ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Legendry
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
301
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Kasım 2013 22:30
Son Ziyaret:
02 Mart 2024 16:56
Toplam Mesaj:
614 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Yurtseven
Doğum Tarihi:
04 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Yazılım Geliştirici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih YURTSEVEN *** Orta & Güney Amerika

SON 10 MESAJI

Astronot Balıkları İçin Yeterli Alan
Amerikan akvaryumlarında 2 metrelik akvaryumda 20-25 tane balık bakanlara çok güzel yorumlar geliyor. Üstelik akvaryumda gayet sağlıklı. Verdiğiniz ölçüde sadece astronotları tutarsanız azaltmanıza gerek yok. Zaten sorun çıkartırsalar zamanla kendiniz verirsiniz.

Diğer verdiğiniz örnekte ise litre olayı evet abartılıyo fakat 25 litre akvaryumda 5 japon neyse de 2 pengasius 2 discus felan nasıl baktınız acaba evet yaşarlar fakat discuslar yanık kalır pangasius zaten sağ sol vurmaktan hiç seyir zevk vermez. Bende çok canlı koyan biriyim fakat o verdiğiniz örnekte seyir zevki göremiyorum
Akvaryum Dengesimi Bozuldu
Merhaba,
Eski filtrenizin malzemelerini kısa sürede koyup kurmadığınız sürece zaten bir etkisi olmazdı. O bakteriler canlı kaybına uğrar aksine zarar verirdi eğer yeni aldığınız filtre aradan 1 gün sonra felan kurulduysa aksine temiz kurulum yapmak çok daha doğrudur. Çünkü hareketsiz suda kuruyup duran malzemelerde canlılar ölür. Faydadan çok zararı olur. Ayrıca şu bakteri azalması ile yaşanan bulanmayı dert edip yok akvaryum suyuyla yıka, yok aynısını kullan dertlerini çok kafanıza takmayın. Dış filtremi temizliyorum ve tamamen temiz suyla sıfır kurulum dış filtre yapıyorum. Hiç de bu sorunla karşılaşmadım.

Akvaryumlarda canlı yüküm fazla olmasına rağmen böyle durumlarda yapacağınız. Bakteri besleyici ile varolan bakterileri çoğaltmak. Bakteri oluşturucuya ihtiyacınız yok çünkü sıfırdan kurulum yapmıyorsunuz. Reeflowers bacteria feeder kullanıp, berraklık içinde aquaclear kullanırsanız filtreye çoğu toz tutunur. Akvaryumunuzda ki bulanma sebebi ise evet döngü bozulması zamanla oturacaktır dert etmeyin.

Bu arada şunu da ekleyeyim, temiz kurulum yapıyorum dış filtre de her temizlikte fakat asla seramikleri ve biotaşları ve biobalları felan yıkamıyorum sadece hafif muslukta su tutup kabalarını alıyorum sepetten o kadar. Zaten bitkilide çok kaba pislik çıkmaz zamanla parçalanıp yok olur.[EDIT]Legendry,2022-01-29 21:04:26[/EDIT]
Monte Carlonun Sorunu Ne Olabilir?
Monte carlo sabır işi aslında kolay bir tutmaya başladımı gerisi kolay. Bende şimdi parvula yetiştiriyorum fakat çok yavaş gelişiyor [:?] Monte carlo için sabredin bi başladımı gelişmeye sonra alıyo gidiyo
Beyaz Yosun
Isıtıcı kullanmıyor olsanız beyaz benek diyeceğim ama beyaz yosunla hiç karşılaşmadım. Hiç hastalanan veya beyaz benek olan bir balığınız oldu mu ?
Monte Carlonun Sorunu Ne Olabilir?
Merhaba,
Karma bitkili akvaryum kurulmadan önce zemin bitkisi varken çok fazla ekim yapılmaz. Özellikle arsız bitkiler hemen dikilmez fakat diktiyseniz bu durum normal karşılanabilir. Gözlemlemeye devam edin.

Bende kurduğumda monte carlo çürüyor, boyuna büyüyor ve çok fazla yosun oluşuyordu. Zamanla boyuna büyümeleri budadım yeni sürgünler sağlam büyüdü.

Örnek ;
Önce [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/153685/110820190017171.jpg[/IMG]
Sonra [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/153685/201120192241141.jpg[/IMG]

Tabi bu sürede 30 tane salyangoz ve 2 tane cüce vatoz ayrıca excell kullandım.

Aslında sürgünleriniz zemine iyi yayılıyor ve gelişiyor. Yosunlanma konusunda test kitiniz yok ise nitrat fosfatı dengeli atmanızı öneririm. Fosfat fazlalığı ciddi yosunlanma yapabilir. Birde gübre setine nasıl başladığınız önemli zemin sağlam ise ve toprak gübresi kullandıysanız normal gübrelemeyi erken yapmamanız ve sıvı destek gübreleri hariç daha fazla bir şey kullanmamanızı öneririm.[EDIT]Legendry,2022-01-14 21:31:55[/EDIT]
Beyazlıklardan Nasıl Kurtulabilirim?
Merhaba,
O zaman en sade yöntemi kullanın balıkçı misinaları var. Bileklik yapılan değil de akvaryumlarda kullandığımız çok ince olan onla iyi bir düğüm ile yapabilirsiniz. Hem kafanız rahat olur hem de zamanla anubias o kökü saracağı için ilerde sökülmeyecektir. :) Goldfishler işte her şeye müdahale ediyorlar, tam bir yaramazlar... [:cik:][EDIT]Legendry,2022-01-14 20:30:33[/EDIT]
Beyazlıklardan Nasıl Kurtulabilirim?
[QUOTE=Kınayu]
Fatih hocam sana katılıyorum da ayıp söylemesi 8 Yıldır bur da yatıp bur da kalkıyorum ilgimi çeksin çekmesin bildiğim bilmediğim her konuya azda olsa ucundan kıyısından bakar okurum ben daha böyle bir ürüne denk gelmedim bende onu diyorum bu konuda ne diyorsun ne düşünüyorsun ?

Acaba ben Amatör müyüm o Profesyonel tasarımcılara hiç denk gelmedim mi kendimi kınadım bak şimdi [:'(][/QUOTE]

Evet eli bu işlere yatkın arkadaşlarımız genelde bundan bahsetmez konuda çok fazla geçmez. Ona bakarsak bitkileri misinaladım da yazmaz ama biz gördüğümüz için farkederiz. Profesyonelden kastım sitede ki arkadaşlardan ziyade gerçek resimleri tablo gibi akvaryumlara yansıtan arkadaşlardan bahsediyorum yani işi bilen değil el becerisi olanları kasdettim profesyonel olarak. Bende onlarca çeşit balık ve bitkili yaptım ama o kadar ciddi bir tasarımla hiç uğraşmadım mesala o yüzden de hiç yapıştırıcı kullanmadım misina işimi görüyor. Çünkü öyle tasarım yapan arkadaşlar 1-2 haftalık kurup çekim alıyor o yüzden misina pek iyi görüntü sağlamıyor.

Ayrıca yapıştırıcıyı rizom yapıştırdığınızda tamamına yapıştırmazsanız rizom sürgün verip çoğalmaya ve büyümeye devam edecektir. Java Fern kökten çok beslenmez kesip azaltabilirsiniz bile. Anubiasa gelirsek rizomunu ikiye bölerek veya bir kısmını alarak bitkiyi yetiştirmeye devam edebilirsiniz yeter ki rizomun tamamını veya üst kısmını kopartmayın. Bu yüzdendir ki yapıştırıcıyı da bir kısmına yapıştırırsanız bir problem olmayacaktır. Mosslarda zaten hiç zararı yok çünkü mosslar bağımsızdır örnek 10cm tek parça moss 4. ve 8. cm arasını yapıştırıp tamamen kapasanız bile ilk 4 cm ile son 2 cm kendi tarafından büyümeye devam eder bu yüzden onlarda da engel değildir.[EDIT]Legendry,2022-01-14 01:31:10[/EDIT]
Greenterror
Bahsettiğiniz Green terror ortasında ki siyahlık ise green terrorlerin bir çoğunda vardır bu bir problem değildir. Kimisi buna alışma süreci, kimisi baskınlık olarak yorumluyor uzun süre onlarca green terror besledim yani gerçek adıyla goldsaumların hepsinde bu vardı. Silversaumlarda daha nadir görülüyor bu nokta.
Bu Su Nasıl Temizlenir
Merhaba,
Tek tek uğraşmak istemiyorum diyorsanız iyice sallayıp çekim yaparak azaltabilirsiniz. Zamanla kaybolacaktır. Fakat bu kadar ciddi bir bulanma için iyice yıkamayı öneririm.
Suda Yüzen Beyaz Şeyleri Nedir Ciklet Akvaryumu
Merhaba,

resimde anlaşılamıyor canlı mı, değil mi. Fakat baloncuk gibi şeyler ise gördüğünüz iç filtre olan akvaryumlarda normal. İç Filtreyi ve üst filtreyi kapatıp 5-10 dk gözlemleyin eğer duruluyor ise iç filtrenin püskürtmesinden olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.