ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serhatcan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
28
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Temmuz 2011 10:37
Son Ziyaret:
11 Ocak 2022 21:13
Toplam Mesaj:
125 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
şerdil yoğunlu
Doğum Tarihi:
26 Nisan 1980
Yaş:
43
İl:
Kars
Meslek:
inşaat tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

şerdil yoğunlu

SON 10 MESAJI

Eheim 2228 Dış Filtre
Kullanılmış Eheim 2228 dış filtre full dolu ve eheim jager 300 w isitici fiyat olarak ne istemeliyim?
Vatozlarım Ölüyor
Merhabalar, 150 cm lik bitkili akvaryumda; moli, çizgili tetra, neonve cüce vatoz var. 2-3 cm lik cüce vatoz ölümleri başladı. Uyumsuz bir tür mü var acaba saldırıyor falan. Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
Kayaların Konumu
Malawi akvaryumu konusunda yeniyim. Üstteki kayaları silikon ile sabitlediniz mi? Ben de böyle bir uygulama düşünüyorum.
Japon Yavru
[QUOTE=Balikaski]Arkadaşlar resimdeki hastalık nedir. Daha yeniyim 2 adet japon balıgımdan çıkar bir aylık yavrularımda bazıları bu şekilde. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224643/250620200108461.jpg[/IMG]
Yardımcı olabilecek kimse yok mu. Metilen mavisi dökmüştüm. İşe yaramadı ama.[/QUOTE] Anlattıklarınıza göre yumurta sarısı hariç başka değişken bir erken yok. Isı sabit, su sabit başka balik ekleme yok. Bu yumurta sarısı akvaryuma ekleme çok sıkıntılı bir mesele, su değişimi yapsan bile %100 mümkün değil.
1700 (200.100.60h) Litre Deniz Akvaryumum
Maşaallah, hayırlı olsun. Toplam ne tuttu diye sorup, cikletlerimle köşeme çekileyim.[:)]
Ciklet Kumu
Herhalde beyaz silis kumun zamanla kir tutmasından bej renk tavsiye edilmiş. Çoğu hobicinin tecrübe sonucu tavsiyeleri bu yönde. Hangisi guzel duruyor dersek beyaz bence daha iyi.
Ciklet Kumu
Özür dileyerek konuya dahil oluyorum. Bazı arkadaşların bej renk kum tavsiyesi niçin acaba? Beyaz silis kum balığın renklerini daha iyi ortaya çıkarıyor.
Akvaryumda Yavru Kalmadı
[QUOTE=lemur]Katil uşak olabilir.[:D]
Anneleri de dahil olmak zere yumurtadan yeni çıkmış yavruları akvaryumunuzdaki canlıların hepsi yiyebilir. Karides konusunda fikrim yok. Garantilemenin yolu çiftleşmeyi ayrı akvaryumda yapmak, anaçları sonra ayırıp çıkan yavrulara burada bakmak.[/QUOTE] [:D]

Tecrübe ve önerisi olan duyarlı hobiciler lütfen cevap bekleniyor. [:)]
Akvaryumda Yavru Kalmadı
Merhabalar arkadaşlar, 2 yıldan beri beslediğim bir kaç adet kırmızı göz vatozum var geçenlerde yavru oldu ancak her geçen gün azaldı, akvaryumda yavru kalmadı. Akvaryum bitkili, kayalı bir adet lepistes ,bir kaç karides ve 5 adet neon var. Katil kim olabilir. Sonraki yavruları nasip olurda olursa kaptırmamak için ne yapmalıyım? Forumda incelemiştim, neon bir şey yapmaz diyenler, karides bir şey yapmaz diyenler sebebiyle bir müdahalede bulunmadım. Yardım öneri,tecrübelerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım?
Cam Kırıldı
[QUOTE=Xcancan]Selam. Bombeli akvaryum mu iyi yoksa dikdörtgen,kare olanlar mı sağlamlık açısından?[/QUOTE][QUOTE=Xcancan]Selam. Bombeli akvaryum mu iyi yoksa dikdörtgen,kare olanlar mı sağlamlık açısından?[/QUOTE] a.selam bende bombeli var, önden bakınca gözleri çok yoruyor. Tavsiye etmem.

[QUOTE=Kınayu]Tekrar selamlar ,
Kardeşim resimdeki görseldeki tarz daha sağlam olsun kafam rahat etsin diyorsan tabanda önde ve arkada bulunanların aynısı benzeri resimde çizdiğim işaretlediğim şekilde bir kayıt camı kestir aynı kalınlık ve genişlikte resimde çizdiğim şekilde yapıştır önce kurusun bekle .
Sonrasında yan sağ veya sol camı oturt çok daha sağlam olur. Kırık atan kısım altta kaldığından sorun teşkil etmez yinede o bölgeye silikonu biraz fazla sür sonrasında istersen akvaryumu çevir ve atan parçayı silikonlayıp alttan yapıştır sonrasında resim görsel,deki tarz dıştan tüm akvaryum alt taban camları etrafına 3 cm X 3 cm gibi alüminyum köşebent dön ve kırık kısımla köşebent,in içerde kalan köşesine bolca silikon sür eskisinden sağlam olacaktır [:iyi:]
Yeni yapılacak kayıt camının tüm yüzeylerinin köşelerindeki keskin kenarları güzelce kalın bir zımpara ile al el kesmeyecek şekilde önemli [:(]

[B]Tabana kırılan tarafa uygulanacak yeni kayıt camı .[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/280520201558071.jpg[/IMG]
[B]En son dışardan uygulanacak köşebent uygulaması .[/B]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/81103/280520201600071.jpg[/IMG][/QUOTE] Teşekkürler erhan hocam, altına yer matı diye bir parça sipariş verdim uygunmudur yorumlara bakarak aldım. Bir sorunum daha var, silikonlarin kabasini aldım, ancak azda olsa camın bazı yerlerinde yağ tabakası gibi kalıntı var,bunları da asetonla çözülebilir diye okudum ama aseton temizlemedi,kalan az silikonlu yüzeyi nasıl çözebilirim? tabi kireç sorunumuzda var porçöz için ne diyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.