ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Acz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
62
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Aralık 2014 12:21
Son Ziyaret:
4 Saat 30 Dakika önce
Toplam Mesaj:
59 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Caner Ç.
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Caner Ç.

SON 10 MESAJI

Yıllar Sonra Gerçekleşen Hayal Ve Ufak Sorunlar...
[QUOTE=HobiciMithrandir]Hayırlı olsun umarım sağlıklı ve uzun ömürleri olur.[:D]

28 derece japon balıkları için yüksek değil mi sanki..[/QUOTE]

Amin inşallah [:)] Geldikleri yer taylandda üreticiler 30 derece suda bakıyorlar daha hızlı sindirim oluşssun diye ama ben o kadar çıkmadım. Su ısısı azaldıkça hareketleri de sindirimleri de yavaşlıyor. Şu an ilaçların dozlarına karar vermeye çalışıyorum herkes farklı bir usül yazmış.
Yıllar Sonra Gerçekleşen Hayal Ve Ufak Sorunlar...
Tekrardan selam arkadaşlar, yorum yazıp yardım ettiniz teşekkür ederim. Bugün flagyl 500 mg tablet ve cipro 500 mg tablet edindim. 50 litrelik bir kaba alacağım ponponu sonra sabah işe gideceğim cuma sabahı görüşeceğiz onunla ama bakalım ne olacak. Güncel olarak hala yem için beni gördüğünde veya ışık açıldığında enerjik, hareketli. Işık olmadığında veya beni görmediğinde kendini suyun akışına bırakıyor. İnşallah güzel sonuçlanır tedavi zira dert sahibi oluyorum böyle.
Yıllar Sonra Gerçekleşen Hayal Ve Ufak Sorunlar...
@Laterthanbefore Onları tatlı bulduğunuz için teşekkür ediyorlar tospalar [:D]

İşte tam olarak bu iç parazit nedir geçmesi için ne yapmam lazım olmaması için ne yapmamam lazım ve parazit gidericiler nelerdir nasıl kullanılır tavsiye bekliyorum daha önce kullananlardan.

Mandalinin siyahlıkları renk değiştirmeden ziyade kafa gelişimi olan beyaz noktalar 1-2 güne siyaha dönüyor sonra yine 1-2 güne yok oluyorlar çok garip geldi [:?]

Konuda dediğim gibi balığı öğrenmek ile beslemek tecrübe etmek çok başka şeylermiş [:)][EDIT]Acz,2024-03-27 01:06:15[/EDIT]
Yıllar Sonra Gerçekleşen Hayal Ve Ufak Sorunlar...
Ölçüler: 60x40x40yükseklik
Canlı Türleri: İthal özel tür goldfish (kısa kuyruk panda ve sakura oranda, ranchu)
Tankın Yaşı: 3 ay
Filtrasyon ısıtıcı: Eheim 2213 + Xlpro mini 500. Eheim thermo e100 (ısı sabit 28 derecede)
Işıklandırma: Chiriros c2
Tasarım ve Dekorasyon: Cama cam akvaryum.
Akvaryum bakımı ve beslenme: 3-4 güne bir %40-50 su değişimi (klor giderici ile dinlenmiş ve ısısı yine 28 olacak şekilde). Haftada 1 gün açlık 1 gün de haşlanmış sebzeler (bezelye brokoli ıspanak vs.)

Selamlar herkese. Yıllar sonra buraya akvaryumumla konu açmak inanılmaz geliyor. O kadar uzun süre bekledim ki bu işleri, sürekli bir şeyler girdi araya ama nihayet erdik muradımıza :)

5-6 yıldır ha kurdum ha kuracam derken teorik olarak çok şey öğrendim akvaryum hobisi adına. Çocukluğumda yaptığım hataların hiç birini yapmamak için çok çabalıyorum. Goldfish işine ise 3-4 yıl önce sardım. O dönemden beri okuyup izliyorum hem yabancı hem yerli kaynakları. Tabi ki teorik bilgi tecrübeyle karşılaşınca her zaman pek yeterli olmuyor. Buraya konu açmamın esas sebebi de bu. İnsan bir balığa ilgi duyunca gidip ilk işi hastalığını araştırmıyor nihayetinde veya ilgisini çekmiyor diyelim ve kendi yaşadığım soruna geçiyim...

Yaklaşık 3 ay önce kurduğum akvaryumumdaki balıklarım çok mutlu ve huzurluydular şu son 10 güne kadar. Akvaryumun ilk sakini panda orandam (ismi Ponpon. Solungaçlarından geliyor evet [:)] Hatta yabancılarda direkt "pompom" diye geçiyor varyetesi) bu aralar çok huzursuz...

Beni görmediği veya ışık kapalıyken (yem yeme refleksi bana ve ışığa şartlanmış durumda) tamamen kendi halinde suda salınıyor kafası önde kuyruğu havada şeklinde. Eski enerjisi yok. Şeffaf ve ip gibi dışkılıyor. Kafa kısmında bir yandan kafa gelişimi olan beyaz noktalar varken diğer yandan (fotoğrafta gözünün hemen yanında) insan sivilcesi gibi kırmızı noktalar belirdi.

Ranchuya (ismi Mandalin) gelecek olursak, onda da yine kafa gelişimi denilen beyaz noktalardan var fakat bu noktalar beyaz durduktan bir iki gün sonra siyaha dönüyor, 3-4 gün sonra kayboluyor. Onun hareketlerinde halsizlik yok sadece yemlemelerden sonra yüzeyden hava almaya çalışıyor ilk yarım saat.
Diyetlerindeki yemleri de paylaşıyorum resimlerde:


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/260320242311551.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/260320242311501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/260320242311511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/260320242311521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/260320242311531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168812/260320242352041.jpg[/IMG]
60p Forest Aquascape
[QUOTE=Rudas]

Su tank içerisinde muhafaza edildiği için ısı değeri oda değeri ile ortalama aynı oluyor, bu sayede günlük kullanımda tek seferde 10lt su çekemeyeceklerini için ve tank kapasitesi toplamda 40 litre olduğu için akvaryuma ekleyeceğim su ısısı her zaman oda ısısında kalkacaktır. Zaten tanklarımda ısıtıcı kullanmıyorum, stabil 22-24 derecede tutabiliyorum.[/QUOTE]

Isıtıcı zaten yok akvaryum oda sıcaklığında demişsiniz ya orda bi aydınlanma yaşadım, "heeeee" dedim sadece. Hiç o ihtimal aklıma gelmemişti şaşırdım 😁

Güzel düzen kurmuşsunuz valla, zahmetler azalınca hobi çok keyifli oluyor.
60p Forest Aquascape
[QUOTE=Rudas]Tek seferde 30lt’ye kadar su çıkış kapasiteli ters osmos filtre de yeni eve kuruldu. Evin diğer ucuna uzanacak seyyar bir hortum düzeneği de yapıldı bu sayede tank su değişimlerinde su taşıma işlemi çok pratik olacak, tanka hortumu bağlayıp musluğu açmak yeterli olacaktır.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218464/191120200937421.jpg[/IMG]

Meraklısına; 2 adet 20lt tank ve motor tertibatı kuruldu. Arıtılmış suya mineral ve tatlandırıcı filtrelerine girmeden çıkış verildi.[/QUOTE]


Direkt tanka demişsiniz ya, su sıcaklığını nasıl ayarlıyorsunuz? Yavaş aktığı için sorun olmaz diyerek direkt sıcaklığa bakmadan tanka mi ekliyorsunuz?
15 Yil Aradan Sonra Araniza Geri Döndüm :)
QUOTE=BurakYILMAZ]

😂😂😂
Tesekkur ederim.

Kurukafaya gelince,
Tatli su akvaryumu icin uretilmis mika epoxy karisimi basit birseydi bu, cok ucuz bi rakama alip akvaryumun icine attim, uzerinde algler gelismeye basladikca paha bicilmez bir guzellik olustu, akvaryumda uzun sure en dikkat ceken sey o oluyordu. Su an yeniden canlandiracagim bakalim o zaman nasil gorunecek yine :)

Eski fotolardan iki tane daha koyuyorum su an bunlarda senin icin gelsin :)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520200346461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/18245/130520200346541.jpg[/IMG][/QUOTE]

Şu 2 foto yarışma forumun yarışmasına katılın lütfen. 1.lik almazlarsa yarışmada şike var demektir. Muhteşem ötesi tebrik ederim.

Yarışma konusunda ciddiyim bu arada 🙃

[EDIT]Acz,2020-11-18 00:45:15[/EDIT]
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Su sıcaklığı için o bidonlarda ısıtıcı kullanıyor musunuz? Yoksa çok yavaş -ip gibi su şeklinde- verirsem bir şey olmaz tarzında mi yapıyorsunuz değişimleri?
150 50 60 Bitkili Akvaryum Kurulumu
Gübre kısmında yüksek hacim-maliyet konusuna güzel çözüm bulmuşsunuz. En mantıklısı da o gözüküyor. Gübrelerden anlamıyorum ama iyi araştırıp ilerlemişsiniz öyle görünüyor.

%60 su değişimlerinde suyu dinlendirmek için ne kullanıyorsunuz hazne olarak? Su deposu veya dev çöp kutusu falan mı? Ve su değişimlerinde suyu tanka direkt seri şekilde basmak için kafa motoru ve ısıtıcı kullanıyor musunuz?

Bu ikisi su değişimlerini çok kolaylaştıran şeyler. Hoibdeki bakımların zahmetini en aza düşürüyor nerdeyse. [EDIT]Acz,2020-11-17 18:23:23[/EDIT]
Wild Discuslar Yeni Misafirlerim
[QUOTE=WildFish_Keeper ]

Ben sizin kadar tecrübeli değilim yanık balıklar konusunda,bir bakışla da anlayamıyorum. Bildiğim kadarıyla yanık baliklar büyümez,renklenmez gelişim gostermez ama bunlar büyüyor,turkuaz damarlar çıkmaya başladı vücutlarında. Bilemiyorum. Belki de haklısınız. [/QUOTE]

Bende tecrübeli değilim 🙃 sadece yıllardır çok yanık balık ve çok güzel balık gördüm o kadar. Gördüklerime göre bir benzetme yaptım sadece.

Yanık olan balıkları o hale getiren sahipleri şartları değiştirmediği için genelde dediğiniz gibi oluyor, kapkara ve küçücük olarak kalıyor balıklar. Sizdeki balıklarda o derece bir yanıklık yok demekki hala geri döndürülebilir. Hepsini tam net göremedim ama o mavi olan ve 1 2 tane görebildiklerim göz büyüklüğü konusunda biraz aksaklık yaşamış büyürken. Balık için hiç bir şart sağlanmadığında tam yanık oluyor. Aksaklık dediğim durumda ise mesela: Yemleme çok güzel, akvaryum ortamı çok güzel, su değişimi az... Veya su değişimi her gün ve düzenli, yemle de güzel bu seferde ortam kötü siyah temalı akvaryum, discusların yanında garip yabancı türler vs.

Şimdi iş sizde, geri döndürülebilir olanları dana yüreği ve çeşitli yemlerle ve düzenli şu değişimleri ile 18 19 santimlik tabak şeklinde olmasa da 16 17 santimlik en oluru boyuta ve renge getirebilirsiniz. Balıklarınızda fotolarda çok net göremeyeceğimiz renk, davranış, yaşama enerjisi gibi bulgular size daha çok ipucu veriyordur. O yüzden benim gördüğüm ile sizinki farklı olabilir, balıklara yapacağımız yorumlarda.

Zaman ve sizin bakımınız gösterecek en son akıbeti. İnşallah keyifle beslediğiniz balıklar olurlar ve emeğinizin karşılığını verirler.
Yanlış anlamayın balıklarınızı kötülemek için yazmadım önceki mesajı da. Sadece yazıda biraz sert ve eleştiri gibi duruyor.

Bu arada geçenlerde başka bir hobici arkadaşa da sizdeki gibi bir durum yaşatmış satan kişi. Yanık discuslari normal fiyattan satmış. 'Piyasa balığı' denilen o dönem ülkede ticareti dönen balıklarda bu tür oyunlar hep oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.