ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serdar13
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2011 21:22
Son Ziyaret:
30 Nisan 2014 14:57
Toplam Mesaj:
39 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serdar silek
Doğum Tarihi:
19 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Diyarbakir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


serdar silek

SON 10 MESAJI

Şu bitkinin ne olduğunu bulamadım.
Echinodorus - Green Ozelot ' e beziyor. bende de var. Sanırım biraz gübresiz kalmış yaprakları erimiş.
tunç sönmezoğlu malahit yeşili kullanımı?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: baş bölgesinde pul dökülmesi ve kızarma

Akvaryum Kapasitesi (litre):50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:lepistes 7 adet

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: pipo

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Yetişkin cüce vatozlarımda mantar belirtileri var. Elimde Tunç Sönmezoğlunun malahit yeşili var kullanım dozu nedir ve mantara iyi gelir mi? Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
cüce vatoz üreme

 Merhaba , cüce vatoz üremesi için 1e2d anaç vatoz aldım .Bitkili tankımda bir toprak testi koydum. Ancak 6 aydır üremiyorlar. Sebep ne olabilir ? Akvaryumumda mango kökü , bol lepistes, elma salyongozları , katil salyangozlar (4 Adet), kiraz karides ( 20 -30 adet ) , Sae ( 9 adet ) , truimpet snail ( 10-15 )adet  var. İyi bitkilendirilmiş bir akvaryumum var sıcaklığı 24-25 C derecede sabitledim. CO2 ( Mayalı ) kullanıyorum, Tunç Sönmezoğlu sıvı gübreleri kullanıyorum.

     Sorun ne olablir. Tanktan ayırıp başka bir tanka mı alsam dedim, dar derin bir akvaryum buldum 8 gen . Derinlik tahdidi var mı bu balıklarla ilgili merak ediyorum. Değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
67*40*25 Yeni Kurdum Tavsiye
Valla çok güzel tasarım. tebrik ederim.
Hastalık Hastası
 Arkadaşın tavsiyesine uyup kayatuzu attım, balık sayısı çok fazla olduğundan ancak 12-15 tane kötü durumda olanları ayrı bir tanka tecrit ettim. Tecrit tankında mikrofish ve tuz ile tedaviye başladım. Ana tanka sadece bir miktar tuz atıp problemli balıkları tecrit tanka ayırdım.Ölümlerde azalma başladı, ancak tuz konusunda çekincelerim var. Bakteri kültürüne zarar vermiş olabileceği kanısındayım.Şuan ilk bakışta herhangi bir olumsuzluk yok. Dip çekimi hiç yapmıyorum ondan kaynaklanan bi problem sanırım . Ben öyle olduğunu düşünüyorum. serdar132011-03-29 12:31:26
Hastalık Hastası
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

   Değerli arkadaşlarım, bitkili tankımda lepislerimde dudaklarda beyazlama , deride beyaz pamukçuklar, bazı balıklarda gözlerde şişmevar. günde 4-5 balık ölmeye başladı. tarçın ve çay kullandım bir gelişme olmadı. Tankın biyolojik dengesi bozulmasın diye ilaç kullanamıyorum. lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum.
Yaprak Erimesi

Tunç Sönmezoğlu'nun sıvı gübrelerini kullanıyorum. Potasyum,Nitrat, Microelement, Demir , fosfat ama yinede eriyor. Ayrıca sakal yosunu oluşumu başladı.

Yaprak Erimesi
Merhabalar , akvaryumumda çınar ve gül yapraklarında erime var sebebi ne olabilir ?
neonya
 
serdar132011-03-03 18:25:40
neonya
[QUOTE=Mkenshi]

Çok geçmiş olsun ilk sayfayı heycanla okurken 3. sayfada akvaryumun son halini görmeyi beklerken üzücü haberi okudum.

Yeni resimlerinizi heycanla beklemekteyim bende 1 aydır sırf forumu gezerek yapıcağım akvaryum hakkında bilgi topluyorum ama açıkcası sizin başınıza gelen akvaryumdaki kayıplarınızdan sonra bitkili akvaryum için korkmuyor değilim..
[/QUOTE]
 
  Can Bey ,
    Öncelikle geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Ancak akvaryumda kaza yapmadan önce kullandığım beş ayrı sıvı gübrenin ne kadar etkili olduğunu görünce bu işin hakikaten bol bol forum okumakla çok daha profesyonel yapılabileceğini tespit ettim. Çoğu forum özel üyesi arkadaş Tunç Sönmezoğlu nun sıvı gübrelerinden bahsediyordu. Sebep ise sera ve diğer firmalara rakip ucuz ama bir o kadar etkili gübreler olmalarıydı. Denedim 20 gün akvaryumu görme şansım olmadı, bir arkadaşa rica edip gübre ,su değişimi ve yemlemeyi yaptırttım. Akvaryuma aldığım ve özendiğim bir balık cinsi vardı makrakanta . O balık çok hassas bir balık. Strese girince birden beyaz benek hastalığına yakalanıyor.Onun bu hastalığı bir anda akvaryumdaki 30 adet neona da bulaştı. Aslında beyaz benek hastalığı bir çeşit parazit. Balığın vücut yüzgeç ve kuyryğuna yerleşip, kaşıntı yapıp hayvanı çıldırtıyor, ve halsiz düşürüp öldürüyor. Bu hastalığın 2 tip tedavisi var : Ya suyun sıcaklığını 31 dereceye getirip 24 saat beklersiniz , ya da tıbbi ilaçlar kullanırsınız. Daha önce akvaryumumun biyolojik dengesi bozulmasın diye tıbbi ilaçlar kullanmadım. Ancak bu sefer yaşam alanı sıcaklığı düşük olan karideslerin öldü. Yani karidesler bu sıcaklığa dayanamadı. Bende makrakanta nın sebep olduğu hastalık için metilen mavisi denilen ilacı kullandım. tedavi 5 gün uygukandı, o arada kaza geçirdim. Ama sonra duydumki neonların tamamı ve makrakanta ölmüş, lepistesler , karidesler , vatozlar ve aymoriler bu kırıma dayanmış.
          Kısaca geçen gün akvaryumumu tekrar gördüm ilk defa çok şaşırdım. Resmen şok oldum , Akvaryum bir nebatat harikası haline gelmiş , burada şuna gelmek istiyorum , korkulacak hiçbirşey yok bu hakikaten çok zevkli bir hobi. kesinlikle tavsiye ediyorum. Ve mutlaka çok okuyup araştırıp öyle atıl bu işe . Herşeyi sorabilirsin elimden gelen tüm yardımı sağlarım. İyi hobiler. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.