ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dess
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2011 16:59
Son Ziyaret:
19 Eylül 2013 19:14
Toplam Mesaj:
376 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nail Yörükoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Samsun
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bakarsan Bağ Bakmazsan Bu Olur.yeni Vdeo Syf:25
[QUOTE=yavuzger]Ya kim kimi neden kandırıyor su leş gibi akvaryum leş gibi bunu zorla yok kimya  yok başka şeyler işin içine katarak temizmiş gibi doğruymuş gibi göstermenin ne anlamı var .Maksadınız dikkat çekmek mi.Leş gibi akbaryum işte.İnsan nasıl 2 ay çorap değiştirmeden duramazsa akvaryumda temizliksiz olmaz.Ha bakteri ölmesin diye suyun tamamını değiştirmeyiz ,dış filtreyi akvaryum suyuyla yıkarız,dip çekimi yaparken abrtmayı ama temizlik yaparız,yapmalıyız.Çünkü akvaryum 4 köşe bir kutu rüzgarı yok,yağmuru yok içinde bir miktar su sen o suya müdahele etmek zorundasın.Madem müdahele etmeye gerek yok diyenlere ben şunu diyorum 5 ya da 10 sene  hiç bir şey yapmayalım bakalım ne olacak.Değil 5 10 1 sene sonra kokmaya başlar.[/QUOTE]
Ben bu yorumu alkışlarım.Bana cahil demeye kadar gidenler vardı konuda, sinirlendim, foruma yazmama kararı aldım.Hatta o kadar sinirlendim ki 25 km yol gidip OMÜ hidrobiyoloji labaratuarlarında buna birebir benzer akvaryumlarda test yapıp videoya alacaktım.Sakinleşince değmeyeceğini anladım, değmez. Acaba dedim bende mi hata var.Okuldaki Nazmi Polat hocamı aradım.Kendisi yaklaşık yarım asırdır bu işlerle uğraşan üstaddır.İsteyen internette araştırabilir.Üstad beni teyit etti,  onlar etmese de olur. Sizin belirttiğiniz koşullarda(rüzgar yok, yağmur yok vb) ufacık yerde doğayı birebir taklit ettiklerini savunuyorlar Yavuz bey. Dess2013-08-19 16:45:49
Balıklarımın sorunu ne? Ölüyorlar hemen cevap lütf
Filtrasyon hakkında bilgi vermemişsiniz.Sadece hava motoru mu kullanıyorsunuz?Ayrıca akvaryum hacmi ve balık türü-sayısı hakkında bilgi verirseniz forumdaşlar yardımcı olabilirler.
Bakarsan Bağ Bakmazsan Bu Olur.yeni Vdeo Syf:25
Böyle bir-iki kelimeye takılmayalım Onur bey.Burada yazarken gözden kaçırdığımız, yazarken anlık olarak hata yaptığımız mesajlar atabiliyoruz.
Hiçbirimiz her konuyu yalayıp yutmuş insanlar değiliz.Mesaja attığım ilk mesajlarda da yapıcı olmaya özen gösterdim, kendimce doğru olanı savundum.İlk mesajlarda silinenler ve düzeltilenler oldu.Bunun sonucunda da konu başka bir hal aldı.Kimseye ahkam kesmek gibi bir niyetim olmadı.Hiçbir şekilde de öyle bir amaç içerisinde değildim.
Evet, ben bu sistem için mekanizmanın sekteye uğrayacağını, doğru işleyemeyeceğini yazıyorum ki ben bu fikrimin de arkasındayım.Siz de bunun olabileceğini iddia ediyorsunuz, ben katılmıyorum.
ryukin japon oranda aslanbaş ?
İstanbul hakikaten japon balığı bulmak için bir cennet.Aranılırsa her türlü varyete bulunabiliyor.Maalesef buralara uğramıyor böyle balıklar.Mesut abi fotoğrafını koyduğun balık da şahane.Yasin bey böyle balık bulursanız kaçırmayın derim.
Bakarsan Bağ Bakmazsan Bu Olur.yeni Vdeo Syf:25
Yukarıda yazdığım gibi:'Sizin savunduğunuz; izole olmuş yaklaşık 1 senedir el değmemiş bir ortamda ekosistemin sekteye uğramayacağını yönünde.Bana göre de uğrayacağı yönünde.İşin özeti bu.'
Sizin yazdığınızın tersini de ben en az 100 sistemde görmüşümdür.Benim yazdıklarım da gayet açık ve nettir, görüşüm sabittir.1 senedir ufacık alanda sistemin sorunsuz işlemesi benim açımdan mümkün değildir.Empati kurarsanız sizin yazdıklarınızın tam tersi hakkında yorum yaptığımı görürsünüz.Yani sizin yazdıklarınıza göre de benim yazdıklarım mümkün değildir.Yani bu şekilde bir kısır döngüye girdi tartışma.
Dess2013-08-18 11:46:12
Lepistesim Neden Böyle ?
Deniz bey balık yüzme yetisini kaybetmiş, sağa sola savruluyorsa maalesef o balığı kurtaramazsınız.
Kılıçlarım Ölüyor
Emre bey fotoğraf eklerseniz daha sağlıklı yardımcı olunabilir.
Bakarsan Bağ Bakmazsan Bu Olur.yeni Vdeo Syf:25
[QUOTE=unotim123]"Siz halen bu populasyona sahip bu hacimdeki bir akvaryumda doğal bir döngü sağlanacağını savunuyorsunuz, ben de bu örnek için bunun mümkün olmadığını söylüyorum.Benim analizler sonucu edindiğim bilgilere göre bu mümkün değildir.Eninde sonunda sekteye uğrayacaktır ki bu örnek için benim düşünceme göre de çoktan uğramış vaziyettedir."

Böyle kesin ifadeyle bir cümle kuruyor ve bize olamayacağınızı söylüyorsunuz. Ben de genele hitap ederek üniversitelerde okutulan ezber bilgiler dedim. Herkes için bu geçerli, mesleğime dair öğrendiğim gerçek bilgilerin büyük bir yüzdesi bile üniversiteden değil diyebilirim. Tekrar ediyorum, biz böyle bir sorun olmadığını söylüyoruz. Siz de bilgilerinize dayanarak aksini iddia ettiğiniz için öğrendiklerinizin yeterli ve doğru olmadığını söylemek durumunda kalıyorum. 
[/QUOTE]
Mesajımda gördüğünüz gibi 'benim düşünceme' göre yazıyor.Sizin savunduğunuz; izole olmuş  yaklaşık 1 senedir el değmemiş bir ortamda ekosistemin sekteye uğramayacağını yönünde.Bana göre de uğrayacağı yönünde.İşin özeti bu.Şu son cümleniz de halen imalı.Ben de aynı şeyi sizin için düşünüyorum o halde.Konunun daha da uzamasını istemiyorum, çünkü konu aramızda bir tartışma-görüş meselesine döndü.
Saygılar
Dess2013-08-18 11:31:33
Bakarsan Bağ Bakmazsan Bu Olur.yeni Vdeo Syf:25
Evet karışmış; farkettim ve düzelttim.Sağolun.
Dess2013-08-18 11:22:16
Bakarsan Bağ Bakmazsan Bu Olur.yeni Vdeo Syf:25
Onur Uygun bey yazdıklarınıza katılıyorum.Benim bundan önceki  mesajda Onur Şahin bey hakkında yazdığım yazıda tanımadan etmeden 'sizin bilginiz deneyimlerinizden, gözlemlerinizden sınırlı' tarzında yaklaşımım doğru değildir.Bunun için özür diliyorum.Fakat daha önce yazdığı mesajda benim nacizane tecrübelerim hakkında ezberci zihniyet tarzındaki yaklaşımına cevap olarak yazılmıştır.Daha sonraki mesajında da çok ağır bir üslup kullanmış.Ben hiçbir mesajımda 'En iyi ben bilirim' tarzında bir yaklaşımda bulunmadım.Kendimce doğru olanı, inandığımı yazmaya çalıştım fakat görüyorum ki Onur Şahin bey benim tamamen yersiz iddialarda bulunduğumu yani kaba tabirle ezberci zihniyetle sallamasyon olarak yazdığımı ima etmiş.Bir de alaycı bir şekilde smileyler kullanmış.
Ayrıca kimseyi yalancılıkla suçladığım yok.Eski mesajlarda asabijapon nickli üye çok ağır bir üslup kullandığı için tartışma o noktaya gelmiştir.O mesajlara bakarsınız mesajların yönetici tarafından düzenlendiğini görürsünüz.Benim bu konu hakkında mesaj yazmama kararım da 'Herşeyi ben bilirim' edasıyla uzaktan yakından alakalı değildir.Onur Şahin beyin son mesajı beni üzdü.
Saygılar.
Dess2013-08-18 11:21:43

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.