ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
NightWist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
167
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Haziran 2023 23:26
Son Ziyaret:
41 dakika önce
Toplam Mesaj:
348 [0.52 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
226 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Çetin
Doğum Tarihi:
21 Şubat 2007
Yaş:
18
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Çetin

SON 10 MESAJI

120/50/50 Bitkili Kurulum
Bence Helena girin tanka önce. Adi salyangozlar temizlensin. Hazır az sayıdalarda iken bitirin işlerini. Sonra çok pişman olabilirsiniz.
Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var)
[QUOTE=mehmetbt]Fotoğrafı çektikten hemen sonra düzetmiştim günce halini koymayı unutmuşum filtre şuan dediğiniz gibi duruyor.

Filtre sobo wp-300f 150L/H 2W[/QUOTE]
Yeterli küçük olsada iş yapar. Zaten litreyi saatte 5 defa çevirmesi yeterlidir diye kabul ediyoruz. Kum olarak midye kırığı değilde silis kum falan öneririm. Yada siyah bazalt kum alabilirsiniz. Bazalt kum çok hoş duruyor bence.[EDIT]NightWist,2025-04-30 17:59:18[/EDIT]
Japon Balığı Akvaryumu (tavsiyelere İhtiyacım Var)
Bende öğrenciyim sizi çok iyi anlıyorum. 2 balıktan fazlasını eklemeyin artık olan olmuş. Japonlar için bilmeniz gerekenleri hemen anlatayım. Japonlar soğuk su balığıdır. En mutlu olduğu sıcaklık aralığı 22-23 derecedir. Japon tankında mümkünse keskin olmayan kumlardan kullanılmalıdır. Çünkü japonlar kumu ağzına alır ve tükürür. Beslenme konusuna gelirsek japonlar ağzına giren herşeyi yerler. Yem ayırdıklarını pek görmedim. Mideleri olmadığı için aynı şekilde çatlayana ölene kadar yerler. Yemlemeyi iyi ayarlamanız gerekli o yüzden. Tropical,sera,tetra gibi markalardan goldfish yemi almanız yeterlidir. Öğrenci olduğunuz için açık yem satan yerlerden alabilirsiniz. Birde haftada bir 3-4 bezelyeyi haşlayıp kabuklarını soyup atarsanız bayram ederler. Ispanakda deneyebilirsiniz onuda severek yiyorlar. Bitki olarak sadece tilki kuyruğu,Myriophyllum Elatinoides,gül, anubias ve elodea öneririm. Diğer bitkilere japonlar zarar verebiliyor. Bu dediğim bitkilerin üretmesi kolay ve ulaşması ucuz. Onun dışında japonlar akvaryumu çok fazla kirletir. Sizin hacminiz küçük olduğu için daha fazla kirleteceklerdir. Filtrenize sünger ve elyaf koyun. Özellikle elyaf japon akvaryumlarında su berraklığını sağlamada çok önemli. Su değişimini ise Haftada bir temizlik yapmak yerine 5 günde bir dip çekimiyle birlikte yapmanız en iyisi.
Bitkili Akvaryumda Bitkilerin Erimesi
Her bitkinin bir alışma süreci vardır. Zamanla mutlaka kendilerine geleceklerdir. Anubias gömülmez gömülüyse çıkarın. Ayrıca su sıcaklığı büyük bir etken. Yüksek sıcaklıkta bitkiler pek yaşayamıyor. Birde gübre gibi herhangi bir takviye kullanıyor musunuz? Su olarak ne kullanıyorsunuz ?
Japonların Türü Ve Cinsiyeti
En iyisini yapmışsınız. Oranda ve ranchu beslenmesi taraftarı değilim. En sağlıklısı bu balıklar. Pulu kadar ömürleri olur inşallah.[:nazar:]
Betta Balığının Akvaryumu Nasıl Olmalı?
Büyük beta varyetelerinde özellikle fil kulak ve 180 half moon gibi olanlarında ne kadar küçük hacim o kadar iyi. 20-30 litre idealdir. Fazlasına gerek yok. Eğer hmpk tarzı kısa kuyruklu veya dişi bir betanız olsaydı daha büyük akvaryum alabilirdiniz. 30x30x30 bir küp alın ikinci el ucuz oluyorlar. İçine bi pipo filtre ve hava motoru. Beta çok mutlu olacaktır.
Bitkilerim Zayıflıyor Neden Olabilir
[QUOTE=iSMaiL_1074] Her gün sebze vermek sakıncalı olabilir mi acaba sanki suyu kirletiyor gibi karideslerle kaç günde bir vermeliyim [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/197334/290420252136281.jpg[/IMG] suyun üstü yağlı gibi duruyor ondan mı acaba ? Farklı günlerde 4 tane karidesim öldü birini bugün aldım bundan 4 gün önce 1 tane ölmüştü.[/QUOTE]
Su üstündeki biofilm tabakasını yok etmek için su üstünü dalgalandırsanız yeterlidir. Sebze vermenizde problem yok. Karideslerin ölmesi dediğim gibi fazla su değişiminden olabilir. Bakteri döngüsünü sık değişimlerle bozmuş olabilirsiniz.
El Yapımı Gübre
O kadar zor değil yapımları. KNO3 MG2SO4 K2SO4 KH2PO4 gibi tuzları alın suda eritip koyun. Avrupada bunu yapan çok var zaten. Basit bir mutfak terazisi ile yapabiliyorsunuz. Bu siteden hesaplayabilirsiniz. Mesela Reeflowers phospate olsun örneğimiz. 1 litrede 5,000 ppm sülfat içeriyor. Buna yakın bir çözelti hazırlayıp kullanabilirsiniz.
https://rotalabutterfly.com/nutrient-calculator.php
Bitkilerim Zayıflıyor Neden Olabilir
Aslında herşey güzel duruyor. Sadece 3 günde bir su değişimi fazla geldi bana. Nitratın birikmesini ve bitkilerin bundan faydalanmasını etkiliyorsunuz gibi. Haftada bir yapın su değişimini. Biraz tankta nitrat birikmesine izin verin. Doğal döngü işini yapsın.
Beta Yüzgeç Yırtılması
[QUOTE=Taha Yanık]Daha hızlı iyileşmesini istiyorsanız günlük suyunu değiştirin.

Sürttüğü dekoru çıkarın bence. [/QUOTE]
Onun yerine bir tane vazo tarzı birşey koyucam. Saklanmayı seviyor beta çünkü.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.