ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arthistory
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
84
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2013 19:42
Son Ziyaret:
04 Mart 2024 22:26
Toplam Mesaj:
425 [0.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Kürkçü
Doğum Tarihi:
23 Mayıs 1985
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/150393.jpg[/img] 70*35*35 Hi-Tech Bitkili kurulacak// 65*25*35 boş// 60*18*27 boş// 35*15*25 boş// 60*50*40 boş

SON 10 MESAJI

Java Fern Ve Mosslarda Kahverengileşme
[QUOTE=sametyildiz]

Çok teşekkürler ışığın fazla olmasından kaynaklanıyor o halde. Sanırım mosslar içinde aynı durum geçerli. Bir kaç uzun bitki ekleyip yüzeyi bir miktar gölgelendirmeyi düşünüyorum. Benzer şekilde diğer bitkilerin arasına da yerleştirmekte iyi fikirmiş.



Yorumunuz için çok teşekkürler, mosslarda ki kahverengileşmeyi bir problem olarak farz etmiştim. Mossların türünden emin değilim. Diğer akvaristlerin mosslarıda yem yeşil [^_^] olması gereken oymuş gibi geldi.

Aydınlatma saatleri konusunda önerinize benzer daha öncede yorumlar almıştım. Lakin kurulumu yaparken referans aldığım başlık;
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp[/URL] da okuduğum üzere aydınlatmayı 2-3 saat dinlenme ile yapmak zaman içerisinde oluşacak yosunlaşmanın bir nebze önüne geçmiş oluyor.
Başlıktan bulmakta zorlanabilirsiniz diye söz ettiğim paragraf aynen şu şekilde:



Bu konuyu referans aldığım için bu şekilde bir uygulama yapıyorum. Zaten akvaryum ışığı dışında odamın ışığını pek açmıyorum. 12 de ışık sönünce ufak bir masa lambası kullanıyorum. Haliyle 12 den sonra dinlenmeleri için sabah kadar bir vakit oluyor.[/QUOTE]


Referans aldığınız başlık yılı 2008 olarak gördüm. Ve galiba en son 2013 yılında bir güncelleme almış ve konu o şekilde devam etmiş. Bu zaman zarfında ışıklandırma baya gelişti. Siz de zaten power led dünyasına girip o şekilde devam etmişsiniz. Ama referans konuda floresan anlatılmış. Bu iki farklı ışık bitki üzerinde de cidden etkisi, avantajı, dezavatajı vs gibi konular bakımından farklılık gösteriyor.
Kısaca şöyle demek istedim florasının yandığı 8 saat ile power ledin yandığı 8 saat aynı şey değil. Power led çok daha kısa sürelerde çok daha fazla etki gösterebiliyor.
Açık-kapalı-açık-kapalı gibi bir ısık düzeni hiç kullanmadım. Genelde power led ile 4 saat ile başlayıp kademeli olarak 5-6-7 diye götürdüm. Florsanda ise 5 ile başlayıp 6-7-8 diye devam ettim. Bu ısış sürelerinde ışık hiç kapmadan yandı.

Çok ilginç bir şey söylemek istiyorum. Bitkiler cidden çok akıllı :) Işık ne zaman anar ne zaman söner bunu çok iyi biliyorlar. Siz bitkilere bir düzen verirseniz, onlarda karşılığını çok fazlasıyla veriyor.

Eğer an itibarı ile akvaryumda sorun yoksa ışıkla ilgili, aynen devam edin. Belki de sizin akvaryumunuzun doğrusu bu şekildedir. Bazen olmaz dediğimiz şeyler akvaryumda feci şekilde olabiliyor :=)
Java Fern Ve Mosslarda Kahverengileşme
Merhaba

Fernler kendini toplar merak etmeyin. Çürüyen yaprakları atın gitsin. Yenisi rizomların üstünden çıkar minik minik :) Ve yavru dediğiniz fernler bence gayet formunda duruyor.
Mosslara gelince, bence maşallahı var mossların herhangi bir problem göremedim ben. Ya da renkleri seçemedim bilmiyorum. Ama bence herhangi bir sorun yok mosslarda.[:?]

Işıklandırmayı görmedim kusura bakmayın. Gece ışıklandırma olmasın. Mesela saat 15:00 de yanıyorsa 19:00-20:00 a kadar kesintisiz yansın ve kapansın. Bitkilerin ışık kadar karanlığa da ihtiyacı var.[EDIT]arthistory,2022-03-08 22:09:42[/EDIT]
İnteraktif Bitkili Kurulumu
Tankta biraz budama yapıp, boş alanları budanmış bitkilerle doldurursanız çok daha dolu ve göze hoş gelen bir akvaryum olacaktır.
Rotala Macrandra Problemim
Başka bir başlığa da yazdım size de yazayım. Bitki miktarınız bence az. Biraz bitki ekleyin. Arka plan bomboş. Öyle ki cam yosun kaplanmış. Öncelikle o kısmı güzelce temizleyin. Arka plan bitkileri ile o kısmı mümkün olduğu kadar doldurun. Işık gücünüz power led için hatırı sayılır derecede güçlü. Buda sudaki besinlerin çabuk tükenmesine yol açar. Bunun da önüne gübrelemeyi artırarak geçersiniz. %50 RO kullanmasanız da olur sanki. Sudaki mineraller önemlidir. İndikatör seviyesine bakınca sanki yetersiz CO2 var gibi duruyor. CO2 seviyenizi artırabilirsiniz. 8 saat ışık powerled için cidden baya etkili olur. Işık süresi de nispeten azaltılabilir. Bir müddet bu şekilde denemekte fayda var.


Co2 artırın
RO kullanmayın
ışık süresini azaltın


gibi maddeler halinde özet geçelim :)
Hi-tech Bitkili Akvaryum
Zeki bey akvaryum içinde bence bitki çok az. Eğer biraz daha ekleme yaparsanız daha doygun ve dolgun görüntü alırsınız. Tankın yaşı 6 ay demişsiniz. Normalde 6 ayda tanklar genelde final yapar. Ama sizde ya gelişim çok az yada dediğim gibi bitki az olduğu için görüntü doygun ve dolgun değil.
Sisteminiz gayet güzel ve işler bir sistem. Benim tavsiyem bitki miktarını artırmanız yönündedir. Bu şekilde daha fazla keyif alırsınız.
Silinebilir.
Ben şahsen çok beğendim şayet sadece bu kadar malzeme ile yapılıyorsa çokta ucuza gelir. Solüsyonları 30 lira üstü fiyata ancak alıyoruz ve 20 -30 ml sadece. Bu ise sülale boyu :) feci ekonomik denek lazım aslında.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=secreteriat]LED
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Zi98qAlXH6Y[/VID][/QUOTE]
Maaşallah harika bir tank..
Şu tonina bitkisini bir ben mi yetiştiremiyorum anlamadım :(
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]

Doğru konumu zeminde ışığın dağılımına bakarak ayarlıyacan. Bu fotodan doğru duruyor ama zeminde gölge kenar köşe kalıyorsa ona göre yeri değişebilir.[/QUOTE]
O zaman sıkıntı yok.. zeminde ışık her yerde düzgün şekilde dağılmış durumda
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=arthistory]

Sorumu tekrar sormak istiyorum. Sizce doğru mu konumlandırmışım?
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??[/QUOTE]

Mustafa abi sana sormuştum bu soruyu ama sanırım görmedin mesajı. Bu şekilde doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa yanyana mı koymaliyim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=arthistory][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/150393/160320181227541.jpg[/IMG]
Merhabalar sizce doğru konumlandırmış mıyım?
Yoksa birbirine yakın mı durması lazım? [/QUOTE]

Sorumu tekrar sormak istiyorum. Sizce doğru mu konumlandırmışım?
Yoksa tamamen yanayana mı koymaliyim??

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.