ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Laterthanbefore
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
262
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Temmuz 2023 17:59
Son Ziyaret:
7 Saat 8 Dakika önce
Toplam Mesaj:
391 [1.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
327 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
16 Mayıs 2005
Yaş:
18
İl:
Afyon
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

30lt Bitkili karides 225lt Hightech

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Salon Bitkisi Olur Mu?
Peki kökleri akvaryum içerisinde yaşayabiliyorsa su içerisinde de yaşayamaz mı, adapte edilebilir mi? konuyu tekrar gündeme getirmek istedim bilgi sahibi arkadaşlar beni aydınlatabilir.

Youtubede bazı çalışmalar gördüm:
Salon bitkilerini ve bazı sarmaşıkların su içerisinde büyüyen yapraklarının su altında yaşamaya adapte olduğu görülüyor ,ozaman sadece bazı bitkiler için mi geçerli yoksa salon bitkileri ile de yapılabilir mi merak ettim.

Hatta bunu deneyimlemek istiyorum, belirli bir bitki önerecek var mı, hangi bitkiyi denememi tavsiye edersiniz veya hangisini denememi istersiniz.
Bir konu başlığı açıp konu hakkında edindiğim bilgileri aktarmak güzel olabilir.[EDIT]Laterthanbefore,2024-04-27 00:58:23[/EDIT]
Bu Nasıl Temizlenir
[QUOTE=Megatron(betam)]
Ama çok çok çok güzeldi tam televizyon yanına koymalık istediğim ölçülere layık pederül vahşeti karşıma alarak aldığım beni trans genetik tetra akvaryumu yap diye bağıran bir akvaryumdu baya bi üzüldüm [:(][/QUOTE]

Aynı akvaryumdan bende de var, camları çok çabuk çiziliyor sanırım akrilik eritici malzemeler ile düzeltmek mümkün ama hem emeğinize değmez hem de çok profesyonel çalışmadıkça daha beter bile olabilir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/240420241503241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240275/240420241503261.jpg[/IMG]

Akvaryum tam kitaplık için imal etmişlercesine oturdu ,camlar çizilmese çok daha güzel olacak ama... :D[EDIT]Laterthanbefore,2024-04-24 15:07:28[/EDIT]
125 Lt Bitkili Kurulumu
Gayet güzel olmuş, dekorasyonu bitkilerin ışık alabileceği şekilde yapmakta fayda var, kendi akvaryumumda çok dikkat etmeden yaptığımdan bazı bölgelerde bitkiler daha az gelişiyor.

Bu arada kendiniz çok tatlı!
Karides Akvaryumu Toplu Ölüm
Son günlerde akvarum sallanmış olabilir mi? toprak hareketlenmiş ve altında biriken zararlı gazlar açığa çıkmış olabilir.[EDIT]Laterthanbefore,2024-04-20 15:20:39[/EDIT]
Balıklarım Hep Bir Kenarda Duruyor
Akvaryumun boyutu balıkların başka yerde durmasına müsade etmiyor gibi duruyor :D
Yani balıklar istesede başka kenarda duramayacak...
Bitkili Akvaryum
Akvaryum kadar çekim yöntemleriniz de gayet güzel, çok güzel açılar yakalamışsınız şahane![EDIT]Laterthanbefore,2024-04-19 17:16:21[/EDIT]

Mossları nasıl bu şekle soktunuz çok merak ettim.
Beyaz Veya Beyaza Yakın Bitki Kumu Tavsiyesi!
[QUOTE=palio78]Tam beyaz da istemiyorum aslında hocam açık renk taban daha gözünü gönlünü açıyor sanki bakınca bej falan da olur :)[/QUOTE]

Jbl markasının sansibar, gri kumuna bakabilirsiniz[EDIT]Laterthanbefore,2024-04-19 16:39:24[/EDIT]
Damacana Su High Tech
Yosunlaşma konusunda alınabilecek önlemler dışında kurtulmak çok mümkün değil, eklediğimiz bitkiler, havadan suya geçecek maddeler vb derken ro su kullanmak sadece bunun biraz daha yavaş ve kontrollü oluşmasını sağlayabilir.

Kendi akvaryumumda çeşme suyu kullanımında şimdilik bir problem yaşamadım ancak ileride ne gibi sorunlarla karşılaşılabilir bilmiyorum.
Bende chihiros kum kullanıyorum yaklaşık 5 yada 6 hafta oldu akvaryumu kuralı, kumun ömrü 1 sene ise 6 ay gibi sürelere düştüğü söyleniyor nekadar doğru bilinmez ama biz zaten gübre konusunda bitkilere dışarıdan gübre de veriyoruz buyüzden toprak aktifliğini yitirse dahi gübreleme ile aynı performansta devam edilebileceğini düşünüyorum.

Ancak benim akvaryumu doldurmak için yaklaşık 200 lt su gerekiyor, arıtmadan doldurmaya kalksam 1 günde ancak dolar gibi
:D

Sizin ölçülerinizde bir akvaryuma sahip olsam muhtemelen arıtma su kullanırdım, ilk başlangıçta bilgisini paylaştığınız damacana su ile doldurup su değişimlerinizi varsa arıtma ile yapardım. Ro su kullanmazdım.

Ro su kullanmak için birkaç farklı madde ile iletkenlik değerlerini ayarlamalısınız, gerekli bilgiyi forumda bulabilirsiniz.

Yani çok zor bitkiler beslemeyecekseniz Ro su kullanmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

[EDIT]Laterthanbefore,2024-04-19 15:56:43[/EDIT]
Damacana Su High Tech
Ro sudan çıkan atık suyu değerlendirmenin pekçok yolu var, ben kendi high tech akvaryumumda dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyorum (su düzenleyici ile birlikte)

Damacana su ile gereksiz bir masraf ve fazladan plastik kullanımı olacağını da düşünmek gerekli.

Bu su gayet uygun görünüyor ama ro su sistemi almak daha mantıklı olabilir.

Arıtma sistemine su pompa motoru eklerseniz atık su ile Ro su 1/1 oranında çıkacaktır.
Veya elinizde arıtma su sistemi yoksa kendiniz içmek için bu sistemden kurabilirsiniz, hemde akvaryum için kullanılabilir.[EDIT]Laterthanbefore,2024-04-19 13:57:45[/EDIT]
Huzur Köşem
[QUOTE=MehmetAkif]

Merhaba, öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Zemindeki lav taşı altına bir bariyer kullanmak aklımdaydı fakat kurulum heycanı ile unutmuşum. Bu durum baş ağrıtırmı acaba bende ilerde bi endişelendim şu an açıkcası ? [:(]
Kaya olarak evet yoğun kayalı az miktar bitki ile ilerleme düşüncemden dolayı biraz fazla kaya kullanımına gittim. Açıkcası zemine kayaları çok gömmedim de görünen neyse o şekilde neredeyse. Aklımdaki tasarım da tam olarak sizin de söylediğimiz şekilde. Kaya aralarından bodur bitkiler harici cuba ile yollar ve birkaç kaya üzeri montecarlo kaplı ufak dağcıklar şeklinde planladım . Kullanmayı çok dilediğim birkaç buca bile temin ediyorum inşallah bir an önce ekime geçebilirim.
Harici olarak son tankımda kullandığım kum substrat ile karışmıştı. Canım çıktı yıkarken fakat berraklaştıramamıştım suyu. En son kullanayım bu şekilde zemine çöken çöksün çökmeyen de su değişimi ile gider dedim. Fakat ciddi kahverengi oldu içi. Agresif günlük su değişimleri ile temizleme yoluna devam etme düşüncem var fakat kafamda 2 soru var:
1. Soru gördüğüm kahverengilik temelde substrat yani besin. Ufak bir canlı yükünde ışıkların açılması ile yosun patlatır tankta korkum var. Su değişimi harici öneriniz varmıdır?
2. Soru yine aynı problem kaynaklı scheam purigen bu problemde beni kurtarır kı? Yada aktif karbona mı yönelmeliyim?[/QUOTE]


Tankı kurduğunuz için artık geç kalınmış bir önlem olmuş, ekim yaparken taşların üzerine çok baskı yapmazsanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Su değişimlerinden sonra biraz bekleseniz daha iyi olabilir, muhtemelen beklerseniz bulanık görüntü gidecektir (suyu eklerken poşet üzerine dökerek eklerseniz daha kısa sürede bulanıklık gider)

Yosun çok korkulacak bir durum değil, ilk zamanlarda olması muhtemel. Üstelik yaptığınız tasarım camları silmeye çok müsait görünüyor yani dert etmenize gerek yok.

Bitkileri suyu boşaltıp mı dikeceksiniz? su doluyken montecarlo gibi kısa köklü bitkileri ekmek resmen işkence. (kendi akvaryumumda 4 haftadır yerlerinden çıkan montecarloları tekrar tekrar ekmek zorunda kalıyorum)
tavsiyem suyu ekim yapabileceğiniz şekilde boşaltmanız ve hızlı yapıştırıcı kullanarak taşlara ve istediğiniz bölgelere montecarloları sabitlemeniz.
bitkileri sağlam şekilde ektikten sonra suyu gene bir poşet ile doldurup azot döngüsü sfırlanmış gibi düşünerek canlı eklemeyi 3 4 gün sonra yapmak mantıklı olabilir.



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.