ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
invincible
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]14225,1[/B] [B]15198,2[/B] [B]13773,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
51
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Kasım 2010 22:52
Son Ziyaret:
14 Mart 2024 00:17
Toplam Mesaj:
115 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih özdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

fatih özdemir

SON 10 MESAJI

1,3 Ton Kare Akvaryum
[QUOTE=Ela]

evet kule için bir tasarım yapıyoruz zaman alıyor, su değerlerine gelecek olursak nitrat yüksek diğerleri normal ama kulede bile ufak ufak yosunlanma gördüm. Kayaları getirip direk koydular yani onlara da hiç güvenmiyorum kayalar böyle bir sise neden olabilir mi[:?][/QUOTE] Akvaryumun imalat aşamasını biraz biliyorum aslında benim ileriki yıllarda düşündüğüm projelerden biriydi ama ben sump kulesini farklı yerde farklı şekilde düşünmüştüm. Kule ortada olunca doğal bir görünüm (biotope) için dekorun altına gizlenmesi şart. Çok acele etmeyin uv için öyle cama film falanda çekmeyin. Amonyak ölçütünüz mü ?
1,3 Ton Kare Akvaryum
[QUOTE=Ela]

Troplar gayet sağlıklı fakat suyumuzda yeşil bir bulut var :) 20 dakika falan ikindi güneşi alıyor akvaryum.. Sanırım alg patlaması oldu. [/QUOTE]
Alg patlaması olmaya bilir su değerlerini bir ölçün isterseniz.Ayrıca kullandığımız kayalar güvenilir mi ?

[QUOTE=Ela]
Teşekkür ederim Mehmet Bey evet kayalara bir el atacağım, balıkların biraz tanka alışmasını bekledikten sonra. [/QUOTE]
Kuleyi gizleyecek şekilde yüksek ön cama doğru alçalan tasarım tabi her yön için harika olur.
Yeni Projem (3d Arka Fon)
Ben bu ölçülerde bir tank için 3D fon önermiyorum büyük kayalardan oluşan çok doğal görünen bir dizayn yapabilirsiniz.
Temaks Akvaryum Yordu Beni
[QUOTE=AzmiKibar]Herkese merhaba,
Bugün Temaks'ta yaşadığım hadiseden sonra forumda firmayla ilgili her hangi bir şikayet var mı diye bakarken bu konuya rastladım. Öncelikle arkadaşa geçmiş olsun diliyor ve gelecekte buna benzer sorunlar yaşamadan keyifli bir yaşam sürmesini temenni ediyorum.
Daha önce kendisinden bir akvaryum yaptırmıştım şikayetim yok Allah için güzelde yaptı(yiğidi öldür hakkını yeme). Bugün tekrar başka bir akvaryum yaptırmak için gittim. Basit bir akvaryum istediğim için düşük fiyatlı bir şey istiyordum. Kendisiyle konuştuk pazarlığımızı yaptık anlaştık benim ölçülerimin son detaylarını kağıda yazıyordu, işimizin bitmesine aşşağı yukarı 30 sn vardı anlayacağınız. İçeri iki adet giyimlerinden ve tavırlarından maddi durumu iyi olduğu belli olan bey girdi. Temel usta sağ olsun beni öyle bıraktı adamlarla ilgilenmeye başladı. Bekle bekle konuşma bitmiyor. Tabi bende daha fazla beklemedim ve terk ettim orayı.
Ticaretle uğraşan biri olarak üzücü bir olaydı tabi benim için. Ticarette yapılan en büyük hatalardan biri adamına göre muameledir tabi adamla şalgamı ayırt etmeyi bilmiyorsan. Ne yazık ki ustalığı kadar esnaflığının iyi olmadığını öğrendim bugün. İnsanın olduğu yerde hata olur ancak böyle bir şey kabul edilemez. Bir daha gider miyim asla! Tavsiye eder miyim asla! Takdir sizin.[/QUOTE]
Bizdeki genel hata malı aldıktan sonra firmayı araştırıyoruz.
Tropheus Kriza Black Tankım
[QUOTE=s3lck]

Teşekkür ederim yorumlarınız için fakat ne gibi bir zorluk var tropheuslarda onu anlamadım. Balıklara iyi bakarsanız istenilen ilgiyi ve alakayı gösterirseniz rahatlıkla büyütebilirsiniz. Ben yavruları aldığımda 2 cm civarı idi balıklarım 3 ayda çok şükür 5 6 cm civarı oldular ve formları da sağlıkları da gayet iyi, belki çoğu eski hobiciden de iyi bakıyorum balıklara çünkü değer veriyorum.
Fosil kayaya gelince salınım yapmaz [:)] sokaktan toplama taş değil onlar milyon yıllık ağaçlar ve oluşumlarını tamamlamış durumdalar.[/QUOTE]
Doğada su içinde salınım yapmayan kaya yoktur burda önemli olan beslediğiniz türe göre zararlı olan madde salınımı yapıp yapmayacağıdır. Fosil kayaların neyden oluştuğunu araştırırsanız salınım yapacağı maddelerin troplara ne etkisi olur karara varabilirsiniz.
Tropheus Kriza Black Tankım
Tankınız hayırlı olsun. Hobiye yeni başlayanlar için tropheus iyi bir tür seçimi değildir. Fakat artık seçmişsiniz yapılacak hareket tarzı çok dikkatli olmak. Şu değişiminde ısı değişimi olmaması, yemlerin tamamen bitkisel ve kaliteli markalar olması ve en önemlisi şüpheli riskli olan hiç bir materyali veya canlıyı tanka eklememeniz. Fosil kaya seçimi beni düşündürdü su değerlerine olumsuz etki etme ihtimali var.
Maswalar Köşede Duruyor
Stres ışık kapatıp yemleme 2-3 gün sonra yemleme yapın, bu arada su değerlerinde kontrol edin. Yemleme esnasında takip edin eğer yemeyen veya alıp tüküren varsa bloat başlangıcı olabilir.
İkolalarım Bir Köşede Toplanmaya Başladı.
Bitkiyi ne zaman eklediniz akvaryuma ?
Kuluçka Makinesi Yumurta
Video atarsanız daha net yorum yapabiliriz.
Pul Yemler Hakkında Bildiklerinizi Unutun
Ben uzun süredir danichhi kullanıyorum, yok granül yem bloat yapar gibi şeyler elinde kaliteli granül yem olmayan petshop sahiplerinin efsanesi.Bu konuda kesin olarak diyebileceğim şey balığın ağzından büyük yem vermediğiniz sürece kaliteli granül yem Bloat yapmaz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.