ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
narobb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2016 14:33
Son Ziyaret:
19 Ocak 2018 17:44
Toplam Mesaj:
55 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Boran ÖZOĞLU
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

B&B

SON 10 MESAJI

Akvaryumda Su Isısını Nasıl Düşürebilirim?
Merhaba,

Dış filtre varsa suya buz atmak yerine portatif buzluk alıp içine dış filtreyi yerleştirip etrafına da buz termosları atıp dış filtreden geçen suyu soğutmak işe yarar mı veya bakona-camın dışına hava motoru bağlayıp suya dışarıdan soğuk hava verseniz işe yarar mı acaba bilgim yok ama benim de aklıma böyle bir iki fikir geldi işe yarar mı pek emin değilim açıkçası (Portatif buzluk kullanarak hem buz termosları terlediği zaman dışarıyı ıslatmaz hemde termosları dış filtrenin üzerine sabitleme derdinden kurtulursunuz ayrıca hemen ısınmasını da önler)
Ev yapımı süper sıvı gübre, resimli ( test edildi, onaylandı)
[QUOTE=Erhansert]Gece bu vakit oldu satır,satır hece,hece tüm yazılanları okudum.fakat kimse uygulamaları sonrasında sonuçları olumlu veya olumsuz lanse etmemiş.konuya sonradan dahil olup sorun çıkardıysam üzgünüm.yarın sabah eşim suyu atmayıp bana ayıracak bende sonuçları an ve an sizlerle paylaşıcam.ancak konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler.herkeSe saygı ve sevgiler

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.an itibari ile haşlanmış yumurta suyunu tanka ilave ettim.günlük olarak takip edip not alıyor olacağım.hafta sonuna kadar bakalım ne gibi bir sonuç çıkacak bende sabırla bekliyor olucam.e tabi merak etmiyor değilim.


Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.an itibari ile haşlanmış yumurta suyunu tanka ilave ettim.günlük olarak takip edip not alıyor olacağım.hafta sonuna kadar bakalım ne gibi bir sonuç çıkacak bende sabırla bekliyor olucam.e tabi merak etmiyor değilim.[/QUOTE]

Konuyu hortlatmış olacağım ancak son durum nedir? Olumlu veya olumsuz olarak
Yeni Akvaryumumda Zemini Pamukçuk Kaplıyor
Kullandığınız tohum su yoncası sanırım bir arkadaşım internet üzerinden sipariş vermiş ve birazını da bana hediye etti bende önce bir bardakta denemiştim suyu gördüklerinde tohumlar garip bir sıvı salgılıyor ve yapış yapış oluyor salya gibi o salgılanan sıvıdan dolayı böyle bir görünüm oluşmuş galiba ama zamanla azalacaktır diye düşünüyorum. O salgılanan sıvının da tohumların doğası gereği oluşan bir sıvı olduğunu tohumların akıntılı sularda bir yere tutunmalarını ve orada köklenmelerine yardımcı olan bir sıvı olduğunu düşündüğüm için araştırmadım o yüzden yanlış düşünmüş olabilirim belki ama akvaryuma uygulamadığım için araştırma gereği duymadım. Çözümü merak ettim bir yandan araştırıp bir yandan da burayı takip edeceğim :) Umarım en kısa sürede sorununuz çözüme kavuşur. Unutmadan satıcı ile görüşüp ona da durumu belirttiniz mi? Belki bilgisi vardır konu hakkında yardımcı olabilir.
Neon Tetra Hastalık?
Hastalık ve tedavisi ile ilgili bir bilgim yok bu nedenle yanlış yönlendirmeyi de istemem ama tuz, ilaç ve ısıyı arttırmak bitkilere zarar vermez mi ? Tedavi yöntemlerini ayrı bir tankta uygulasanız veya bitkileri başka bir yere alıp tedavi bittikten sonra geri tanka ekleseniz?[EDIT]narobb,2017-11-29 11:45:30[/EDIT]
Tetraodon Lineatus
Maaşallah tosun gibi görünüyorlar :)
İlgi ve merakla takip ediyorum, sağlıklı balıklar :)
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Co2 yoksa 36w yapın. Düşük destekli için 3 royalblue 6 deepred gerisi soğuk beyaz uygundur.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için çok sağolun
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Co2 az olduğundada bitki sararır ama hızlı büyüyüp sararması bana daha çok nitratla ilişkili gibi geldi. Bitki kuvvetli ışık ve biraz co2 ile şeker üretimini artırıyor, enerjisi artıyor ama onu dengeliyecek protein sentezliyebileceği nitrat bulunmadığı için sağlıklı büyümüyor. Hoş sıvı nitrat verseniz bu seferde co2 yetmiyeceğinden bitki nitratın tamamını kullanamıyacak suda biriken nitrat toksik hale gelecek. Zamanında düşük destekli nanoda aynı durumu yaşayınca az az npk vereyim dedim, az vermeme rağmen kısa sürede balık ölümleri başladı. Dönüp dolaşıp en az kuralına geliyoruz. Bitkinin gelişimi ancak ana ihtiyaçlarından en düşük olanın imkan verdiği kadardır. Tek bir tanesi darboğaz oluşturduğunda diğerlerini istediğiniz kadar fazla verin bitki sağlıklı gelişemiyor. İşin inceliği ve zorluğuda büyük oranda burda. Herşeyi mükemmel doğru yapın, tek bir ufak hata hepsini siliyor. [/QUOTE]

Hocam hata yapmamak için ve deneyimim olmadığından deneyimli arkadaşlara soruyorum fakat henüz net bir cevap alamadığım için o yüzden yapmayı planladığım armatür yeterli veya yetersiz mi karar veremedim. Konu ile ilgili olarak yardımınızı rica ediyorum.
Akvaryum ölçüleri 100x45x55 armatürü 24x2sıra 1w powerled olacak şekilde renk dağılımını da şöyle düşündüm ama,

17 adet 660 nm derin kırmızı
2 adet 630 nm normal kırmızı
17 adet 6000k soğuk beyaz
2 adet gün ışığı
10 adet 430-450 nm mavi (royal blue)

bunları 4 adet 12 li pcb ve 2 adet 350ma driver ile çalıştırabilirim sanırım.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=cafermutlu]
Lowtech akvaryumda ışığı artirdigimda bitkiler hızlıca büyüdüler. Hızlı büyümelerine neden olmuştu. Ancak bu büyüme ile orantılı olarak yapraklar sarıdan beyaza değişen renk değişikliği oluştu. Işık büyümeyi hizlandirmisti ama yapraklar bu şekildeydi. Işık azalınca büyüme yavaşladı ama yapraklar daha sarı-açık yeşil hale geldi. En azindan bembeyaz degullerdi.Ama hiç yemyeşil olmadılar. CO2 bitkinin saglikli buyumesinde cok önemlidir. Eger yeşil yapraklar arıyorsanız lowtech düşünmeyin. [/QUOTE]

O halde high tech araştırmalarına başlayayım ben. Peki daha önce de dediğim gibi bu aydınlatma yeterli olur mu high tech için? Renk dağılımı,48x1w seçimi doğru olmuş mu?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=cafermutlu]
Lowtech için ışık çok önemli değildir. CO2 olmadigi yerde bitki kombinasyona gerek duymaz. Kombinasyon yapmaya gerek var mı ? 6500 k veya 3000 k isimizi görür. [/QUOTE]

Bu aydınlatmanın low tech bitkilerin daha hızlı büyümesini ve yayılmasını sağlayacağını düşünmüştüm. Akvaryumun canlı ve yeşil olmasını istiyorum o halde high tech bitkili akvaryumları biraz araştırmalıyım. Peki high tech bitkili yaparsam yeterli olur mu bu aydınlatma? Aslında istediğim şey orta zorlukta ki bitkilerle akvaryumu canlandırmak.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba,

100x45x55 ölçülerinde bir akvaryumum var. Low tech bitkili bir akvaryuma çevirmek istiyorum bu nedenle elimden geldiğince tüm mesajları okumaya çalıştım ama hepsini henüz okuyamadım. Low tech bitkileri tercih edeceğim ama power led aydınlatma hakkında hiç bilgim yok. Buradan okuduğum ve anladığım kadarıyla benim için 24x2 sıra toplamda 48x1w power led yeterli olacak gibi.

Renk dağılımını da şöyle düşündüm ama,

17 adet 660 nm derin kırmızı
2 adet 630 nm normal kırmızı
17 adet 6000k soğuk beyaz
2 adet gün ışığı
10 adet 430-450 nm mavi (royal blue)

bunları 4 adet 12 li pcb ve 2 adet 350ma driver ile çalıştırabilirim sanırım.

Sizce renk dağılımı ve kullanmam gereken 1w led sayısı kullanacağım pcb ve driver tercihi doğrumu yanlış yaptığım bir yer var mıdır? Ekleme, çıkarma veya değişiklik yapmam gereken bir nokta var mıdır?

Eğer bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Kullanmam gereken led sayısı,renk dağılımı, pcb ve driver a karar verdikten sonra armatürün tasarımı,şekli,soğutma vs gibi konulara odaklanacağım.
[EDIT]narobb,2017-10-20 16:58:55[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.