ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
marineblau
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2013 15:17
Son Ziyaret:
01 Mart 2013 01:17
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert ababay
Doğum Tarihi:
12 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mert Ababay

SON 10 MESAJI

Haqos Expro500 & Resun Cy-20 kararsızım ?
[QUOTE=BarisAkkaya] [QUOTE=marineblau] [QUOTE=muslim kavak]Eheım başka yok

[/QUOTE]

Fiyatları tam olarak bilmiyorum ama Eheim biraz pahalı zannedersem. Ama kalite de fark ediyor diyorsanız tercih edilebilir tabi.


Dün bir internet sitesinden Resun CY-20'yi satın aldım. Yarın gelir zannedersem, umarım memnun kalırım. Fiyatı 65 TL bana uygun geldi, akvaryumcum 110 tl fiyat vermişti. [/QUOTE]

Benim burdaki akvaryumcu da 45 lira fiyat vermişti cy-20'ye ama çoğu yerde fiyat sizin aldığınız fiyat gibi,memnun kalırsınız kullanırken dikkatli kullanın parçalarını yeterli. 
[/QUOTE]

Fiyatlar çok oynak bu sektörde. Belli bir dengesi, bir birim fiyatı tam olarak yok  Artık ürün iyi çıksın, başka bir şey istemiyorum.
gulay2013-01-30 02:05:35
Yeni Bitkili kardinal neon tetra tankı ve dış Filtre tavsiyesi
[QUOTE=AMFİBİ] [QUOTE=marineblau]  bitkilerimi akvaryuma ekeli 5 gün oldu ve bu sabah baktıgımda kopan bazı yapraklar (ekimde zedelenenler) çürümeye başlamışlar. ve cok hafif bi yosunlanma başlamış. bunlar için bi önlem almama gerek var mı balıklar gelene kadar ? aklıma Kiraz Karidesi almak geldi çürüyen yapraklar ve hafif yosunlanma için. Önerisi olan var mı?

Ya da filtre alıp calıştırmam mı gerekir ?

[/QUOTE]


Merhaba..

Başından beri yaptığınız yanlış; su ekleyince filtrasyona beraber birkaç yem atıp, döngüyü başlatmalıydınız. Filtre olmadığından, o akvaryum koku da yapar.

Tavsiyem; suya bakteri kültürü karıştırıp döngüyü hızlandırın ve birkaç gün sonra iki adet elma salyangozu ekleyin. Suyun oturmasına muazzam katkıları oluyor bu mahlûkların. Bir hafta kadar sonra da en az altı tane olmak kaydı ile neonlarınızı ekleyin. 10 tane kadar da kiraz karides eklerseniz muhteşem olur. Tabii akvaryumun arkasına siyah renk fon gerekiyor güzellikleri daha iyi görebilmek için.

Kolay gele...

[/QUOTE]

  Şuan sadece bi renkte hafif bir yeşerme belli belirsiz ama koku daha başlamadı. Yarın sipariş verdiğim "resun cy-20" geliyor. direk çalıştırmaya başlıyorum. tavsiyelerinizi uygulayacağım. elma salyangozlarıyla kırmızı karıdesleri aynı zamanda biraksam temizliğe birlikte başlasalar sorun olmaz sanırım.
Haqos Expro500 & Resun Cy-20 kararsızım ?
[QUOTE=muslim kavak]Eheım başka yok

[/QUOTE]

Fiyatları tam olarak bilmiyorum ama Eheim biraz pahalı zannedersem. Ama kalite de fark ediyor diyorsanız tercih edilebilir tabi.


Dün bir internet sitesinden Resun CY-20'yi satın aldım. Yarın gelir zannedersem, umarım memnun kalırım. Fiyatı 65 TL bana uygun geldi, akvaryumcum 110 tl fiyat vermişti. gulay2013-01-30 02:04:00
Acemi Hobiciden
  Güzel bir akvaryum olmuş elinize sağlık.. ancak mercan kırığı suyu sertleştirir diye biliyorum.. tetralar için uygun olurmu bilemiyorum çevreden duydugum kadarıyla fazla tavsiye edilmiyor. onu bir araştır derim 
Haqos Expro500 & Resun Cy-20 kararsızım ?

  Yeni kurdugum 30-35 lt (kum ve dekor hacmi düşüldü. bürüt hacim 40 lt) civarındaki bitkili Kardinal Neon Tetra tankım için filtre almak istiyorum ancak tam bir kararsızlık yaşıyorum.
 Haqos Expro-500 ve Resun Cy-20 ilk olarak düşündüğüm iki filtre ve yattığım odada oldugu için gerçekten SESSİZ bir ürün almak istiyorum. ancak Haqos 'un fazla akıntı yaratmasından korkuyorum. (Bu iki filtreyi düşünme sebebim akvaryuma asılarak kullanılabiliyor olması). 
Sessizlik konusunda hangisine güvenmeliyim ve diğer konuda akıntı tabiki ??
   Şu durumda tavsiyeleriniz dörtgözle bekliyorum 

marineblau2013-01-28 14:40:42
63 Lt Bitkili Akvaryum(yeni fotoğraflar sayfa 2 de)
 Çok hoş bir akvaryum olmus.. izlemesi eminim çok zevklidir tebrikler
Yeni Full Red Lepistes Tankım(Sf.8)
 budadıktan sonra gayet hoş bir görüntü olmuş akvaryum daha şık durmuş.. arka fon koyarsanız karışık görüntüler yerine tek renk (turkuaz olabilir) koymanızı oneririm.. ki benim tercihim arka kısmı bitkilerle kapatmanızdır 

birde filtreleme için ne kullanıyorsunuz ?
Yeni Bitkili kardinal neon tetra tankı ve dış Filtre tavsiyesi
[QUOTE=Iskarmoz] Su sıcaklığını 26-24 derece yapın(24 olsa en iyisi) ve sıvı gübre kullanın, %15 su değişimi yapın(tabi ki düşük phlı ve klorsuz su), ışık en fazla 12 en az 6 saat yansın. Karides ve filtre eklemeniz bitkilere yarar mı bilmiyorum ama sorun çıkarmaz(filtre uygun olmalı).

Işığınız ne tür, floresan mı?[/QUOTE]

 şu anda Su sıcaklıgı 26 derecede sabit olarak duruyor ısıtıcı kullanmadan. Işık olarak 20 wt floresan lamba kullanıyorum evlerde kullandıgımız tiplerden ve günde 8 saat kadar açık duruyor akvaryumu kurdugumdan beri. bitki gelişimi olarak sadece parvulalar (dün fark ettim) diplerinden yeni filizler çıkarmaya başlamışlar. Gübre kullanmadım ama dipte mineralli bi kum var. önerdiğiniz bir sıvı gübre var mı ? ve bu canlılar üzerinde bi etki yapar mı ?
Yeni Bitkili kardinal neon tetra tankı ve dış Filtre tavsiyesi
 bitkilerimi akvaryuma ekeli 5 gün oldu ve bu sabah baktıgımda kopan bazı yapraklar (ekimde zedelenenler) çürümeye başlamışlar. ve cok hafif bi yosunlanma başlamış. bunlar için bi önlem almama gerek var mı balıklar gelene kadar ? aklıma Kiraz Karidesi almak geldi çürüyen yapraklar ve hafif yosunlanma için. Önerisi olan var mı?

Ya da filtre alıp calıştırmam mı gerekir ?

marineblau2013-01-28 11:38:47
bitkili neon
 güzel bir akvaryum olmus  filtre olarak ne kullanıyorsunuz ben de yeni bir kardinal neon akvaryumu hazırladım balıkları 10 gün kadar sonra alıcam ancak filtreye karar veremedim tankım 35 lt civarı tek eksiğimiz filtre 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.