ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Taşadam
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
516
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2016 00:03
Son Ziyaret:
06 Şubat 2024 14:07
Toplam Mesaj:
648 [0.22 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÖMER FARUK TASMAN
Doğum Tarihi:
05 Şubat 2001
Yaş:
23
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Faruk Taşman

SON 10 MESAJI

Günce Benim Eski Sevgilimin Adıdır
Üniversite sınavından dolayı akvaryumları teke indirip siteye girmemeye başlamıştım. Aylardır ilk defa foruma girdim ve ilk işim bu konuya girmek oldu. Böyle birşey beklemiyordum, umarım bu ara kısa sürer ve yeni kurulumlarının bildirimi gelir.
Önce Herşey Bir Toz Bulutundan İbaretti
Silis kumda subulata denedim yaklaşık 5 ayın sonunda ilk sürgünleri verdi. Olmaz diyemeyiz ama gerçekten zor
60 Lt Lamprologus Ornatipinnis
Açıkçası resim olmadan fikrim olamaz. Benim de yapacağım cinsiyet ayrımı bir yere kadar en iyisi konuda mesajı bulunan imbellis nick ki armağan abiye sormanız benden kat kat daha tecrübeli kendisi
60 Lt Lamprologus Ornatipinnis
[QUOTE=musasyakaya]Konuyu hortlatalım 😊 balıklarınız ne alemdeler bende de bir çift var yeni konu açmadan deneyimlerden faydalanmak isterim.[/QUOTE]Musa bey merhaba balıklarının 4ü de erkek çıktı. Görsel olarak çok güzel bir tür ancak dişisi olmadığı için karakteri ile ilgili net bir kanıya varamadım. Genellikle baskın balık kabuğunun başında sabit bekledi ve diğer balıklar kafalarını gösterince saldırıya geçti anlayacağınız beklediğim tadı alamadım bu balıktan. Zaten kabukçul konusunda şanssızım sonradan beslediğim similisler de erkek çıktı. Umarım siz ornatipinislerinizden beklediğiniz zevki alırsınız. İyi günler.
Süper Karma
Kerem bey akvaryum çok güzel olmuş ancak mavi ışık balıkların rengini gizlemiş. sanki akvaryumda gölgeler yüzüyor gibi geldi bana
Nanolar İle Başlangıç
Sivrisinek rasbora yı hem küçük hacimlere uyumlu olması hemde yavrulamasının zor olması sebebiyle tavsiye ettim. Daha yeni balık beslemeye başlamışsınız balıklarınızın yavrulamasını istemeniz gayet normal ama 15 lt de bu yavruları kolay kolay büyütemezsiniz, endler çok yavrulayan bir balık şuan 70 civarı yavrum var ne yapsam diye düşünüyorum. Anlayacağınız şuan yavrulamayan balıklar sizin için daha iyi bir seçenek. Karides eklemek bence gayet güzel olur. Galaxy rasborayı yetişkin bulmak biraz zor bu yüzden rastgele 6 tane alabilirsiniz.
Nanolar İle Başlangıç
Öncelikle bu link işinize yarayabilir.[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_nano_kupler_k670386.asp[/URL]
Balık olarak bu boyutta endler beldeye bilirsiniz ancak doğacak olan yavrular ileride sıkıntı çıkarır yetişkinler yavrulara ellemiyor. Galaxy rasbora veya sivrisinek rasbora ( boraras brigittae) bu akvaryumlara daha uygun olur. Kolay gelsin.[EDIT]Taşadam,2018-03-04 11:58:48[/EDIT]
Betta Akvaryumum Nasıl Olmalı?
Balığınız double tail. Betta akvaryumu tarzında bir arama yaparsanız yüzlerce örnek bulabilirsiniz. Benim tavsiyem bol bitkili yati ,mangrow kökleri ile dizayn edilmiş bir akvaryum. şelale filtre tavsiye ederim bence daha avantajlı.
Apistolove
Akvaryumunuz çok güzel olmuş balıklarınız da muhteşem inşallah ileride yavrularını da görürsünüz. Diteher konusuna gelirsek bende endler önermem evet çok güzel bir balık ama ben böyle yavrulayan bir balık görmedim, şimdi her yer yavru doldu 70-80 civarı yavru var. Gerçi ben bunu hak ettim[:P] Emre abim (Emre Zaim) beni uyarmıştı ancak pet shopta endler bulunca dayanamamıştım. Hedefiniz pandurodan yavru almaksa rasbora gibi ditherlik yapacak kendi halinde balık alın derim yavru falan bir süre sonra yük oluyor (büyüt yer kalmasın, satmaya çalış satama, satmak isteme)gibi. Şimdiden kolay gelsin.
Apistogramma Ve Karides
[QUOTE=BDEDE]1 çift pandurinim var 10 adet kiraz karides ile birlikte deneyeceğim... deneyim olarak paylaşayım [/QUOTE]kürek ağızlı apisto diye bir tanım var ve panduro da bu balıklara dahil. Yaklaşık 3 ay önce borellilerimi almak için doğa akvaryuma gitmiştim ve yeni apistoların geldiği gündü ziya abi panduroları karides akvaryumuna salmış pandurolar 1 tane bile karides bırakmamış, bence denemeyin bile karideslerinize yazık olacak.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.