ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Wioren
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2010 09:25
Son Ziyaret:
05 Mart 2011 11:58
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serhat Börekci
Doğum Tarihi:
23 Kasım 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


240Lt
AStronot Pacu Demasoni Papağan(Geçici olarak)
Hobici Vakti ve Nakti Olduğu Kadar Hobicidir.Balık İse Hobiciye Göre Balıktır

SON 10 MESAJI

Sun Sun HW-303B U.V.li Dış Filtre
Hava taşın var mı? wiwiwi2011-01-27 12:52:09
Acemiden Ufak Bir Tavsiye
[QUOTE=OrdiBuko] [QUOTE=Wioren]

Kaldı ki bu kadar bilgi birikimine rağmen hastalıklar konusunda açılan bir tane bile konunuzun olmayışı da şaşırttı doğrusu :)


[/QUOTE]

Anlayamadım?[/QUOTE]

Size değil Sercan Bey Sözüm
Sabunlu eller ve akvaryumumuz
[QUOTE=B.Can Akgüller]Serhat Abi küçük bir yanlış anlaşılma var sanırım. Biz balığa bakteri, virüs vb. organizmaları aşılama yoluyla aktarmak gibi birşey amaçlamıyoruz. Benim verdiğim grip aşısı ile ilgili bir örnekti. Bizim problemimiz şu, sabunun içindeki zararlı madde Mustafa Abinin dediği gibi eser miktarlarda balıklara ulaştırılırsa balıklar bu maddeye bağışıklık kazanabilir mi ? (Sabunun içindekinin ne olduğunu bilmiyorum zararlı veya zehirli olarak adlandırıyorum kusura bakmayın.)
Saygılarımla...

Şimdi aldığım bir bilgiye göre;
Sabun vb. öğeler genelde fosfat zehirlenmesine yol açıyormuş. Fosfat dahil zehirlere karşı bir bağışıklık yokmuş.
[/QUOTE]

Sadece üniversiteden bilgilerimle aktaracağım şekilde değinmek istiyorum onun dışında varsa bilen arkadaşlar konuyu netleştirebilirler.

Sabun içinde alkali metal-OH (baz iyonu) birleşmesi sonucunda kullanılan yağ ile reaksiyona sokularak kabaca bir karışım ürünüdür.Şİmdi eğer sabun su ile temas ederse sabun içindeki OH iyonları su ortamına OH- iyonları olarak dağılacağından ph hızlı bir şekilde yükselişe geçecektir.Bu da ortamı bazik yapacağından  balığın mevcut şartları ve metabolizmasının içerdiği hücrelerde ph dengesi bozulduğundan enzimlerin yapısı bozulacak ve dolayısıyla hayatsal faaliyetler duracaktır.

Ayrıca OH iyonuna bağlanan alkali metaller de su da iyon halinde bulunarak zehirlenmeye de yol açacaktır.

Sabuna karşı değil başka bir yöntemle bağışıklık farklı mevzular için değerlendirilebilir
Acemiden Ufak Bir Tavsiye
Neyse sonuç olarak ben demek istediklerimi net bi şekilde değerli arkadaşlara aktarabildiysem ne mutlu.

Arada ufak tefek böyle ters çıkan arkadaşlar olabilir ancak ilk yazınıza hitaben üslubumu sertleştirmem gayet normal.Herkesi sollayacak bilgi birikiminiz varsa da ona da saygı duyarız.

Kaldı ki bu kadar bilgi birikimine rağmen hastalıklar konusunda açılan bir tane bile konunuzun olmayışı da şaşırttı doğrusu :)

Sizlerin bilgi birikimlerini de görmek isteriz

SAygılarımla
Sabunlu eller ve akvaryumumuz
[QUOTE=B.Can Akgüller][QUOTE=oliverzeg]Kolanya sürülmüş ellerlede müdehale etmek aynı durum gibi geliyor bana.[/QUOTE] Kolonya sabuna göre çok daha iyidir. Çünkü hızlı bir şekilde uçar. Kendin yap bölümünde kolonya şişesinden pipo filtre bile yapıldığını görebilirsiniz.

[QUOTE=chevalier]

Elde kalan sabun çok eser miktardadır diye düşünüyorum. Homeopati diye bir terim var. 

Eser miktarlarda zehirli maddelerin,vücutta tedavi edici,bağışıklığı arttırıcı etkilerinin olmasına ve bu yöntem ile tedaviye homeopati deniyor. Belki de bu şekilde balıklarda bir bağışıklık sistemi oluşturulabilir. 

Eller iyice ovuşturulursa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Evde sürekli sıvı sabun kullanırız bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Tabi yine de önlem almakta fayda var.

[/QUOTE]
Homeopatiye grip aşısı örneğini verebiliriz sanırım. Ancak aklıma şu takılmıyor değil. Su canlıları suda olmayan zehire karşı bağışıklık kazanabilir mi? Tartışmaya açık :) Umarım aydınlatıcı cevaplar gelir.
Saygılarımla...
[/QUOTE]

Bekircan Bey Merhabalar

Hemen tartışmaya ben bi açıklık getireyim :) Suda var olmayan bi bakteri,virüs organizmaları balığın metabolizmasıyla karşılaşmadığı müddetçe bağışıklık kazanması mümkün değildir.Ancak balığa aşı yöntemi uygulanarak kazandırılabilinir mi orası da tartışmaya açık
Acemiden Ufak Bir Tavsiye
[QUOTE=chevalier]

Hastalıklar konusunda yazdığınızı okuyunca şok oldum. Nasıl olur da her hastalığa tuz sıcaklık ayarlarıyla tedavi edebiliriz ki?

Grip ile zatürre bir midir?

aids ile boğmaca? insanı geçelim ;

Oodinium ile beyaz benek?

Bloat ile kuyruk erimesi?

Bunların her biri farklı etmenlerden dolayı doğan hastalıklar ve herbirinin tedavisi farklıdır. Ortak noktaları illa ki olur fakat bambaşkadır temelde.

Basitçe açıklamak gerekirse:

Beyaz beneğe sebep olan bakteri gram pozitif bir bakteridir ve metilen mavisi ile üremesi inhibe edilir. 1 hafta metilen mavili suda bakteri üreyemez balık kurtulur.

Oodinium fotosentetik bir bakteridir,yanlış hatırlamıyorsam o da gram pozitif idi ve metilen mavisinin inhibe ettiği bakteri gurubuna dahil olmaz. Bu yüzden isterseniz o balığı metilen mavisinin içine atın yine iyi olmaz. Malaşit yeşili ve formalin gerekir. 

Balıklarıma haftada 1 kez bezelye 1 kez havuç veriyorum. 2 gün pond yem 2 gün de granül yem veriyorum. son 6 ay içerisinde yaptığım masraf 30 lira yeme.ayda 5 lira. güne vurmak gerekirse çok komik bir fiyat çıkıyor. Yem çeşidim oldukça zengin ve ayda 5 lira gibi bir masrafım var. Gayet uygun gibi geliyor kulağa?

Yem çeşidinin etkisinden de bahsetmek istiyorum. En çok gözlem yaptığım konu bu oldu. 

1 hafta hergün havuçlu yem karışımım ile beslediğim japon balıklarında beyaz olanlarda vücutta sarı beneklenmeler gözlemledim. Turuncu olanlarda ise renklerinde koyulaşma gözlemledim. Havuç tamamen renklenmeye yardımcı oluyor.

Bezelyenin yararlarından hiç bahsetmiyorum . Japonlarım hem severek yiyor hem de bağrsak düzenleri için.Birçok yerde yararından bahsediliyor.Temin edilmesi de kolay. 1 konserve bezelye yaklaşık 6-7 ay gider.

4 ay sera goldy royal ile beslediğim orandamda kafa olşumu gözlemlememişken , 1 aydır tetra marka pond yem ile besledikten sonra şaşkına düşürecek kadar kafa yaptı balık.

Ekstradan gammarus isimli karides veriyorum arada sırada. Maksat hayvanların boğazından farklı bişeyler geçsin ve doğal protein alsınlar.


Kısacası bunlar aman aman bir masraf doğuracak şeyler değil. Saatleri öldürecek şeyler de değil. 

Balığı beslemek ile yaşatmak aynı şey değil.

Eğer hobici diyorsak kendimize,balıkları belirli standartların üzerinde yaşatmaya çalışmalıyız. Eğer böyle olmazsa 7 yaşındaki küçük mehmet 'e hediye edilen fanustaki balıktan farkı kalmaz akvaryumumuzdaki balıkların.

[/QUOTE]

Mustafa Bey yazımı dikkatle okumanızı tavsiye ederim.Çok zor kaldığında kimyasal ilaç kullanılabileceğini oraya yazmışım.Sizin ise burada tonlarca konularda başlıklarla yazılmış hastalıkların tedavileri konusunda gereksiz bilgi vermeye çalışıyorsunuz.Ben bu zamana kadar yaşadığım durumların sonucunu değerlendirip yazmak istedim.


[QUOTE=kuduzruh] Serhat bey hobi hakkındaki yazılarınızdan tamamen amatör olduğunuz izlenimi uyandı bende 27-28 yıl önce leğende sazan besleyerek hobiye başlamış birisi olarak,anlattığınızın %90 na katılmıyorum geri kalan %10 ise tüm hobicilerin bildiği temel kurallardır.Ki ben bu kadar tecrübeme rağmen hala okurum araştırırım o tür konusunda uzmanlığına güvendiğim arkadaşlardan olabildiğince faydalanmaya çalışırım.Ve hala ne kadar az şey bildiğimi anlarım.
 Hobici vakti ve nakti olduğu kadar hobici diyorsunuz ya birde balık hobiciye göre balıktır.Bu bakış açısı(bana göre) tamamen metaryalist bir bakış açısıdır ben hobiciyim bana göre  bu hobi bir yaşam biçimi ben iki şeye para harcarken acımam biri çocuklarıma diğeride akvaryumlarıma bana göre balık karakterdir.bir tropheusun karekteriyle bir brichardinin karakterini anlama  onunla iletişim kurma çabasıdır.
 
 Serhat bey bunları anlatırken amacım kimseye saygısızlık yapmak değil di.Sadece bu hobinin sizin düşündüğünüz kadar basit olmadığını vurgulamaktı.Saygılar
 
[/QUOTE]

Durmuş Bey yazınız için teşekkür ederim.Bende size karşı kesinlikle saygısızlık yapmak istemem ancak şunu da lütfen takdir edersiniz ki herkesin durumu aynı değil.Yani benim maddi durumum iyi değil diye örnek veriyorum son derece pahalı bir balık besleyemeyecekmiyim ? Bu eğer bi zevkse bende bu zevki kendi imkanlarımla karşılamaya çalışmam en doğrusudur.Siz akvaryuna 30 lira harcarken ben o parayla başka ihtiyacımı giderebilirim.Görüşünüze saygım sonsuz teşekkür ederim


[QUOTE=scarab]     Kusura bakmayın ama siz emeklemeden koşmaya çalışıyorsunuz. Senelerdir bu hobiyle uğraşan insanlar bile bu tarz yazılar yazmıyor.Hastalıklar konusunda yazdıklarınız son derece yanlış.Bu hobide -aslında her işde- ne kadar detaya inerseniz,ne kadar çok bilgi sahibi olursanız o kadar başarılı olursunuz.Ben detaya inmiyorum,bu kadar bilgi bana yeter demek son derece yanlış.Eksik bilgi ile ancak yarım yamalak işler yapılabilir.Umarım bu hatanızdan kısa sürede dönersiniz.
     Sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]

Merhabalar ilker Bey,

Malesef karşılaştığım art niyet, para kazanma arzusu beni bu yazıyı yazmaya sürüklediğini bilmenizi isterim.Balık serüvenime başlayalı daha 3 gün olmamışken karşılaştığım onca rahatsızlık üzerine almış olduğum tavsiyeleri; bununla kalmayıp aldığım neredeyse bi 1mtlik akvaryum parasına denk gelecek ilaçlardan sonra yazmamı herhalde mazur görürsünüz.Yoksa bende en az sizin kadar detaycı ve üstüne üstlük pimpirikli birisiyim :)

Saygılarımla
Wioren2011-01-02 21:41:35
tetra uyumu
[QUOTE=sino079]3 ay sonra felan en az 200 lt olan bir akvaryuma geçmeyi düşünüyorum. yinede melek almamalıyımmı?peki meleklerler hangi türleri beslemeyi tavsiye edersiniz?[/QUOTE]

Sevgili arkadaşım bu konu hakkında bence yeterince bilgiye sahip oldun.Daha fazlası için akvaryum.com adresinin arama kısmını kullanman daha güzel olur.Bu arada lütfen imzana adını soyadını koy.

Saygılarımla
cesarete ihtiyacım var
Frontozoa basıncı seven bir türdür.Dolayısıyla dipte yaşamayı severler.Sizin 200 litrelik için bence frontozoalar uygun değil ama beslenemez de denemez.Dip balıkları olduğu için derin tipteki akvaryumları daha çok severler.
Sabunlu eller ve akvaryumumuz
Çok basit bir yöntem sunmak istiyorum:

Pastanelerde kuru pasta vermek için giyilen naylon eldiven takıp lastik ile kısa bir süreliğine bileğinizden sıkılaştırabilirsiniz.

Yada uğraşmayım diyorsanız ameliyatta kullanılan eldivenlerden giyip akvaryuma müdahale edebilirsiniz.
Acemiden Ufak Bir Tavsiye
[QUOTE=derpi]Hobici Vakti ve Nakti Olduğu Kadar Hobicidir.Balık İse Hobiciye Göre Balıktır

Güzel bir cümle idi.sağlıklı ve güzel balıklar beslemen temennisi ile serhatcığım
[/QUOTE]

Teşekkür ederim Ferhat abicim.Tanıştığımız günden beri yardımlarını eksik etmediğin için çok teşekkür ederim


[QUOTE=ozgurkoksal]Hobici Vakti ve Nakti Olduğu Kadar Hobicidir. burası doğru
Balık İse Hobiciye Göre Balıktır
ama bu yanlış
Paranız ve vaktiniz ile doğru orantılı oldugu kesin fakat hobici için balık asla bir balık değildir o bir birey olmuştur kendinize yaptıgınız kadar onun içinde bir şeyler yapıyorsanız artık balık olmaktan çıkmıştır.
[/QUOTE]

Sözün aslı aynı türden iki balığın farklı hobicilerde beslendiğini varsayarsak bu balıkların farklı hobicilerde farklı şekillerde beslenebileceğini kısacası detaylarda boğulmadan genel düzene dikkat ederek beslemenin mümkün olabileceğidir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.