ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tropheus06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2014 12:06
Son Ziyaret:
28 Haziran 2014 13:53
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kazım karakuru
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1993
Yaş:
30
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kazım karakuru
yeni tropheus tank kurucam

SON 10 MESAJI

misket gübre bayatlama
Merhaba, eskiden kalma bir misket gübre buldum da (3-4 ay once almıştım). Ağzı açık kalmış paketin acaba bayatlamş olabilir mi ?
yapiskan derece
[QUOTE=mesutok] Arkasındaki kağıdı çıkartıp yapışkanlı yerini ön cama dıştan, akvaryumun dış camına yapıştırdınmı  ? Sonra hafif mavimsi yeşilimsi olur rakamların üzeri en koyu gösterdiği yer asıl ısı.


[/QUOTE]

Evt ayni bu sekilde yapistirdim, ama hic renklenme olmadi malesef :s
yapiskan derece
Arkadaslar yeni yapiskan derece aldim yapistirdim ama hic renk falan yok uzerinde 2 gundur. Civali dereceyle olcunce 25 cikio. Nasi duzeltebilirim acaba?
mobilyali akvaryuma strafor
O zaman ben koyayim garanti olsun. Cok tesekkurler.
mobilyali akvaryuma strafor
Arkadaslar normal dolaplarin ustune akvaryum koyarken araya strafor koyuyoruz da mobilyali akvaryum yaptirinca da akvaryumla mobilya arasina strafor koymak gerekir ki?
yeni yapilan akvaryum
[QUOTE=GargameL] Bezle tozunu almanız yeterlidir.Zaten akvaryum silikonu ile yapıldıysa zehirleyici etkisi yoktur.[/QUOTE]

Tesekkurler,

Yaptirdigim yer sadece akvaryum yapan bir yer, boyle bir yerin akvaryum silikonu kullanmamis olma ihtimali var midir sizce? Silikona bakip anlama imkanim var mi normal silikon mu akvaryum silikonu mu oldugunu?
yeni yapilan akvaryum
Arkadaslar yeni ozel yapim akvaryum yaptirdim. Teslim aldiktan sonra 4 gun beklettim. Simdi suyu doldurmadan once akvaryumu yikamam gerekir mi yoksa bezle silsem yeter mi? Akvaryum 150 litre oldugundan yikamak biraz zor olcak gibi
Akvaryum patlaması
[QUOTE=holopter][QUOTE=tropheus06]Merhaba Sevgili Hobici Arkadaşlarım, Abilerim,

Akvaryum altındaki dolaba biraz geniş geliyor ve biraz kenardan taşıyorsa akvaryumun patlama ihtimali olur mu ? Bir de bu patlama denilen şey nasıl oluyor, cam ayrılıp su sızdırmaya mı başlıyor yoksa paaat diye cam paramparça mı oluyor öyle bir risk var mı çok korkutucu geldi bana :) Herkese teşekkürler.
[/QUOTE]

-Patlama ihtimali olabilir..Patlama daha çok taban camının esneyip çatlaması yada kırılması şeklinde olur.Camın esneme miktarı çok az olduğu için esneyemez ve kırılır.Evet risk ne yazık ki var.Bu riski yok etmek için ya yeni dolap alıcaksınız yada yaptırıcaksınız.Eğer riski azaltayım derseniz akvaryumun üzerine tam oturabileceği bir mdf kestirip onu dolabın üzerine yapıştırırsınız yada montajlarsınız.Ardından yine kestiğiniz mdfnin üzerine oturacak şekilde strafor kesip koyarsınız onun da üzerine akvaryum böylece taban camı tam oturabilir.Ancak kestireceğiniz mdfnin ince olmaması önemli eğer ince bir mdf plaka ise yine esneyer camı patlatabilir.Mümkün olduğu kadar kalın mdf ve strafor tercih edin.


Saygılar...
[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkürler. Olur da akvaryum patlarsa, etrafta bulunan insanlara zarar verebilir mi ? yoksa sadece yerler su mu olur ?
Akvaryum patlaması
Merhaba Sevgili Hobici Arkadaşlarım, Abilerim,

Akvaryum altındaki dolaba biraz geniş geliyor ve biraz kenardan taşıyorsa akvaryumun patlama ihtimali olur mu ? Bir de bu patlama denilen şey nasıl oluyor, cam ayrılıp su sızdırmaya mı başlıyor yoksa paaat diye cam paramparça mı oluyor öyle bir risk var mı çok korkutucu geldi bana :) Herkese teşekkürler.
Eheım experince 250 inceleme
[QUOTE=aluzil]Selamlar bugün eheım experince 250 filtre satın aldım. kendi görüşlerimi burada yazarak sizlerinde faydalanmasını istiyorum
1.Filtre madeın germany çin malı değil bu yüzden( +)
2.Kullanılan malzemeler çok kaliteli sepetler ve açma kapama klıpsleri sağlam plastikten yapılmış( +)
3.İçinde 3 adet mavi sünger ve substrat ve üst katta beyaz bir elyaf
4. Filtre 2 sepet fakat en alt kata bir sepet alacak kadar boşluk var (?) buraya seramik olabilirdi (-)
5 Sessizlik mükemmel çalıştığı belli olmuyor(++++++++) 8w elektrik tüketimi ile 770 lt sattlik debi oranı gözüküyor.kendi yaptığım debi testinde 10 saniyede yaklaşık 1kg 250 gr su bastı. buda 450 litre yapar ilk kullanımda neden bukadar düşük anlamadım .belki ben yanlış hesaplamış olabilirim .
Fakat 2213 den debisinin fazla olduğu bariz.
Kalite olarak on numara bakalım ilerleyen günlerde debi ile ilgili sonuçları paylaşacağım umarım hayal kırıklaığına uğramayız.
2213 ile birlikte eheım 2010 iç filtre kullanıyordum  şu onları izine çıkardım
İlerleyen zamanda Akvaryumu büyüteceğim için 2213 ve experince aynı akvaryumda kullanmayı düşünüyorum sizce uygun olurmu .?

[/QUOTE]

Hocam sessiz çalışıyor demişsiniz, peki gece ayağımın dibinde bu filtre çalışsa uykumu engeller mi sizce ? Odama akvaryum kuracağım da o yüzden soruyorum.
M.Tuna2014-05-31 22:27:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.