ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burakbozcelik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
176
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2015 11:45
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2023 16:49
Toplam Mesaj:
180 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Bozcelik
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Bozcelik

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Hesabı
Dış filtrede standart hesap akvaryum hacmini 1 saatte minimum 4 kere devir daim yapmasıdır. Sizin durumunuzda 250 litre * 4 = 1000 litre/saat olur. Bu ve üstünde ki debiler iyidir. Eheim Pro 4E+ 350 1500 litre/saat ise, saatte 6 devir daim demek. Baya iyi bir sayı. Bence işinizi görür.
Dış Filtresiz Dıy Co2 Reaktör Nasıl Kullanılır
[QUOTE=theory]

Hımm anladım Çok teşekkürler o halde şunu sorsam size burak bey sizden iyi çözündüren bir bir difüzör önerisi alsam gerçi kullandığım difüzör güzel ama belki bir tık daha iyi bir şey olabilir sanırım [:)][/QUOTE]

Şimdi akvaryumunuza baktım. Aynı difizörden bende de var. 2-3 saniyede 1 damla olarak akvarumuma veriyorum indikatör sıvım hep ideal co2 seviyesinde kalıyor. Akvaryumum 27 litre civarında. Yani şartlarımız hemen hemen aynı. O yüzden kanımca yeni bir difizöre ihtiyacınız yok gibi. Ancak haklı olduğunuz bir nokta var, bu difizör o kadar iyi parçalamıyor gazı. O sebeple ista 3in 1 difizöre bakabilirsiniz fena değildir, azoolardan da kullananlar memnun sanırım. Piyasada çok fazla difizör var bazılarını da tecrübe ettim ancak ne yalan söyliyim konu co2 olunca performanslar birbirine çok yakın geliyor bana. Reaktörler ve harici difizörler en iyisi gibi ama onlarda nano tanklara gereksiz dediğim gibi. Bir de vortexler ve merdiven tipi olanlar var, bunların difizörlerden daha iyi olduğu söyleniyor. Ben hiç kullanmadım ancak youtubeda çok fazla video var bununla alakalı. Ayrıca sanırım bunlar nano tanklara da uygun. Belki işinize yarar bu yorumum :)
Dış Filtresiz Dıy Co2 Reaktör Nasıl Kullanılır
25 litre için kullanmanız gereksiz diye düşünüyorum açıkçası. Zaten difüzörle gerekli co2yi sağlarsınız. Ancak illa olsun derseniz akvaryum içine kafa moturu ekleyip hortumunu dışarı çıkarıp reaktöre bağlarsınız. Ancak yanlışım yoksa o reaktörlerin hortumu 12/16 mm oluyor. Bu da küçük bir akvaryum için çirkin bir görüntü demek.
Melek Balığı Ve Lily Pipe
Herkese merhabalar. 330 litre akvaryumumda melek, severum, cüce vatoz ve garra rufa balıkları bakıyorum, ayrıca bolca bitki de var. Bitkilerin çoğunluğu anubias olmakla birlikte çokça farklı türde bitki de mevcut, ancak hepsi düşük ihtiyaçlı bitkiler. Anubiasların formları gayet iyi durumda ancak diğer bitkilerde istediğim formu yakalamakta güçlük çekiyorum, ışıklandırma 2*39 t5 floresanla sağlıyorum, bir grolüx, bir aquastar. akvaryum büyük olduğundan belki de içerideki su sirkülasyonu bitkilere uygun değil diye düşündüm ve aşağıdaki ürünü buldum. şu anda akvaryumda eheim 250+ filtre mevcut. Acaba bu ürünü kullansam melek balıklarını rahatsız eder mi? Melek balıkları çok akıntı sevmiyorlar bilindiği üzere. melek akvaryumunda daha lily pipe kullanan var mı? Tecrübeli abilerim yardımcı olurlarsa sevinirim.

ürünün linki ; https://www.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/eheim-lily-pipe-su-basis-aparati-12-16-16-22-mm_pdp_510464144
Melek Balıklarım Ölüyor.
[QUOTE=AliKr]
Yeni birşey daha öğrendim sayenizde 😊 artemia küçükmüş evet tetralar yer en kötü diye düşünüyorum kabuksuz az bir miktar alıp deneyeceğim. Tubifex çok daha tehlikeli diye biliyorum kurusu da öylemidir bilgim yok fakat su piresinden ağzım yandı tubifex hiç olmaz. Kuru yem arada bir bezelye ıspanak devam. [/QUOTE][QUOTE=AliKr]
Yeni birşey daha öğrendim sayenizde 😊 artemia küçükmüş evet tetralar yer en kötü diye düşünüyorum kabuksuz az bir miktar alıp deneyeceğim. Tubifex çok daha tehlikeli diye biliyorum kurusu da öylemidir bilgim yok fakat su piresinden ağzım yandı tubifex hiç olmaz. Kuru yem arada bir bezelye ıspanak devam. [/QUOTE]

Kuru tubifexden sorun yasamazsiniz. Ben rotifishinkini kullaniyorum hic problem yasamadim. Ki önceden discus beslerken de veriyordum hic ic parazit yasamadim. Gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz. Ancak karar sizin tabi:)
Melek Balıklarım Ölüyor.
[QUOTE=AliKr]
Teşekkür ederim. Canlı yemi metilen mavisinde bekletmek hiç aklıma gelmemişti ve konularda da metilen de bekletme gibi bir şeye rastlamamıştım. Önemli bir bilgi oldu çok teşekkür ediyorum. Ben su piresini elden çıkaracağım metilen de olda riski göze alamam. Bütün melekler gitti yeniden deneyeceğim bu sefer artemia olur belki bakalım. [/QUOTE]

Tabi risk almamak en iyisi. Ancak melekler artemia pek yemez bilginiz olsun. Cok kucuk geliyor onlara tenezzul etmiyorlar. Ozellikle damizlik alti boylar ve ustleri bakmazlar bile. Benim onerim kurutulmus tubifex verin. Hem severek yerler hem de cok besleyici.
Aliexpress Alışveriş Ve Gümrük Vergisi
Şurada siyasi tartışma yapacak kadar mı egonuz yüksek allah aşkına. Keşke banane ya diyebilseniz.
Melek Balığı
Dişiler yumurtlama dönemlerinde karınlarının altından ufak toplu iğne başı kadar bir tüp çıkartıyorlar. Resime baktım ama anlayamadım açıdan dolayı. Eğer o tüp çıkmışssa yumurtlamaya hazırdır. Ancak eş tutmazsa yumurta dizmez. İyi formlu sevdiğiniz bir erkek meleğiniz varsa ikisini ayırıp bir gözlemleyin derim. Tabi dişiniz tüp çıkardıysa :)
Aliexpress Alışveriş Ve Gümrük Vergisi
Geçenlerde yaklaşık 60 tl tutarlı led armatür aldım. 14 tl gümrük vergisi ödedim.
Melek Balıklarım Ölüyor.
[QUOTE=AliKr]
Ben yeni bir başlık daha açtım fakat kimse yazmadı. Su piresi veriyordum ben meleklere ondan şüphe etmeye başladım çünkü tüm melekler öldükten sonra bir tane hediye geldi istemeyerek de olsa aldım bir problem yok gibi su piresi verdiğimin ertesi günü ince uzun beyaz dışkı gördüm ve pireden şüphe etmeye başladım ve vermeyi bıraktım uzayan dışkı şimdilik kesildi bakalım yaşayacak mi? Verdiğiniz yemlerden de olabilir. [/QUOTE]

Eğer canlı yem veriyorsanız vermeden önce 1 gece kadar metilen mavisinde bekletmenizi öneririm. Yoksa steril olmayan canlı yemlerden iç parazit kapma olasılığı çok yüksek.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.