ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BatmazCichlid
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2010 03:58
Son Ziyaret:
25 Nisan 2015 00:58
Toplam Mesaj:
51 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat BATMAZ
Doğum Tarihi:
09 Ağustos 1974
Yaş:
49
İl:
Bursa
Meslek:
Rent A Car
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat BATMAZ
Economist/Rent A Car

SON 10 MESAJI

Su yüzeyinde yağlanma
Hocam tetra 1200 gayet iyi bir filtredir yağlanmaya sebebiyet vermez sadece su üzerinde ki sirkilasyonunu güçlendirirsen sorun çözülecektir bunu için bir dalga motoru yada kafa motoru kullanabilirsin.
Huzurlarınızda Aulonocara Usisya
[QUOTE=keboy] Maşallah balıklarınız çok güzeller.Aulonocara türleri Malawi nin çok asil canlıları çok güzeller malesef ülkemizde gereken değeri göremediklerini düşünüyorum.Murat bey dişi erkek oranı nedir toplu bir video daha açıklayıcı olur aslında.[/QUOTE]
Öncelikle tüm yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.Usisya larım 1E-2D şeklinde ama çok yakında yavru alıp büyütmeyi başardığım 8 adet yavru daha kolonime dahil olacak. Yavruların  erkek-dişi oranı su an itibariyle belli degil malesef.
Huzurlarınızda Aulonocara Rubin Red
[QUOTE=Hiko][QUOTE=BatmazCichlid] [QUOTE=Hiko]Balıklarınız muhteşem Maşallah. Red Rubin ve Usisya'da çok değerli türler. Bende İmparator'ları çok seviyorum, özellikle Aulonocara Jacopfreibergi Euraka Red beslemek istediğim türlerden. Yakop'un sadece rengi değil, uzun yüzgeçleride beni benden alıyor. Safkan edinebilirsem buradan paylaşırım. Bu güzel türleri safkan olarak yetiştirmeniz, umut verici.
 
Sağlıklı Peacock'lar, saygılar...
[/QUOTE] Teşekkür ederim eğer arzu ederseniz fazla bir erkek Jakop um var.Sıra gelirse inşallah İlerleyen zamanda Jakop kolonimede  burada yer verebilirim.[/QUOTE]
 
Çok teşekkür ederim Yakop'larınız en azından biraz boylanmış olsa gerek, ben yavrudan büyütmeyi planlıyorum, ancak hala bir akvaryum ayarlayabilmiş değilim. Yakop'larınız Eureka Red ise ilerleyen zamanlarda yavrularınıza talip olabilirim.
 
Sağlıklı Peacock'lar, saygılar...
[/QUOTE] Evet hocam Aulonocara Jacopfreibergi Euraka Red...10 cm civarı
Huzurlarınızda Aulonocara Rubin Red
[QUOTE=Hiko]Balıklarınız muhteşem Maşallah. Red Rubin ve Usisya'da çok değerli türler. Bende İmparator'ları çok seviyorum, özellikle Aulonocara Jacopfreibergi Euraka Red beslemek istediğim türlerden. Yakop'un sadece rengi değil, uzun yüzgeçleride beni benden alıyor. Safkan edinebilirsem buradan paylaşırım. Bu güzel türleri safkan olarak yetiştirmeniz, umut verici.
 
Sağlıklı Peacock'lar, saygılar...
[/QUOTE] Teşekkür ederim eğer arzu ederseniz fazla bir erkek Jakop um var.Sıra gelirse inşallah İlerleyen zamanda Jakop kolonimede  burada yer verebilirim.
Huzurlarınızda Aulonocara Rubin Red
[QUOTE=emrbilgin]Murat bey, öncelikle hayırlı olsun. 2 türünde erkeği gerçekten çok güzel, inşaallah sorunsuz bu türlerin çoğalmasına vesile olursunuz.
Birkaç sorum olacak, lütfen bilgisizliğimi maruz görün.
Akvaryumlar ortadan ikiye ayrılmış gözüküyor, diğer tarafta farklı bir çiftmi var? Çiftleşme sonrası dişi ile erkek aynı bölümdemi bırakılıyor? Bu balıklar tek eşlimi yaşıyor? Kullandığınız yemler gibi genel bilgileri ilk mesajınıza ekleyebilirseniz bu türleri tanımak için iyi olacaktır.

Ayrıca ikinci koloninizin/çiftinizin yeni bir başlık altında tanıtılmayı hakettiğini düşünüyorum. Bu sayede iki türün görüntülerinin yanısıra besleyen bir kişiden bakımı hakkında bilgileride bulmak kolaylaşır.



[/QUOTE] Öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim.Akvaryum da bir bölme var.Beslediğim türlerin tamamı Aulonocara familyasına ait balıklar.Bu yüzden kırılma olasılıkları çok yüksek.Sahip olduğum balıkların erkek ve dişileri saf kan. Dişileri ve erkekleri ayrı tutuyorum.Çiftleşme zamanlarında kendi türünün erkek ve dişilerini akvaryumun ayrılmış bir bölümünde tutarak %100 saf kırılmamış yeni yavrular elde edebiliyorum.Daha sonrasında ağzı dolu olan dişileri ayrı bir akvaryuma alıp salmasını bekliyorum.
Zaten amacım imparator türlerini kırılmamış saf ırk olarak yetiştirmek.Malum saf kan bir imparatorun seyrine doyum olmuyor...
Huzurlarınızda Aulonocara Usisya
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=nw4dWn7FJiE&context=C3d15f9aADOEgsToPDskLmg92NgWUDVoPTsVkrM1l1[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=587GIFeQynk&context=C3bbc05bADOEgsToPDskJUzGPoJIjL7J_KjoP7iv57[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Bu9Dw9fWHVs&context=C3d15f9aADOEgsToPDskLmg92NgWUDVoPTsVkrM1l1[/VID]Boyut (cm):
150*50*70h
Kapasite (litre):
455
Canlılar:
Aulonocara Usisya
Malzemeler:
Tetra Tec1200 dış filtre(Matrix Carbon,Purigen,Matrix substrat takviyeli)Eden iç filtre,Hydor Korelia3 dalga motoru,Tetra 300w ısıtıcı,2 adet Odyssea 36w PL
Akvaryum Bakımı:
Haftalık %20 su değişimi
Kullanılan Yemler:
NLS Cichlid Formula,Dainichi Ultima Krill,FX Color,Tropikal super spirulina forte
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Seachem Prime


Huzurlarınızda sahip olduğum ikinci kolonim:Aulonocara Usisya
Geçen sene Afrikadan ithal ettiğim F0(Wild Collected)balıkarım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
BatmazCichlid2012-01-22 02:27:05
Huzurlarınızda Aulonocara Rubin Red
Huzurlarınızda sahip olduğum ikinci kolonim:Aulonocara Usisya
Geçen sene Afrikadan ithal ettiğim F0(Wild Collected)balıkarım...
 
Tavsiyeniz üzere yeni konu başlığı açtım.Hayırlı olsun...
BatmazCichlid2012-01-22 01:16:54
Omega one yem


[QUOTE=efedeniz]

Hocam ,

Affınıza sığınarak yazıyorum ,  NLS , Danichi , JBL markalarıda çok kaliteli yem üretiyorlar ,  neden  bulunmayan bir yemin peşindesiniz ? Ben Danichi nin renklere etkisinin tatminkar olacağı düşüncesindeyim . [/QUOTE] Yakın bir zamana kadar daınıchı piyasada bulunamayan ve tanınmayan bir yemdi.Dediğiniz gibi daınıchı çok kaliteli bir yem.Ben bu yemi henüz piyasalarda yokken yurt dışından getirtmek zorunda kalıyordum.Hikari yem içinde aynısı geçerli.Omega one'a gelince kalitesi asla tartışılmayacak nitelikte çok iyi yemlerdir.Amaç yavaş yavaş bu yemlerinde bizler tarafından tanınarak piyasada bir arz oluşumu sağlamak.Bunun neticesinde nasıl olsa bir şekilde omega yemlerinde ithalatı olur.Bizlerde yem konusunda daha çok seçeneğe sahip olabiliriz.
BatmazCichlid2011-11-17 02:04:03
Sera Siporax
Nasıl oluyorda dış filtre kullanmadan biyolojik malzemenin b harfini kullanmadan sadece bir iç filtre yardımı ile mekanik filtrasyon yapan ve suyuda kristal gibi temiz olan akvaryumlar var.Olay sadece döngünün kurulması olayı değil resim istedim çünkü belkide tabana yaydığı kum tam olarak yıkanmadı ve dış filtre debisinin fazla gelmesi ile birlikte su kalitesinde bozulmaya sebeb olabiliyordur.Dediğim gibi görmek lazım...
Sera Siporax
Resim koyma şansın varsa daha sağlıklı bilgi alış verişinde bulunuruz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.