21:32
Son Ziyaret:
26 Mart 2024 22:20
Toplam Mesaj:
1938 [0.51 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Mehdioğlu
Doğum Tarihi:
15 Ocak 2000
Yaş:
24
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Mehdioğlu F0 Red Rainbow Kasanga F1 Tropheus İkola Kaiser

SON 10 MESAJI

Bu Küçüklerin Cinsi Adı Nedir
[QUOTE=Republic19]Merhabalar dün bi akvaryumcudan yosun şikayetim için balık istedim bunları verdi. Acaba adı nedir gerçekten yosun ile mücadele iş yapar mı. Teşekkürler 🙏 [IMG]null[/IMG][URL]null[/URL][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236550/311020231928291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236550/311020231928331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236550/311020231928361.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhabalar İbrahim bey. Daha önce beslemediğimi için emin olamıyorum ancak gördüğüm kadarı ile balığınız otocinclus'a benziyor. Şayet otocinclus ise yosunla mücadelede başarılı bir ırktır.
Galaxy Koi Plakat İle Devam
[QUOTE=azizbaris]

Birkaç yetiştiriciye sordum. Hepsi galaxy dedi ama mühim olan sağlıklı olması. [:iyi:][/QUOTE]

Yetiştirici olmak zor bu devirde, dedilerse bir bildikleri vardır :) sağlıcakla [:3]

Düzeltme eklemeden duramadım... Yetiştiriciler illa ki bilgi vermiştir ama, koi'lerin tamamında alt pattern cellophane olur :) Yani koilerde desenler cellophane üzerine gelir. Fancy'lerde alt pattern mat renklerden oluşur :) Ayrım yaparken daha net fikir oluşur bu şekilde sanırım [:)))] İyi hobiler...[EDIT]UmutMEHDİOĞLU,2023-10-31 18:34:22[/EDIT]
Galaxy Koi Plakat İle Devam
Maşallah dostum, renk varyetesi Galaxy koi değil, fancy... Eş seçme durumlarında kolaylık sağlaması için bilgi vermek istedim. Sağlıcakla :)
Pipo Filtre, Isıtıcı Ve Bakteri Kültürü Seçimi
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Doğrusu akvaryumum neredeyse hazır dün akşam köşebentleri alıp bugün suyunu boşalttım. 1 haftaya yakındır hiç kaçak yapmadı.

Doğru valla, emek vermeden hiç bir şey yapamadığımdan bende severim uğraşmayı. Tabii haftada bir bir kaç saat uğraşmak daha makul gibi balıklar içinde benim içinde. Kardeşim için aldığım 3 guineapig 1 muhabbet kuşu var. O sevgisini veriyor ben her gün 1 saat onlarla vakit geçirip bakımlarıyla uğraşıyorum. Hepsini kucaklayıp balıkların karşısında oturacak anladığım kadarıyla. 😂

Kles inşallah uygun fiyatlıdır. Direk fiyat yazmayıp uygun ölçülerde yaparız gibi açıklama görünce biraz tedirgin oldum. 😅[/QUOTE]

Sabit modeller haricinde, istenilen ölçüde de yaptığı için sabit fiyat olmuyor genelde ancak fiyat performans açısından gerçekten kaliteli ve uygun bir ürün çıkartıyorlar.
Aklına takılan bir soru olursa çekinmeden yazabilirsin, ufaklığa kucak dolusu sevgiler :)
Pipo Filtre, Isıtıcı Ve Bakteri Kültürü Seçimi
[QUOTE=Hidro Dinamik]

Teşekkür ederim. 😁 Doğrusu tank seçimi pek elimde olan bir durum değildi. Kardeşim balık isteyince fanusla birlikte aldık. Eve gelip araştırınca hata yaptığımızı farkettim. Toplam bütçemi 1000 1500 olarak belirleyince 2. ele yönelip 300 liraya bu akvaryumu buldum. Nalburumdan sista silikonu 100 liradan 2 tane ve 6 metre köşebenti 120 liraya alınca toplam masrafı 620 liraya geldi. Kendim tank kuracak kadar tecrübeli ve bilgili değilim.

Kles designa mesaj attım belirtecekleri fiyata göre seyyar alacağım duruma göre akvaryumexpressin ürünlerinden alabilirim. Akvaryumexpressinkiler şeffaf olduğundan kirlenmeyi kontrol edebilirim ama çok hoş durmuyor gibi geldi.

Doğrusu bakteri kültürü için bu seçeneği gördüm ama cesaret edemedim. Yakınımdaki balıkçıda sadece japon, melek ve beta balığı var çeşit imkanım olmayınca ve meleklerin salyangozları rahat ettirmemesi hakkında bir olay duyunca kimyasal daha uygun geldi.

Akvaryumu koridorda konsola koymayı düşünüyordum bir şey olursa diye tedirgin olup strafor üzerine koymaya karar verdim. Straforuda naylon yemek masası muşambalarıyla kaplayıp hoş bir görüntü elde etmeyi planlıyorum. Manuel pompalarda yeterli boyu göremedim elektroniklere bakayım en iyisi. Çok pahalıysa ve manuel pompa bulamazsam bahçe hortumu kullanmayı düşünüyordum.[/QUOTE]

Ben her zaman hobiye kendimizden bir şeyler katmayı daha doğru buluyorum. Yani, hortumla evet daha meşakatli oluyor dip cekimi ama beni daha çok tatmin ediyor doğrusu :) Emek verince zevk alıyorum.
Akvaryum bulmak için de aceleniz yok ise facebook gruplarını takip ederseniz daha uygun bir şeyler denk gelir diye düşünüyorum. Yine de her şey gönlünüzce olur umarım, şimdiden bol şans ve başarılar :)
Kles doğru seçim, haricinde İstanbul'da iseniz önerebileceğim bir kaç yer daha var.
Pipo Filtre, Isıtıcı Ve Bakteri Kültürü Seçimi
[QUOTE=Hidro Dinamik]Merhabalar,
Yine başınızın belası olan ben. Beni ilk kez görenler için belirtmeliyim ki bu hobide yeniyim. Tabii bazı bilgiler eksik veya zıttı gibi geldiğinden sormak istediklerim arttı.
Lafı dahada uzatmadan sorularımı sıralayayım.
Şimdiden teşekkürler.

Akvaryumu neredeyse bitirdim sayılır sadece köşebent çekmek ve bakteri kültürü oluşturmak kaldı. Gereken malzemeleride sipariş edip bir an önce kurulumu yapmak istiyorum. Melek balığı bakacağım.

[B]Önceki konulardan bilenler için belirteyim. Kullanıma hazır 2. el başka bir akvaryumda buldum fiyatı gayet uygun. Japon balığımı 2. alacağım akvaryumda tek besleyip ilk akvaryumumada melek balıkları koymayı düşünüyorum. BU KONUDA SADECE İLK AKVARYUMUM HAKKINDA SORULAR SORACAĞIM. [Aşağıda ölçülerini verdiğim] [/B]

Cam kalınlığı 1 cm
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241079/241020230243041.jpg[/IMG]


[B]1-)[/B] İç ve dış filtre kullanmayacağım için 2 adet pipo filtre kullanmak istiyorum. Yüksekliği fazla olduğundan yüzeyde dalgalanma olmazsa endişesi ile AquaWing AQ950 almayı planlıyorum. 550 L/h bence önerilenlerden fazla olduğundan suyun alt ve üst noktaları yeterince homojen olacaktır. Pipo filtre olarakta AquaWing AQ355 düşünüyorum ancak yüksekliğinin kısa geleceği endişem var. Su yüzeyinde dalgalanma yapmaya yeter mi acaba? Meç pipo 15 için kötü yorumlar olduğundan almaktan vazgeçtim. Tabii başka bir pipo filtrede önerebilirsiniz.

[B]2-)[/B] Belirttiğim hava motoru ve pipo filtreler akvaryumum için yeterli mi? (oksijen seviyesi vb.) Herhangi bir elektrik kesintisinde balıklarım telef olsun istemem. Bulunduğum ilçede neredeyse yılda bir kez 12 saate yakın elektrik kesintisi yaşanabiliyor.

[B]3-)[/B] İlk akvaryumla birlikte ısıtıcı verilecekti bazı aksaklıklar olduğundan kendim almam gerekecek. 25 dereceye sabitlenen ısıtıcı mı almalıyım yoksa kalibrasyonlu olanlardan mı? Uzun süre kullanabileceğim, sorun çıkarmayacak bir ürün arıyorum. Öneriniz var mı? Aklımda EHEIM TERMOPRESET AKVARYUM ISITICISI 150W modeli var.
Bu soruyu sorma sebebim hastalık durumlarında sıcaklığı artırmamız gerekebiliyormuş böyle bir durum için kafamı karıştırdı. Elbette bir sorunla karşılaşıp balıklarımın heba olmasınıda istemediğimden pahalıda olsa bu ürün seçtim. Daha uygun fiyatlı yakın kalitede üründe önerebilirsiniz.

[B]4-)[/B]Melek balığı bakacağım için yeni akvaryumda bakteri kültürü oluşturmam gerekiyor ancak güvenilir birinden filtre veya su temin edemem. Akvaryumcudan geleceği suylada 100 litreyi karıştırsam bakteriler yetersiz gelebilir hatta hastalıklı suyla akvaryum kurmuş olabilirim diye bakteri kültürü damlası almayı düşünüyorum. Bu konuda önerileriniz var mı?

Seachem Stabilty 50 ML bu ürünü almayı düşünüyorum. Anlamadığım nokta ise bakteri kültürünün normalde beslenmesi gerekirken bu ürünü kullandıktan 1 gün sonra balıklarımızı suya bırakabilir miyiz?

[B]5-)[/B] Haftada bir su değişimi yapacağım için pompa arıyorum ama düzgün bir şey göremedim. Çocukluğumda bir pompamız vardı ona benzer bir şey göremediğimden şüpheye düştüm. Ayrıca 80 cm yükseklik olduğundan dip temizliğinide yapabileceğim uzun bir ürün bulamadım. Öneriniz varsa çok mutlu olurum.

[B]6-)[/B] Arka plana fon kağıdı yapıştırmayı düşünüyorum. Ancak uygun boyutlu bir şey bulamadım. Bazı yorumlarda direk baskılı A4 kağıdı yollandığı söylenmiş. Tecrübe ettiğiniz bir satıcı varsa isim veya link alabilir miyim?

[/QUOTE]

Öncelikle bu ilginç ölçüler için tebrik ederim, 80h'lık bir tank gerçekten cesaret işi, anladığım kadarı ile de kendiniz yapıyorsunuz. Önlemlerinizi aldığınızı varsayıyorum ama insan yine de uyarmadan edemiyor :) Dikkat etmekte fayda var.

1- Filtrasyon olarak bu yükseklikteki tankta kesinlikle seyyar sump öneririm, bahsettiğiniz homojenliği diğer filtreler ile yakalamak çok ama çok zor olur sizin adınıza.

2-Gayet yeterlidir, elektrik kesintileri için pilli bir hava motorunu kıyıda köşede saklamak lazım, şehir ve ilçe fark etmeksizin.

3- Devasa tanklarda Smart kullanılıyor, açıkçası Eheim veya tetra gibi markalara gereksiz para vermek bana saçma geliyor, 150-200 W'luk bir Smart işinizi fazlası ile görecektir.

4- Akvaryum hobisindeki dost görünümlü baş düşmanlarımız su düzenleyici ve diğer kimyasallardır, su hazırlamak sanıldığı kadar zor ve meşakatli değil. Aksine, kısa sürede sonuç veren yöntemler var, yem atıp salyangoz türevi canlılar eklemek gönlünüzü rahatlatmak için yeterlidir. 3. Gün balıklar tanka girebilir.

5-80h bir tankta suyun manuel pompa ile çekilebileceğine dair şüphelerim var, bu sebepten elektronik aksama sahip dip çekim pompalarını araştırın derim. Çünkü ben 60H ve sehpa olmasına rağmen standart hortumla çekerken zorluk çekiyorum.

6- Düz renk istiyorsanız reklamcıları ziyaret edebilirsiniz, mutlaka oralarda bulacaksınız aradığınızı.

Sağlıklı hobiler.
Vahşi Bettalar
[QUOTE=BeyzPl]Teşekkür ediyorum.
Özellikle macrostoma bence de mükemmel, sadece görünüşü dahi. Yılanbaşları andırıyor, ilk fırsatta onu da tecrübe etmek istiyorum. Fiyatı biraz yüksek olunca mecbur erteledim. :))

Üretim demişken, erkek dişiyi ikna yolunda çabalıyor. Dişinin karnı dolu, inşallah yumurtlama dönemi cm biryakındadır.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208569/311020231015281.jpg[/IMG][/QUOTE]

Görselinden ziyade, davranışları kesinlikle aşırı vahşi. Küçük ısı düşüşleri üreme tetiklemede önemli bir etkendir, denemeni tavsiye ederim. Oda sıcaklığındaki su ile %10-%15 lik su değişimi veya su takviyesi fayda sağlar. Sağlıcakla.
Betta Balığımın Cinsi Cinsiyeti Yaşı
[QUOTE=Emirrztrk]Görseli internetten aldım yardımcı olsun diye arkadaşa. Dediğiniz doğru olabilir çok fazla hakim değilim betta ve varyetelerine. [/QUOTE]

Maalesef inernet bilgi çöplüğü. Bilgileri seçerken iyi araştırmak veyahutta tecrübelerimize dayanarak doğruluğunu teyit etmemiz daha doğru. İyi hobiler.
Betta Balığımın Cinsi Cinsiyeti Yaşı
[QUOTE=Emirrztrk][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233795/311020230109091.jpg[/IMG]

Gördüğünüz üzere bettalarda dişi erkek ayrımı bariz bir şekilde ayırt edilebilir. Fakat yaşı bile bilinemezken siz kaç aylık diye sormuşsunuz saçma bir soru olmuş.[/QUOTE]

Emir bey, öncelikle paylaştığınız fotoğrafta iki erkek betta var :) Kısa kuyruklu olan dişi değil, Halfmoon plakat varyetesine mensup bir erkek.
Konudaki balık şu hali ile doubletail e benziyor. Ancak double tail bettalarda üst Fin kafa kısmına daha yakın oluyor, bu çocukta o şekilde gözükmüyor. Ventral fin'de yaş tahmini için en önemli detaylardan birisidir. Şahsen bana kalırsa 5 aylıktan büyük duruyor bu delikanlı. Ancak 7 8 aylıktan da büyük olduğunu sanmıyorum.

Sağlıcakla kalın, iyi hobiler :)
Vahşi Bettalar
[QUOTE=BeyzPl]Teşekkür ediyorum.

Rubrayları da imbellisleri de Orkun Kırcı'dan almıştım, rubrada çok ilgilendi sağolsun.
Aslında hepsinin içinde küçük birer betta splendens var gibi, tavırları birbirlerine çok benziyor.
Tabi vahşi bettaların dişileriyle ilişkileri ve alacalı renkleri çok başka. İyi bir fotoğraf makinem olmasını isterdim, çünkü benim çekebildiğim fotoğraflardan çok daha güzeller kesinlikle.
Sonuç olarak oldukça yeni sayılırım, zamanla daha iyi tanıyacağım inşallah.:))

Rubra gerçekten çok uysal bir betta. Ancak imbellis o kadar değil, köşelerden arada bi' gördüğü rubraya kabarıyor. Birbirlerini görmeleri iyi olmaz gibi geliyor. Görselliği bozmadan da gözenekli hangi malzemeyi kullanabilirim bilmiyorum. Umarım hava taşının yaptığı sürkilasyon yeterli olur bu yüzden. [/QUOTE]

Öncelikle canlılar ve tank için tebrik ederim. Akvaryum hobisinde fotoğraf makinası gerçekten ciddi bir ihtiyaç.
Başlangıç için güzel varyeteler seçmişsiniz, ancak wild'ın gerçek tadı şahsıma kalırsa Macrostoma ve Smaragdina ile çıkıyor. Davranış olarak wild'a en yakın hareketleri onlarda gözlemledim şahsen. Üretim ve yetiştirme yolunda da başarılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.