ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cenk1993
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2011 19:26
Son Ziyaret:
28 Nisan 2013 18:00
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cenk Karadağ
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1993
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cenk jakbob

SON 9 MESAJI

Su kaplumbağası avı :)
Merhaba arkadaslar.
bu yaz yazlıga gitmeyi düşünüyorumda gecen sene fark ettiğim içine girmeye cesaret edemediğim gölet tarzında biyer var denize bikac metre uzaklıkda ( tekirdağ sarköyde ) içinde kaplumbağa var cok sayıda hemde sahilde güneşlenirken cıktıklarını farkettim ama sudan uzaklasmıyolar hemen tekrar suya dönüyolar yaklasınca acaba bunları nasıl yakalayabiliriz istanbula getirmeyi düşünüyorum ufak bi havuz tarzında biyerde bakıcam acık alanda bahcede ama o suya girdiğimde hastalık kapma riskim nedir dalgıc kıyafeti ve ekipmanlarıyla dalıcam cok derin deil dizime geliyor kıyısı ileriside maksimum boyum kadar bi derinliktedir diye düşünüyorum ben kepçe ile yakalamayı düşünüyorum önerileriniz nelerdir yavru görmedim yetişkin kapluslar var 60cm kadar ( kırmızı yanaklı deiller ).
Su kaplumbağam kaçtı ne yapacağım ?
Ben çok şükür buldum umarım kaybedenler varsa bulabilirler cok cabuk. Benim kapluşum 2 gün karada kaldı sararıp solmuş bensiz :( ama hamster olmasaydı bulmam imkansız olucaktı heralde bikac dakika önce 3 kapluşlarımı ve hamsteri yan yana koydum hamster etraflarında vikleyerek dönüp durdu hiç anlaşamıyolar demekki :d eyer kaplumbağanız kaybolursa tek cözüm bir fare :) cenk19932011-07-28 08:55:43
Su kaplumbağam kaçtı ne yapacağım ?
halen arıyorum bulamadım. arkadaş hamster getirdi onu saldık o bulursa korkutur cıkarır dedi saldık simdide o dolanıo evde. bi kaba kuru karides ve su koydum belki gelir diye bekliyoruz. şırf kapluş kaybolduğu için senelik iznimi kullandım ya bulamazsam cıldırırım heralde.


Buldukk :d poşetleri tıkadımız biyer vardı orda poşet arıodm bi baktım alttan bi hışırtı geliyor bide ne göreyim arkadaşın hamster kapluşu cekiştiriyo :d hamsteri alıp kafesine koydum kapluşumuda bulduğum ortamda hatıra olarak ufak bi kareye aldım :)) sizlerlede paylaşayım :))




Birde kapluşumun göbek kısmında sarı lekeler oluşmuş dış fırcasıyla bastırmadan hafifçe temizlemeye calıstım cıkmadı acaba hastalanmışmı bi bakabilirmisiniz ?



Uploaded with ImageShack.us

uploaded with ımageshack. Us.



Uploaded with ImageShack.us
cenk19932011-07-27 14:31:27
Su kaplumbağam kaçtı ne yapacağım ?
Benim aklımın almadığı bu akvaryumdan nasıl cıktığı. .
acaba plan filanmi yaptılar aralarında sırayla kaçmasınlar zeki hayvanlar cünki bu kaplumbağalar daha önce üst üste cıkıp kaçanlarını duymuştum benimkilerde böyle bişey yapmış olabilirmi diye düşünüyorumda daha 2 aylık. .Benim korkum üzerine basıp ezmemiz. Babam arkadaşından bi polis köpeyi getirdi simdi ona arattırıyoruz panik yaptı herkez biz insan canından dahacok değer veririz hayvanların canlarına oyuzden yatmaz bugece kimse bulmamız lazım halıları filan kaldırdık cekyatları havaya diktik ev dağılmış durumda ama halen bi sonuç yok köpek arıyor bakalim bulabilicekmi. ...
Su kaplumbağam kaçtı ne yapacağım ?
Su haricinde yemek yemiyorlar diye biliyorum. .Babam tecrübeli olduğu için acıkırsa su haricinde yemek yemez ama yicek olursa böcekleri yer severler dedi. Hastalıkda %100 kapar diyor.

resimde cektim burdan nasıl kaçarki buu kapalı kapak üstü sadece ufak bir delik var tepesinde. ..




Uploaded with ImageShack.us
Su kaplumbağam kaçtı ne yapacağım ?
Arkadaslar araştırma yaptım ama ginede konu açma gereksinimi duydum. Benim 2 aylık 3 adet su kaplumbağamdan 1 isi kaçtı ama nasıl kaçtı nezaman kaçtı hiç bir fikrim yok işteydim bütüngün 2 saat önce eve geldiğimde yaklasık 10 :30 civariydi baktım 2 tane kaplumbağa var ve şok oldum. Sanırım kuru alandan firar etmiş cıktığı odayı komple boşalttık bulamadık salonu babam boşalttı bulamadık mutfak, banyo ve diyer odaların kapıları yere sıfır olduğu için oralardan gecip girmesi imkansız kapalıydı zaten. Nereye girer bunlar 1 ay yaşıyorlarmış susuz sizce naparak bulabilirim biraz araştırdım ama haftalar sonra bulup yaşadığını söyliyenler var bikac hafta ne yer ne içer bu kaplumbağa. ..Mutlaka bulmam lazım en kısa sürede sabaha kadar arıyacağım yardım bekliyorum. ....
Kaplumbağa akvaryumu yapmayı düşünüyorum...
Abi wallahi 20tl verip tanıdık bi akvaryumcudan 30lt güzel bi akvaryum aldım silikon led ışığı filan de var gayet güzel dış filtrem oldu sorunsuz calısıyor 3 tanede yavru kaplumbağa aldım tek eksik ısıtıcı onuda yaz bitmeden temin edicem suya balıklar mantar olmasın diye damlatılan mavi damladan alıp damlattım kaplumbağalara zararı dokunurmu acaba? kuru alan olarakda kücücük akvaryuma 15kilo cakıl ve 18 kilo 2 adet kaya koydum gayet kuru alan oluştu ama 3lü pirizim olmadığı için hiç birisini takamadım babam dedi bikacgün yaşarlar filtresiz ışıksız ama git 3lü pirizini al bidahada kendi başına bişeyler yapmaya kalkma ben yaptığım akvaryum patlayınca camcılığı bıraktım sen hayatında cam kesmemişin cam kesmeye kalkıyosun benden habersiz diyerek azarladı. ..Elimde mikrop kaptı bu arada :)). yalnız dış filtremi yaptığım kap hava kacırıyor azına kadar dolduğu zaman taşıyor evi su basıyor silikonlarsam bidaha nasıl acarım onu  onun için bir yardım edermisiniz ? resimleri yarın ekliyeceğim tam takım herşeyi calıstırdığımda...
cenk19932011-07-16 20:21:44
Kaplumbağa akvaryumu yapmayı düşünüyorum...
Yalnız camları elmas ile kestim ben 5dk önce elimle vurdum kırılmadı sert vurdum param parca oldu sağ elime girdi cam.

resimde cektim baya kesti ya oturup ağlıcam şimdi durmuyo tam 1.5 saattir kanıyor...



Uploaded with ImageShack.us
cenk19932011-07-15 23:11:21
Kaplumbağa akvaryumu yapmayı düşünüyorum...
Merhabalar arkadaslar elimde bol miktarda cam var rahmetli amcam camcılıkla uğrasıyordu bahcemdeki kalın ve güzel camları sectim temizledim kenara koydum yapmak istediğim ufak ebatlarda bi kaplumbağa akvaryumu babam yaklasık bundan 25 yıl önce yapmış ve 2 yıl sonra patlayarak evi su basmış ogün bugündür akvaryuma karşı ama sen yapıcaksan yap ufak bişey sonra büyültürüz dedi kabul etti. Gerçi ben onun kadar büyük bişey yapmıycam babam 2. 3 tonluk yapmış salonun duvarlarını komple cevreleyen bi akvaryum halende resimleri var eskiden cekilmiş baya güzelde patladığında amcamı kaybetmişiz camlar vicuduna saplanmış. Şimdi babam bana hiç yardım etmiyor ne tür bi silikon kullanmalıyım en iyisi hangisidir nasıl yapıştırıcam yapıştırdıkdan sonra kenarlarını kapağını nasıl yapıcam kaplumbağaların cıkabilmesi için kuru alanı nasıl oluşturucam dış filtre nasıl yapabilirim elimde 2 adet kafa motoruda var yeni aldım ama cok güclü deiller ve suyu temiz tutmak istiyorum kokuyor diyorlar iç filtre kullanırsan başa cıkamazsın dediler dış filtre yapmamı söylüyorlar yada almamı. .Bunların hepsine yardımcı olucağınızı umuyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. .
ufak bi akvaryum tercihim 30 - 50 litre arası olabilir. .

forumda yeniyim herkeze selamlar. :).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.