ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
esiyor35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Temmuz 2015 10:59
Son Ziyaret:
19 Temmuz 2019 17:25
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan tetik
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
MUHASEBE
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gökhan tetik

SON 3 MESAJI

Yapay Bitkili Lepistes Tankim Olmusmu
Canlı bitkiler sadece görsel açıdan değil aynı zamanda akvaryum biyolojik döngüsü içinde önemlidir. örneğin canlı bitkiler akvaryumda oluşan nitratı gübre olarak kullandıkları için nitrat patlaması denen olayı pek yaşamassınız. ve emin olun balıklarınız daha sitressiz olur renklerinide daha çok canlı gösterirler . canlı bitki kullanımı için daha bunun gibi binlerce neden sıralıyabilirim ... canlı bitki candır.
Salyangoz Sorunu
Sevgili arkadaşlar bitkili ve sağlıklı bir akvaryumun en güzel yanı bu adi salyangozların oluşmasıdır. çünkü onlar varsa su değerleri iyi anlamına gelir. aynı zamanda tankımızın içinde oluşan ve istenmeyen yosunlarıda bu canlılar temizleyerek bir nevi katkıda da bulunurlar benim tankımda da bol miktarda mevcut ama bitkilerime bir zarar verdiklerini görmedim. Diğer yandan tabiki görüntü kirliliği yaratması insanı biraz rahatsız etmektedir. bende bu arkadaşları elle toplayıp popülasyonlarını kontrol altında tutmaya çalışmaktayım . ayrıca bitkili bir tankın olmazsa olmazları adi salyangozlardır. salyangoz yok edici ilaçlar piyasada mevcut ama kimyasal ilaç kullanmanı hiç tavsiye etmem hem su kimyan hem balıkların hemde bitkilerin için sıkıntılı olabilir. netice itibari ile suyun içine zehir enjekte ediyorsun . şöyle bir tavsiyede bulunabilirim akşam akvaryum ışıkları kapatmadan önce suyun içine birkaç noktaya birden bir dilim salatalık-kabak veya patates atarsan bir iki saat sonra salyangozların üzerine üşüştüğünü görebilirsin. sonrada onları attığın malzemeyle birlikte suyun içinden çıkarabilirsin. katil salyangoz yada kimyasal ilaç olmadan çoğundan kurtulabilirsin. ama şunu unutmayın asla sıfıra indiremessiniz çünkü illaki bir iki yumurta sağda solda yada kum üzerine mevcuttur. birde bir dip not düşeyim yemlemeyi yaparken fazla yenmeyen yemler kuma çökelir ve kuma çökelen bu yemler yavru salyangozlara yumurtadan çıktıklarında besin kaynağı oldukları için daha çabuk çoğalmaktadırlar bunu için azar azar yemlemeli ve fazla dibe çöken ve dipte kalıp yenmeyen yemleri dip sifonu yada dip süpürgesi ile temizlemeyi ihmal etmeyin.
Canlıdoğuran Tankımda Ölümler
Sevgili arkadaşım ph beslediğin balık türüne göre büyük hayati önem arzeden bir olaydır. Şöyleki bazı balık türleri asidik suları bazı balık türleri'de bazik suları yani sert suları severler örnek olarak asit değerleri ph değeri 7 nin altındaysa asidik, 7 nin üzerindeysen bazik yani sert suya sahipsin demektir . Beslediğin balık türlerine baktığımızda neon tetralar max ph 7.0 değerindeki sularda yaşarlar kılıç kuyruklarda 7 nin üzerinde yani sert suları severler bu yüzden suyunun ph değerini bilmen gerekiyor. Aradaki bu dengesizlikten ötürü balık kayıpları yaşaman normal ama bu durum sadece ph la da açıklanmaz aynı zamanda suyunun kh ve gh değerlerinide bilmen gerekiyor. Eğer kh değerin 4.5 kh altındaysa ani ph düşüş ve yükselişleri yaşarsın bu da ani balık ölümleri demek olur. Bir de akvaryumun yeni anladığım kadarı ile yeni olduğu içinde bakteri oluşumun pamuk ipliğine bağlı demektir. Yararlı bakterilerin suyun içinde oluşması yeni akvaryumlarda biraz uzun sürer gerekli bakteriler olmadığı için de nitrat seviyen yada nitrit seviyenin yükselmesinden dolayıda balıklarını kaybedebilirsin sana tavsiyem sera bio nitrivec bakteri kültürü ile jbl in satılan filtre start kültürünü hemen kullanman. Su hazırlayıcıyı da unutma beslediğin balıklarda yaşam şartları bakımından pek uyumlu değil . son olarak ta su değerlerini öğrenip ona göre bir reçete hazırlamak lazım inşallah daha kayıp yaşamazsın ayrıca mercan kırığı kumda suyun sertlik değerini yükseltir bu da neon gibi yumuşak su seven balıklar için ölüm anlamın gelir .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.