ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Snowberries
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2014 06:24
Son Ziyaret:
08 Şubat 2014 21:14
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Dilek onan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

low-tech akvaryumum :)
Fotoğraf: 

Boyut (cm):60x30x40
Kapasite (litre):72
Canlılar:10 tetrazon , 2 cüce vatoz
Bitkiler:elodea,limon, java moss, tiger lotus,glossostigma elatinoides ve ismini bilmediğim 2 bitki daha.
Malzemeler: jebo 835 dış filtre (filtrede substrat, seramik, mavi sünger,lav taşı,torf,elyaf kullanıyorum) , minjiang 100w ısıtıcı (sıcaklık 24-26 derece arası değişiyor) , hopar 14watt beyaz ve 14w mavi, roxin 15w pembe floresan, ista co2 diffuser set, tabanda bitki kumu (markasını hatırlamıyorum) ve lav taşı. iki adet mangrow kökü 

Akvaryum Bakımı:2 haftada bir %20 su değişimi, her su değişiminde gerekli miktarda sera aquatan, sera nitrivec ve sera toxivec ekliyorum,3 günde bir reeflowers potash ve bacteria feeder.  haftada bir sera florena bitki gübresi. tabanda 6 tane çubuk gübre, ayrıca kahverengi yosun oluşumunda reeflowers rem algae kullanıyorm. 

Kullanılan Yemler:sera flora , sera vipagran, sera wels-chips

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: -
 
haftalık olarak kh,ph,nh4,no2,no3,po4,fe,co2 testi yapıyorum. co2,po4 hariç hepsi normal değerlerde. co2 genelde çok düşük ve po4 çok yüksek. balıklarım gayet sağlıklı. şuan yaşadığım sorunlar ;bitkilerin yapraklarında (özellikle limon ve lotus) ciddi bir erime var, bazı bitkilerde de sararma mevcut yada yapraklarında delikler oluşuyor. tek düzenli gelişim gösterenler elodea ve java moss. bazende kahverengi yosun patlaması oluyor . yorum, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. :)

Minjiang ısıtıcı
Merhaba arkadaşlar 72lt lik akvaryumumda minjiang marka ısıtıcı kullanmaktayım bir kaç haftadır bitki yapraklarında erimeler olmakta ,bugun ilk defa sıcaklıgını ölçtüm ve dehsete düstüm ısıtıcı 24 dereceye ayarlı olmasına karsın sıcaklık 29 derece cıktı bazı ısıtıcılarda kalibrasyon ayarı gerekliymiş bunun kalibrasyon ayarını yapmamız mümkün mü acaba ? Yada yeni ısıtıcı mı almalıyım ..
Tatli su akvaryumu ve testleri
Merhaba arkadaslar foruma yeni katildim ve akvaryum bakiminda yeni sayilirim onceki bir kac girisimim husranla sonuclanmisti.. Bu sefer daha profesyonel sekilde ilerlemek istiyorum. Sorum su elimde jbl combi test kiti var ph kh fe no2 no3 co2 olcumu yapiyor. Bu testi ne sıklıkla uygulamam lazım ? Ve akvaryumu kuralı bir ay oldu dış filtre ısıtıcı su duzenleyicileri gubreleri co2 sistemi bitkileri vs her seyi hazır biyolojik sistemi oturmuşmudur? Yani balık eklemeden önce ölçüm yapmalı mıyım temel degerleri gormek icin? Basit bir soru olmuş olabilir kusura bakmayın eski akvaryumumda cok fazla balık ölümü oldu su degerleri konusuna takmıs durumdayım.. Baska kullanmam gereken testler varsa onlarıda soylersenız cok mutlu olurum. Akvaryumum 72litre 1 vatoz 7 tetrazon beslemeyi dusunuyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.