ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İnce memed
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2013 19:05
Son Ziyaret:
31 Ekim 2013 19:05
Toplam Mesaj:
127 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet -
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

-Mehmet -

SON 10 MESAJI

157 lt akvaryumda 4 tane tropheus beslenirmi
 Dişileri çok yorar. Hem de senin akvaryum küçük gelir.
sahte FRONTOSA ?///
[QUOTE=nihatakinal]100 Litrede 1 Tek Frontosa Beslemenin nesi yanlış anlamış değilim ben balığın adının neden sahte olduğunu yadırgamadım sadece sahte mi değil mi tartışması çok saçma bunu dile getirmek istedim ki ayrıca şu ana kadar hobi olarak yaptığım tankların hiçbirisini sizin görmeden ve bilmeden eleştirme hakkınız olduğunu düşünmüyorum bu yüzden yaptığınız yorumu yanlış buluyorum burda eleştirdiğim şey balığın sahte mi değil mi tartışması olması ben 1 tek dişi frontosa'ya 8 senedir bakıyorum ve oldukça sağlıklı birsürü de yavru aldım ve dağıttım. Bu konularda çok iyiyim demiyorum ancak hangi balığa hangi tank küçük gelir bu siteden araştırıp öğrenebiliyorum. 
Saygılarımla[/QUOTE]
 En usta bildiğim kişiler bile tonluk akvaryumlarda frontozadan 1 tane bile yavru alamazken sizin bu işi 100 lt de tek bir dişiyle becermeniz şaşırtıcı.
omardaing2013-10-31 15:03:18
Sarı prenses
 Malawi olmaz. Amerikan cikletleri ise zordur ben bir ara beslemeye heveslenmiştim ama zor olduğunu  öğrenip vazgeçtim. Bence plati besleyin. Bulabilirseniz endler de katabilirsiniz.
sahte FRONTOSA ?///
[QUOTE=M.Emin Uzunoğlu][QUOTE=İnce memed][QUOTE=nihatakinal]Yahu ben bir şeyi anlamıyorum kusura bakmayın arkadaşlar balığın sahtesi olmaz hobici hangi tür hoşuna gidiyorsa görünüş, yaşam biçimi, üretkenlik gibi kategorilerde hangi canlıdan keyif alıyorsa onu besler, yani demem o ki adı frontosa olsa ne olur olmasa ne olur balıklar hoşuna gidiyor mu? öncelikli soru bu olmalı yanlış anlamayın ama bir çok konuda hemen hepimiz böyleyiz... yani sırf bir balık veya bir bitki revaçta ise ona yöneliyoruz lütfen bu düşünceden kurtulalım akvarist arkadaşlar hoşumuza giden bizi mutlu edecek şekilde uğraştıracak canlılara bakalım sonra canlılardan kurtulmaya çalışılınıyor unutmayın ki onlar da canlı...


Kusura bakmayın biraz sert oldu ancak benim fikrim bu iyi hobiler...[/QUOTE]
 Katılıyorum. İyi bir öz eleştiri olmuş.
 Bknz. Arkadaşın imzası
[/QUOTE]

Birisini savunur pozisyona da gecmek istemem acikcasi ama orada elestirilen sey sirf adi "Frontoza" oldugu icin beslemek. Taniyip sevip sonra besleyebilirsin. Ama piyasada sevilmesine göre, fiyatina göre vs hareket etmenin yanlis oldugu baliklara "sahte" sifatinin yakistirilmasinin yanlis oldugu yazilmis ve sonuna kadar destekliyorum. Frontosa, tropheus beslenmesin demiyor kisaca. Onu seviyorsan onu da besle ama baskasi seviyor diye degil kisacasi.[/QUOTE]
Seviyorsan besle ama uygun litrede besle. Arkadaş 400-500 lt de beslenecek balığı 100 lt de besliyor. Yani eleştirdiği şeyi kendisi yapmış. 100 lt de beslenmeyeceği halde illa modaya uymak için (!) frontoza beslemiş.
 Ve sahte sıfatı yavruyken çok benzedikleri için takılmış. Ben bir yanlışlık göremiyorum.
omardaing2013-10-31 14:57:05
157 lt akvaryumda 4 tane tropheus beslenirmi
Tropheus için en az 2e 10 d öneriliyor. O da sizin akvaryuma olmaz.
 İlla trpheus besliyecem diyorsan  sadece 1 erkek besle
EN ÇOK DOĞURGAN OLAN BALIKLAR
 Lepistes alacaksan yerli olmasına dikkat et. Veya bir hobiciden al.
Evin salonuna ürkek olmayan balık,Bıkmak üzereyim
Bence melek besleyin hem temiz hem cana yakın bir balıktır.
Biraz Kararsızlık :)
 Bence melekle devam edin dıscus nazik bir tür.
 İlla dıscus besliyecem diyorsanız ilk önce akvaryumda melek hariç diğer türleri çıkarın ve köklü bitkili bir akvaryum kurun sonra tetraları ekleyin (kırmızı burun gibi büyük türlerden olsun) . Akvaryumun ph testlerini falan yaptırmayı unutmayın. Biraz bekledikten sonra ramiezi bolivian ram gibi nazik türleri ekleyin. Ve isterseniz akvaryumu böyle bırakabilirsiniz veya melekleri çıkarıp dıscus ekleyebilirsiniz.
sahte FRONTOSA ?///
[QUOTE=nihatakinal]Yahu ben bir şeyi anlamıyorum kusura bakmayın arkadaşlar balığın sahtesi olmaz hobici hangi tür hoşuna gidiyorsa görünüş, yaşam biçimi, üretkenlik gibi kategorilerde hangi canlıdan keyif alıyorsa onu besler, yani demem o ki adı frontosa olsa ne olur olmasa ne olur balıklar hoşuna gidiyor mu? öncelikli soru bu olmalı yanlış anlamayın ama bir çok konuda hemen hepimiz böyleyiz... yani sırf bir balık veya bir bitki revaçta ise ona yöneliyoruz lütfen bu düşünceden kurtulalım akvarist arkadaşlar hoşumuza giden bizi mutlu edecek şekilde uğraştıracak canlılara bakalım sonra canlılardan kurtulmaya çalışılınıyor unutmayın ki onlar da canlı...


Kusura bakmayın biraz sert oldu ancak benim fikrim bu iyi hobiler...[/QUOTE]
 Katılıyorum. İyi bir öz eleştiri olmuş.
 Bknz. Arkadaşın imzası
omardaing2013-10-31 14:52:11
Pirana besleyecegim
 Piranalar sürü balığıdır. 10-20 tane bir arada bakılmalıdır. 10-20 tane pirana içinde sizin akvaryum çok küçük gelir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.