ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
onur5544
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
28 Mayıs 2016 20:14
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Onurcan TURAN
Doğum Tarihi:
02 Şubat 1994
İl:
Samsun
Meslek:
Hemşire-FTR Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Onurcan TURAN
SON 10 MESAJI
Kamera ve photoshop
Oncelikle bu hobiye hosgeldiniz :)
Bundan sonra o makinelere prof degilde DSLR diyelim. Canonun o fiyat araliklarinda bulunan modelleri var. 650D gibi... Fotograf uzerinde cesitli mudahaleler yapabilecegin belli basli programlar var, ancak bu programlar ucretli tabi illegal yoldan beles :) Mesela Adobe photoshop cs5 cs6 gibi yada adobe photoshop lightroom. Ben baslangic olarak ana photoshop programinin basite indirgenmis hali olan adobe photoshop lightroom u oneririm. Forumda belki dersleri olmayabilir. Ancak ana photoshop programinin dersleri mevcut. Arama ozelligini kullanin. Bilgi isterseniz ozel mesaj atabilirsiniz...
Oncelikle bu hobiye hosgeldiniz :)
Bundan sonra o makinelere prof degilde DSLR diyelim. Canonun o fiyat araliklarinda bulunan modelleri var. 650D gibi... Fotograf uzerinde cesitli mudahaleler yapabilecegin belli basli programlar var, ancak bu programlar ucretli tabi illegal yoldan beles :) Mesela Adobe photoshop cs5 cs6 gibi yada adobe photoshop lightroom. Ben baslangic olarak ana photoshop programinin basite indirgenmis hali olan adobe photoshop lightroom u oneririm. Forumda belki dersleri olmayabilir. Ancak ana photoshop programinin dersleri mevcut. Arama ozelligini kullanin. Bilgi isterseniz ozel mesaj atabilirsiniz...
İphone fotoğraf çekmek
Net ve duzgun kareler almak sana ve yetenegine bagli sonucta en alt bir dslr nin goruntu kalitesi bir cep telefonu (ister iphone 5s ister note 3 olsun) nu her zaman tokatlar ancak ince ayar ve photoshop uzerinde post processing( sonradan isleme) yapilirsa dogru isik ve ayarlarla cekilmis her fotograf tabloya donusecektir.
Ucuz makine degilde ucuzun az daha pahalisi olmali ileriye yonelik undertaker arkadasimizin belirttigi makine olabilir mesela. Ama ben en ucuzunu alicam diyorsaniz, canon eos 1100 d alinabilir ama canon eos 600 d 650 d daha kullanislidir. Sony tarafinda a5xx serilerine bakabilirsiniz nikon tarafinda d5100 d5200 olabilir. Zaten bir media markta gittiginizde size ordaki tecrubeli arkadaslar yardimci olacaktir. İsin özü sizde aslinda siz yeterki cekmek isteyin makinenizi taniyin bu yeterli... İyi geceler.
@oguz1360 Oguz bey " . " ne anlama geliyor anlayamadik...
Net ve duzgun kareler almak sana ve yetenegine bagli sonucta en alt bir dslr nin goruntu kalitesi bir cep telefonu (ister iphone 5s ister note 3 olsun) nu her zaman tokatlar ancak ince ayar ve photoshop uzerinde post processing( sonradan isleme) yapilirsa dogru isik ve ayarlarla cekilmis her fotograf tabloya donusecektir.
Ucuz makine degilde ucuzun az daha pahalisi olmali ileriye yonelik undertaker arkadasimizin belirttigi makine olabilir mesela. Ama ben en ucuzunu alicam diyorsaniz, canon eos 1100 d alinabilir ama canon eos 600 d 650 d daha kullanislidir. Sony tarafinda a5xx serilerine bakabilirsiniz nikon tarafinda d5100 d5200 olabilir. Zaten bir media markta gittiginizde size ordaki tecrubeli arkadaslar yardimci olacaktir. İsin özü sizde aslinda siz yeterki cekmek isteyin makinenizi taniyin bu yeterli... İyi geceler.
@oguz1360 Oguz bey " . " ne anlama geliyor anlayamadik...
İphone fotoğraf çekmek
Kit lens ile alicaksaniz (kitten kastim makine ile beraber gelen genelde 18-55mm arasi acilarda olan lenslerdir) makro cekim seviyesi lens den ve markadan markaya degisir. Ben sahsen kit lensleri onermem ancak siz yeni heveslendiginiz icin, sizin isinizi cok rahat gorur ancaaaaak daha net daha guclu netleme motoru(daha hizli odaklanma) ve daha yakin cekim mesafesi ve daha flu arka plan istiyorsaniz en ucuz makro lensi 1200+ lira. Cekmek istediginiz obje ve konulari daha dogrusu ne ile calisacaginizi yazarsaniz daha rahat yardimci olurum. Mesela hareketli balik mi yoksa sabit sakin balikmi duz cam akvaryummu yoksa egimli cammi...
Bunlari belirtirseniz ve de sizin akliniza gelenleri... Daha iyi yardim edebilirim.
Edit: Dslr da makro cekim makineden makineye degismez Lensler tarafindan belirlenir bu ozellik...(tam kare DSLR lar haric, onlarda durum biraz daha farkli) canon 600d guzel makinedir guzel isiklandirma ve dogru ayarlarla sizi hayal kirikligina ugratmaz.)
Edit 2 : Yani demem o ki. Makro yetenegi tamamen lense baglidir. Ha goruntu kalitesi isik hassasiyeto vs govdeye de baglidir. Ama isi bitiren lenstir. Ne kadar iyi lens o kadar yuksek verim o kadar da cuzdana dokunur :)
Kit lens ile alicaksaniz (kitten kastim makine ile beraber gelen genelde 18-55mm arasi acilarda olan lenslerdir) makro cekim seviyesi lens den ve markadan markaya degisir. Ben sahsen kit lensleri onermem ancak siz yeni heveslendiginiz icin, sizin isinizi cok rahat gorur ancaaaaak daha net daha guclu netleme motoru(daha hizli odaklanma) ve daha yakin cekim mesafesi ve daha flu arka plan istiyorsaniz en ucuz makro lensi 1200+ lira. Cekmek istediginiz obje ve konulari daha dogrusu ne ile calisacaginizi yazarsaniz daha rahat yardimci olurum. Mesela hareketli balik mi yoksa sabit sakin balikmi duz cam akvaryummu yoksa egimli cammi...
Bunlari belirtirseniz ve de sizin akliniza gelenleri... Daha iyi yardim edebilirim.
Edit: Dslr da makro cekim makineden makineye degismez Lensler tarafindan belirlenir bu ozellik...(tam kare DSLR lar haric, onlarda durum biraz daha farkli) canon 600d guzel makinedir guzel isiklandirma ve dogru ayarlarla sizi hayal kirikligina ugratmaz.)
Edit 2 : Yani demem o ki. Makro yetenegi tamamen lense baglidir. Ha goruntu kalitesi isik hassasiyeto vs govdeye de baglidir. Ama isi bitiren lenstir. Ne kadar iyi lens o kadar yuksek verim o kadar da cuzdana dokunur :)
İphone fotoğraf çekmek
Hobi olarak fotoğrafçılık yapan biri olarak...
onur5544 2014-02-05 01:12:54
Hobi olarak fotoğrafçılık yapan biri olarak...
@SÜMER_38
Cep telefonu ile akvaryum fotoğrafı çekilmesine karşıyım. Cep telefonuna aparat takmak ve o şekilde farklı özellikler kazandırmak size + zum ya da yakın çekim özelliği kazandırsada, fotoğraf çözünürlüğü ve kalitesi zaten DSLR makinelere göre bir hayli düşük olan akıllı telefonların fotoğraf kalitesini büyük ölçüde düşürecektir.
Cep telefonlarının otofokus(odaklanma-netleme) hızları ve otofokus doğruluğu düşük olduğundan istediğiniz fotoğraf kalitesine yaklaşamayabilirsiniz. Hatta ek bir aparat takıldığında sisteme giren ışık miktarı da azalacağından pozlama hızınız düşücek ve eğer fotoğraf ile ilgilenen birisi değil iseniz(fotoğrafçılık yapanlar düşük ışıkta dahi titretmeme konusunda normal insanlara göre çok daha iyidir) fotoğrafta hareketten kaynaklanan titreme ve netlik kaybı oluşacaktır.
Tavsiyem en alt seviyede olsa bir DSLR sahibi olmanız...
Saygılar
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
Buda benden. Tül kuyruk olup kuyruğunda katlanma olan cici balığım :)
Japon balığı kuyruk yeme
Tesekkurler.
Tesekkurler.
Japon balığı kuyruk yeme
Tesekkur ederim evdekilere soyleyeyim de uygulasinlar ben yokken. Peki baska bir durum oldugunda buraya mi yazayim yoksa ozel mesaj atiliyorsa ozel mesaj mi atayim ?
Tesekkur ederim evdekilere soyleyeyim de uygulasinlar ben yokken. Peki baska bir durum oldugunda buraya mi yazayim yoksa ozel mesaj atiliyorsa ozel mesaj mi atayim ?
Japon balığı kuyruk yeme
Tesekkur ederim faydali bilgiler buldum. Araya dekota yada forex levha koyacagim uzerine de delikler acip motoru karsisina koyacagim hem birinci bolmeyi hem ikinci bolmeyi havalandirmis olacagim hemde su gecisi olacak. Fanusta ki yarali balik icin bir tavsiyeniz varmi suyuna sarimsak suyu koymak gibi :) hastalanan melek baligimi oyle iyilestirmistim :) Evde bi ilac var kahverengi renkte adini hatrlamiyorum japon baligindaki beyaz benek hastaligi icin almistim. Onu kullanabilirmiyim ?onur5544 2013-12-18 13:47:05
Tesekkur ederim faydali bilgiler buldum. Araya dekota yada forex levha koyacagim uzerine de delikler acip motoru karsisina koyacagim hem birinci bolmeyi hem ikinci bolmeyi havalandirmis olacagim hemde su gecisi olacak. Fanusta ki yarali balik icin bir tavsiyeniz varmi suyuna sarimsak suyu koymak gibi :) hastalanan melek baligimi oyle iyilestirmistim :) Evde bi ilac var kahverengi renkte adini hatrlamiyorum japon baligindaki beyaz benek hastaligi icin almistim. Onu kullanabilirmiyim ?
Japon balığı kuyruk yeme
Anladim. Samsundaki zamanim kisitliydi su an samsunda degilim. Bu sekilde biri fanusta biri akvaryunda beklese fanustaki icin sorun teskil etmez dimi. Finallerim 12 ocakta bitiyor. O zaman samsuna gidip bi cozum yolu bakacagim. Oldu da satamadik hediye alan da yok; esas merak ettigim araya file yada plastik saydam levha koysam delikler acsam iki tarafi da nasil havalandiririm yada bi yol onerseniz bizimkiler baligi vermeye niyetli degiller de...
Anladim. Samsundaki zamanim kisitliydi su an samsunda degilim. Bu sekilde biri fanusta biri akvaryunda beklese fanustaki icin sorun teskil etmez dimi. Finallerim 12 ocakta bitiyor. O zaman samsuna gidip bi cozum yolu bakacagim. Oldu da satamadik hediye alan da yok; esas merak ettigim araya file yada plastik saydam levha koysam delikler acsam iki tarafi da nasil havalandiririm yada bi yol onerseniz bizimkiler baligi vermeye niyetli degiller de...
Japon balığı kuyruk yeme
@mesutok
@mesutok
Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ancak geri verme şansımın olmadığını söylediler. Peki akvaryumu camla yada file ile ikiye ayırsam nasıl olur. Çünkü turuncu japonumu annem çok seviyor bende onu fanusta tutmak istemiyorum, eziyet oluyor hayvana.Niye fanusta derseniz büyük olanı koyduk once fanusa yanından her geçtiğimizde hoplayıp zıplıyordu. Mecbur ufağı koyduk ama içim huzursuz hep aklımda yeni akvaryuma ne bütçem nede evde yerim var. Yada ayıramadık diyelim büyük balık ufağı öldürürmü yoksa dişi erkek kavgası da olabilrmi ?
@mtışık samsun teşekkürler
SON MESAJLAR
- 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Ahmet53, 04:26
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Tankım Hakkında Destek yyiImaz, 02:07
Yeni Üye Forumu - Bettam Yuva Hazırlıklarına Başladı. Sizce Hazır Mı canarslnn, 01:58
Labirentliler - 150x45x50 İçten Sumplu İkinci El Akvaryum Kurulumu Bahribedir, 23:53
Akvaryum Bilimi - Galaxy Rasbora Karında Çökme Ve Kamburlaşma Ölüm ahmetfiratozkaya, 23:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Tetra Ht 25 ErenYildiz, 22:50
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Mercimeği Nasıl Yetiştirebilirim Ovoli1, 21:08
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryum Yapımı Hakkında Bilgi. kerimkoz, 17:45
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 37 Litrelik Siyah Neon Tetra Akvaryumum Ahmet53, 15:13
Akvaryum Tanıtımı - Çınar Akvaryum Bir Pişmanlık Cihann0637, 11:49
Şikayet Var! - Dev Saz Kadar Dayanıklı Bir Bitki Önerisi Olan ? Hasan467, 10:05
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryuma Asma Dalı Oğuzhan43, 03:15
Akvaryum Tanıtımı - 30 Litrelik Tankımda Hangi Balıkları Besleyebilirim? YA615, 01:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Parlayan Guramilerin Cinsiyeti Ahmet53, 01:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitki Ve Moss Önerisi Serkanjb, 00:06
Bitki Türleri ve Bakımı - Pembe Solunca Benzeri Seyler Nedir BurakkkA, 23:23
Yeni Üye Forumu - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:22
Akvaryum Tanıtımı - Sobo Sf 3000 Mi Eheim Kompakton 3000 Mi Cihann0637, 20:20
Yeni Üye Forumu - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:03
Akvaryum Tanıtımı - Bu Yapıştırıcılar Güvenli Mi SaRCoPhiLiuS, 16:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Thumbi West Samet20, 11:57
Yeni Üye Forumu - Betta'ya Dondurulmuş Kan Kurdu Nasıl Verilmeli portre, 23:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığı Yem Yememesi Turank1, 22:23
Yeni Üye Forumu - Dünden Bugüne.. MCY4, 21:51
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimde Sorun Varmı selcukpoyrazkaya, 18:21
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Seçimi Hakkında (eheim 2213) zeko99, 15:17
Yeni Üye Forumu - Beta Balık 10lt PoTM, 14:36
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Karides İçin Bazalt Kum Önerisi syerli, 10:52
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İclekishak, 10:14
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Kurulumu lonewisp, 10:08
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Arkadaşlar Bu Cikletin Türü Ne SaRCoPhiLiuS, 10:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides SaRCoPhiLiuS, 09:58
Akvaryum Tanıtımı - Nerite Salyangoz Sorunu yyiImaz, 02:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Kurulum MERT16, 00:15
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Kakadu Triple Red🌶 MERT16, 00:13
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Blackwater🍂🍁🤩 MERT16, 00:12
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Guromideki Hastalık Yusufbaba, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Sarı Toplar Nedir? Ehtiyar, 19:12
Bitki Akvaryumları Genel - Walstad Deneyimim Sizce Nasıl ? chakir, 18:28
Akvaryum Tanıtımı - Tetrasgenetic Tetralarda Bilinmeyen Ölüm Nnadide, 16:57
Yeni Üye Forumu - Red Head Tapajos oguzozt, 15:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım darkaura, 15:08
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Moss Yosun Izgarası MandS, 14:57
Yeni Üye Forumu - Bitki Ekleme Tavsiyesi Akvarist Batuhan, 14:20
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Kum Onerisi SaRCoPhiLiuS, 13:38
Yeni Üye Forumu - Doğada Koi Balığı Yaşar Mı? SaRCoPhiLiuS, 09:22
Yeni Üye Forumu - Hamilelik emirtrz, 02:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bitki Yetiştirme Tankı (walstad) chakir, 02:35
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 3cm Kafalı Beyaz Yunus Yavruları 300 tetikk 06:47
- 1 Erkek 8 Dışı Tam Damızlık Yavru Makinesi Beyaz Y tetikk 06:47
- Plant Box 60p Led Aydınlatma 60-80cm Tanklar İçin CanSek358 02:50
- Eheim Thermo Control E400 Watt Isıtıcı CanSek358 02:50
- 40x35x30 Buhar Camlı Akvaryum WnrAquascaping 02:48
- Satılık Full Set 35 Küp Akvaryum Aporetti 02:48
- Satılık Akvaryum 30x21x32 albeta 02:09
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 02:03
- Tetra Tec Aps 400 Hava Motoru Aşırı Sessiz. Serkanjb 01:11
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:43
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:43
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:43
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:43
- Eheim 2215 Ve Diğer A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 00:31
- Albino Greshakei - Albino İmparator - Venüstüs - Malawi market 00:16
- Kafalı Yunus Yavruları Malawi market 00:16
- Jbl Ve Tetra Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 23:48
- Poso Orange Rabbit Salyangoz dark blue 23:48
- Multifisciatus Yavruları iakyol 23:41
- Özel Moss Türleri. smithiseek 23:28
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 23:28
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 23:01
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 23:01
- Biten Hobiden Kalan Malzemeler SJess 22:27
- Çeşitli Deniz Balıkları ahmet_mhnds 21:46
- Deniz Akvaryumu ahmet_mhnds 21:46
- 3 Katlı Sumplı Üretim Seti ngerekli 21:11
- Afrika Cichlidleri devito 20:24
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 20 Tl Birtek 20:17
- Filitre Motor Mili Ve Ehaim Parçaları Arıyorum Birtek 20:17
- Crypto Wendti Green Brown. Birtek 20:17
- Vatoz, Karides, Endler Lepistes Kampanya 10-20tl Aquarist101 20:08
- Toplu Satış Karışık Malzemeler Uyguna Takasa Açık Aquarist101 20:08
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 19:51
- Anubias Ve Java Fernler Thunderbird 19:04
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 18:35
- Meksika Portakal Cüce Kerevit TolgahanA 18:35
- Microfex Grindal Beyaz Sirke Ve Mikro Kurültürleri Efe ulu 18:33
- Akvaryum Led Aydınlatma Efe ulu 18:33
- Islak Rus Artemiası Piranhabull06 16:53
- Tetra Exodon Paradoxus (bucktoothed) [f0] Piranhabull06 16:53
- Yeni Tarihli Tropical Yemler Skt 2029 Piranhabull06 16:53
- 150*70*55h Sumplı Akvaryum. Piranhabull06 16:53
- Balıkları Azaltıyorum. Piranhabull06 16:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:59
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:59
- 🌿 Makro➕️ Mikro➕ Excel🌲 Akvaryum Gübreleri kilic88 15:50
- Cüce Canlı Doğuran (heterandria Formosa) Arıyorum sorbiek 15:06
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:47
- Makrakanta, Oscar Koksal Gurkan 14:47
KULLANICILAR
- 24 Online Kullanıcı, 13 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.