ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
PoTM
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
495
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mart 2017 23:59
Son Ziyaret:
01 Nisan 2022 16:03
Toplam Mesaj:
665 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Şahin
Doğum Tarihi:
11 Aralık 1992
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail ŞAHİN Kakadu - High-tech 140lt tüplü sistem - Karides - 14lt nano High-tech

SON 10 MESAJI

Isıtıcı Önerisi
Fiyatlara bakınca pek alternatifi yok. 1 akvaryumumda Dennerle ısıtıcı kullanıyorum tavsiye ederim ama 5 akvaryuma da alınabilecek bi ısıtıcı değil, diğer akvaryumlarımda hep smart var pek bi sorun yaşamadım.
Nematod (mm Beyaz Kurtçuklar)
Sorununuz ile ilgili tüm bilgiyi lazarusv20 vermiş ben farklı bir konuda uyarmak istiyorum. 200Lt tek astronot için bile yetersiz sayılacak bir hacim.
Kribensis
Merhaba, seçiminiz gayet güzel. Öncelikle 1 çift kribensis için en az 50lt öneririm. Kum olarak 2 kat olacak şekilde lav kırığı üstüne aquaclay kullanmanız uygundur. Dekor olarak ve yumurta dizebilecekleri hindistan cevizi kabuğu kullanmanız en doğru seçimlerden biri olacaktır. Filtre kısmında çok güçlü olmayacak şekilde (sunsun 603b) mini dış filtre kullanabilirsiniz veya haznesi geniş olan (Haqos expro 500) şelale filtre kullanabilirsiniz. Kribensis bitkili akvaryumu sever, orta düzey led aydınlatma ile bir kaç çeşit low tech bitki kullanabilirsiniz. Tabi ısıtıcıyı da unutmayalım :) 50w veya 100w tercih edebilirsiniz.
Black Water
Tam bir apistogramma akvaryumu olmuş, 1 çift kakadu çok yakışacaktır.
Hobiye Giris İcin Listeme Bakar Misiniz?
Kesinlike canlipetshop firmasından alışveriş yapmayınız. Yapılan şikayetlere aldırmadan 2 kere alışveriş yaptım ve ikisi de hüsranla sonuçlandı. Parayı çöpe atmaktan ziyade enayi yerine koyulmak çok koyuyor.
Ph Ve Sıcaklık Ölçer
Heyecanla takip ediyorum .
Apistogramma İlk Deneyim
[QUOTE=Nart]Bilgili arkadaslara sormak istedigim bir konu var. Bende Apistogramma hakkinda fazla bilgi sahibi degilim, 3 ay önce 1 erkek 2 disi olmak üzere evimde misafir edinmeye basladigím baliklarimdan bir süre sonra bir disi balik maalesef öldü. Yaklasik olarak 3 haftadan beri tek kalan disi baligimida göremez oldum. Fakat 3 güne kadar 2 tane yavru baligi farkettim. Disi baliklar ne kadar süre yavrularinin yaninda kaliyorlar ?[/QUOTE]

Apistolar için 1e2d dişi ya da 1e3d gibi bakılabilir yazıyorlar ama kendi edindiğim tecrübelere göre 1e1d olarak beslenmelidir. Erkek dişini seçiyor ya da baskın olan dişi erkeği sahipleniyor ondan sonra beraber diğer dişiyi dövüyorlar.
Yeni Bitkili Kurulumu Ve Korkunç Durum
[QUOTE=z.b.s.k]Sirkülasyonun tankın her yerine ulaştığından emin olun. Işıklandırma sürenizi günde 4 saate indirin. Karbondioksit seviyenizin yeterli olduğundan emin olun mümkünse bir indikatör kullanın. 10 litreye 1 tane gelecek şekilde otocinclus affinis ekleyin. Mümkünse her 7-10 litre için 1 ananı karidesi ekleyin.
Gübrelemeyin kesinlikle kesmeyin; 2 katına çıkartın su değişimini 2 günde %50 civarında yapın. Her Su değişiminde suyun bir kısmını boşalttıktan sonra yapabildiğiniz kadar mekanik temizlik yapıp kalan suyu öyle boşaltın. Oksijenli su kullanmayı YÖK denecek kadar azaltın. Bence hiç kullanmayın.
Durum sandığınız kadar kötü değil bitkiler iyi durumda sayılır. Gübrelemeyi arttırmak bitkilere avantaj sağlayacaktır ama su değişimini unutmamak şartıyla.
Bir kaç su değişimi sonra filtreniz de küçük çaplı bir temizlik yapın. Oksijenli su kullanmayı kesin.
En önemlisi sakin olun. .)[/QUOTE]

Gübre konusunda herkes farklı şey söylüyor :) şimdi kesin olarak gübreye devam mı ediyoruz [:?]
Yeni Bitkili Kurulumu Ve Korkunç Durum
[QUOTE=ozgurtpcogl]İsmail bey ledlerinizin dağılımını merak ettim. Ayrıca su değişimini 2 günde bir 20 litre şeklinde yapmanızı öneririm bir süre, bunun dışında şu an için gübreleme yapmayı bırakırsanız daha iyi olur, bitkileriniz henüz oturmamış gözüküyor tropica specialised nutrition şu an sadece yosunlara yarıyor gibi. Bu geniş kapsamlı bir gübre malum, onun yerine tek olarak nitrat ve potasyum gübresi kullanmanızı öneririm, tank oturduktan bitki gelişimi hızlandıktan sonra nutritiona geçersiniz. Işıklandırma süreniz de 7-8 saat arasında olabilir ki bence daha da az olmamalı. [/QUOTE]

Dağılımını tam hatırlamıyorum ama armatürü yapan arkadaş uzun süredir bu işi yapan işinin ehli biriydi, referanslarına da güvenerek yaptırdım. Normalde 8 saat ışıklandırma yapıyorum ama bu yosun olayında geçici süreliğine 3 saate düşürdüm. Gübre olarak tropica artık vermeyeceğim bir süre sadece potasyum vericeğim. İlginiz için teşekkür ediyorum.
Yeni Bitkili Kurulumu Ve Korkunç Durum
[QUOTE=sakal34]

hocam merhaba, exel kullandın mı hiç acaba . Bendede yosun problemi oldu 2 hafta günlük olarak exel verdim şimdi içerisi süper durumda.[/QUOTE]

Excel kullanmadım ama oksijenli su kullanmaya başladım, günde 5ml veriyorum. Excelden daha etkili olduğunu öğrendim deniyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.