ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
halit2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]2140,1[/B] [B]2165,2[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2006 20:06
Son Ziyaret:
28 Kasım 2019 08:36
Toplam Mesaj:
417 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halit değer
Doğum Tarihi:
21 Haziran 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

HALİT DEĞER.

SON 10 MESAJI

çarşıdan aldım 2beta eve geldim yüzlerce...
Erkeği neden aldınız onu anlamadım.Erkek beta yavrularına bakmaz mı?
ramirezi hakkında bilgi
Erkan Bey dikkat ettimde fotoğrafçıymışsınız.Ramireziler size çok güzel pozlarda verecektir.Thumbs%20Up
Fakat yukarıda da konuşulduğu gibi sağlıklı balık almanız çok önemli.Buna dikkat edin.Balıklar yem alıyormu kontrol edin.Bazıları yem yemeye bile tenezzül etmiyor.
ramirezi hakkında bilgi
Akvaryumları malawi ve tangayikayla doldurduğumuz yetmedi mi?
Üstelik Erkan Bey bol bitkili akvaryum istediğini belirtmiş ve çokta güzel bir seçim yapmış.Seyir zevki açısından diğer cichlidlerden geri kalmayacakları kesin.
ramirezi hakkında bilgi

Oturmuş akvaryum isterler.Eğer su şartlarını stabil tutabilirseniz alın derim.Ben yaklaşık 1-1.5 aydır besliyorum.Çok hoşuma gidiyorlar.Fakat ben balıkları almadan evvel bir hafta boyunca (bir gün arayla) gidip balıkları inceledim ve 4. gidişimde balıkları aldım.Eve gelince balıkların olduğu poşete az az kendi akvaryumumdan su ekledim(5 dk arayla).Yarım saat sonra ramirezileri akvaryumuma aldım.Akvaryumum 65 lt olmasına rağmen düzeni sağlayabildim.Tabi aldıktan bikaç gün sonra bir tanesi öldü(Kendisi biraz pasif ve korkaktı.Galiba diğerlerinin verdiği stresten dolayı öldü.Size tavsiyem aralarından en azgın, kavgacı, cesur olanlarını seçmeniz).Şimdi kalan 3 ramirezim sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar.Yem olarak tetra discus veriyorum.Dipten yem yiyen başka bir canlı olmadığı için nazlana nazlana yiyorlar.Zaman zaman ürkek olsalarda, bitkilerin ve mango köklerinin arasında gayet güzel vakit geçiriyorlar.

Serpae tetra üretimim
Bravo Egemen Bey.80 yavru gerçekten inanılmaz.Umarım sağsalim büyütürsünüz.
En güzel fotoğraflarınızı gösterin

Ahmet Bey çok güzel bir kare yakalamışsınız.İşte bunlarda benim lepisteslerim.Lepisteslerin yüzgeçleri çok hoşuma gidiyor.

 
Halojen aydınlatma.

İyi de bitkilerin istediği değerleri sağladığını nerden biliyorsunuz?Ne zamandır kullanıyorsunuz?

Halojen aydınlatma.
O akvaryuma 60 cm lik bir floresan yeterli olurdu.18 watt enerjiyle yani şimdi harcadığınız elektriğin beşte birinden daha az bir tüketimle daha iyi sonuç alabilirdiniz.Üstelik elektrikçilerde satılan grolüxler 7-10 ytl arasında, daylight floresanlar 2 ytl' yken siz gitmiş 15 ytl verip halojen ampül almışsınız.Birde örnek veriyorum, elektrik faturanıza ayda bir lira masraf yerine beş liralık masraf çıkartmışsınız.
Ayrıca bu aydınlatmadan verim alabilecek misiniz?Bi fikriniz var mı?(Önemli olan sadece etrafın aydınlık olması değil, önemli olan bitkilerin gereksinimlerini karşılamak.)
 
Keşke daha önce araştırsaydınız.
Bitkimin Türü
Evet Borneo fern diye biliniyor ama su altında kalmayı pek sevmiyor, iki ayda çürüyor.Nemli ortam bitkisi, paludaryumlara uygun bir tür.
Başbelası salyangozlar
Ne kadar sevilmeseler de, bitkili akvaryumlarda bulunmaları gerektiğini düşünüyorum.Salyangoz yumurtalarıyla beslenen canlılar akvaryumda bulundurulursa bu salyangozların fazla üremesinin önüne geçilebilir.
Alg ve artık yedikleri için akvaryuma çok katkı sağlıyorlar.Üstelik görünüşleri de fena değil.İlginç ve değişik varlıklar olduklarından akvaryuma bakanlarda bi ilgi, merak uyandırıyorlar.Benim şu an için salyangozsuz bir tane akvaryumum yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.