ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Duact
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2010 15:34
Son Ziyaret:
25 Şubat 2011 23:11
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ümit Keskin
Doğum Tarihi:
06 Mayıs 1990
Yaş:
34
İl:
Konya
Meslek:
Öğrenci.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit Keskin

Melekte Yeniyim.Her Türlü Yardımınıza İhtiyacım var. o.O

SON 10 MESAJI

A dan Z ye Bitkili akvaryum çalışması

Merhaba ben ce gayet hoş bi çalışma olmuş,ben de yapmayı düşünüyorum fakat kalıp çıktıktan sonra neyle yani ne tür bi boyayla boyuyorsunuz onu çözemedim.Saygılar.

Canlıdoğuranlar için yavruluk(doğumhane) yapımı
Çok mantıklı,çok gerekli ve bedava :) mükemmel tebrikler.
Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
Abi ağzı sürekli açık geziyo çok az hareket ettiriyo ağzını.Ayrıca üst yüzgecinin uç kısımlarında erime var önceden dişinin yanından ayrılmazdı şimdi ise hiç oralı bile değil çok simetrik hareketleri var adeta havada asılı duruyo gibi hareketsiz bi şekilde öyle solungaclarını açıp kapatıyo ve dediğin gibi akvaryumun dibinde beyaz beyaz şeyler var ama dışkı mı değil mi tam emin değilim.Çünkü dip çekimi yapınca vantuzların etrafında biriken beyazımsı yosunlar dökülmeye başlıyo kısacası emin değilim dışkı olup olmadıgından.Yardımlarını bekliyorum abi Saygılar.

Abi son olarak bişey daha eklemek istiyorum kör falan oldu galiba bu balık elimi cama vurdugumda falan da hiç tepki vermiyo öyle bakıyo :S

Ve son olarak 12.sayfaya eklediğim resimlerde potansiyometreli ,aydınlığı ayarlanabilir masa lambası kullandıgımı yazmıştım(sarı ışık) acaba bundan dolayı balıkta bir körlük söz konusu olabilir mi? Teşekkürler.

Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
Çok teşekkür ederim abicim söylediklerini harfiyen uygulicam.Buraya kadar senin sayende geldim,bundan sonrasını da inş.sayende iyi bi şekilde atlatıcam.

Merhabalar herkese.
 
Ramazan Abi kötü son.Bu sabah kalktıgımda yumurtaların yarısı yoktu geri kalanları da dişi yemeye devam ediyor hiç müdahale de bulunmadım ,erkeğinde dünya umrunda değil,bi hastalık falan bulaştı erkeğe ama bilmiyorum çıkamadım işin içinden erkeğin yüzmeye bile takati kalmadı.Son çare erkeği elden çıkarıp yeni bi erkek alarak dişinin yanına koyuo çift tutmalarını  beklicem başka çarem kalmadı.Senin herhangi bi önerin var mı abicim? Saygılar.
Melek Belgeseli (aradığınız herşey)

Ramazan abi üstadım yardımların için çok teşekkür ederim benim tek korkum bir hafta önce tazı gibi olan erkek bi anda noldu da durgunlaştı onu çözemedim ,yumurtalara ve eşine olan ilgisizliği çok moralimi bozdu.Abi ayrıca yumurta süresi boyunca pipo filtrem sürekli açık kalmalı mı yoksa ara ara mı havalandırmalıyım+balıkların strese girmemesi için su değişimini nasıl yapıcam?Saygılar. 

Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
Allah ım ağlamak istiyorum çok mutluyum :D Ramazan abi resimdeki cinsiyetini çözemediğimiz siyah dişi yumurta dökmeye başladı ama içine bir hafta önce pipo filtre ve mangrow eklemiştim o zmandan beri erkekte çok büyük bi durgunluk var.Önceden yerinde duramayan erkek şimdi maket gibi suyun içinde agır agır geziyo,yumurtları dölllmemesinden korkuyorum.Herhangi bi önerin var mı ? Saygılar
Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
Çok teşekkürler havanın kararmasını beklicem o zaman.
Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
Ramazan abi balıklarımın tüpçükleri çıktı,pvc boruyu temizlemeye başladılar.Su değişimi yapıcaktım suyun dibi çok kirlendi dip çekimi yapıcaktım.Su durumda dip çekimi yapmam balıkları strese sokar mı ya da herhangi yumurta bırakmama gibi bi durum olur mu?  olursa eğer suyu bi gün daha bekleticem emin olamadım
 Saygılar.
Melek Belgeseli (aradığınız herşey)

Çok teşekkür ederim Ramazan abi.Dediklerini uygulamaya başlıyorum hemen.

Melek Belgeseli (aradığınız herşey)
 
 
Ramazan abi merhaba;
 
Sana bahsettiğim balıklar bunlar.Fotograflar çok kaliteli çıkmadı,umarım biraz da olsa faydası olur görebilmene.
Bir türlü yavru alamıyorum bu çiftten.Su ısısı 28 derece de sabit içinde pvc boru da var hava taşıyla da havalandırıyorum.Ayıca içinde iç filtre de bulunmakta akvaryumumun.Fakat iç filtreyi akvaryum yüzeyi ve tabanını temizlemek için kullanıyorum çok sık açtıgım söylenemez ara sıra sadece.Onun dışında sürekli hava taşı kullanıyorum,gece yatarken kapatıyorum.Son olarak aydınlatmam yok su an onun yerine potansiyometreli ayarlanabilir bir masa lambam var sarı ısıklı onu yan taraftan cama sabitledim.(bir zararı olur mu düşük aydınlatma da çalışıyor,komple kapatayım mı lambayı yoksa çok aydınlık mı ya da loş olarak mı çalıştırmalıyım.?)
 
Yardım görüş ve önerilerini bekliyorum abi.Saygılar.


Abi bu da video.Çok net değil,telefonla çekebildim. [VID]http://www.vimeo.com/17899584[/VID]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.