ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
VeterinerNazo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
180
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ağustos 2016 15:05
Son Ziyaret:
23 Şubat 2022 14:32
Toplam Mesaj:
263 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Torlu
Doğum Tarihi:
30 Nisan 2003
Yaş:
20
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188008/240820171646081.jpg[/IMG] Nazif Herkci

SON 10 MESAJI

Adi Salyangoz İstilası
[QUOTE=Cengizhan06]Göle atmak,katil salyangoz veya makrakanta tarzı balıklarla kontrol altına almak veya ilaçlar vesilesiyle adi salyangozlardan kurtulmak mümkün lakin göle bırakılmasına karşıyım.Her önüne gelen canlı göllere bırakılmamalı yoksa istilacı olup o gölün doğal dengesini bozabilirler.Şu şekilde göle bırakılmasını tavsiye ederim; bırakılacak gölde veya çayda nehirde ırmakta bu salyangoz türü varmı.Bu salyangoz türünün olduğu teyit edilebilirse o zaman sıkıntı olmaz diye
düşünüyorum.[/QUOTE]

Bana kalırsa canlının bırakılacağı gölde olması bile yeterli değil.Göldeki bir canlının nüfusunun ani artışına sebep olunursa diğer canlıları olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

Saygılar
Orandadan Su Çıkıyor
Merhabalar

Tam anlamadım karnına masaj yaptığınız balık dişi miydi erkek miydi ?
Kaç Balık Koyabilirim
[QUOTE=Zeki Başkurt]Arkadaşlar ben malawi ciklet akvaryumu kurmak istiyorum akvaryumum 90lt de ne kadar besleyebilirim [:?][/QUOTE]

Malawi yerine brichardilere bakının derim.
Japon Balığım Hasta
Merhabalar

Öncelikle geçmiş olsun.Benim koyduğum tanılar iç parazit ve kuyruktaki kırmızılıklar.Acilen iç parazit tedavisine başlamalısınız.Ayrıca su değişimi zamanı gelmiş olabilir çünkü yüzgeçteki kırmızılıklar kötü su şartlarında oluşuyor diye biliyorum.
Japon Balıkları İçin Yemler
Arkadaşlar bende japon balığı yemi ile ilgili konu açacaktım konu fazlalığı olmaması açısından buradan sormak istiyorum.Geçenlerde art aqua nın sarımsaklı yemini gördüm fakat güvenemedim.Kullanan arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.
Bunlar Cüce Vatoz Mu
[QUOTE=𝔇𝔢&#]
Hacim 60L Cüce vatoz elim kadar saldirsa da pen birsey yapamaz dikenleri benim elimi bile acitiyor :D
Minik olan ise hep magra da zaten. Betta ilk basta kabardi ama hic vurmadi.[/QUOTE]

Yinede dikkat etmek gözlemlemek lazım diye düşünüyorum.Beta aç kalırsa yüzgeçlerine saldırabilir.Siz en iyisi birkaç gün gözlemleyin derim.
Yeni Başlayanlar İçin Tür Önerisi
[QUOTE=Fatih2004]Akvaryum alıp balık beslemek çok istiyorum. Sizce hangi türler yeni başlayanlar için uygundur ve dayanıklıdırlar. Japon balıklarını sevmiyorum onun dışında önerirseniz sevinirim.[/QUOTE]

Zebra danio lara bir bakın derim.Çok hareketli seyir zevki yüksek balıklardır.
Bunlar Cüce Vatoz Mu
Merhabalar

Fotoğrafların tamamı görünmüyor.Görünenlerde ki balık ise evet cüce vatoz.Ağız kenarında ve üstünde çıkıntılar olması cinsiyetinin erkek olduğuna işarettir.Eğer sadece ağız kenarında ise dişi olma ihtimali de var.Fakat fotoğraftaki çok yüksek ihtimalle bir erkek.Zarar verme konusunda ise pek emin değilim hacime bağlı olarak betanız cüce vatoza saldırabilir.

Tarladan Bulduğum Taşlar ?
[QUOTE=boreas54]

Taşın görseli varmı ?[/QUOTE]

Biraz sonra yükleyeceğim.

[QUOTE=erkanmazici]Salınımdan niçin bu kadar korkuluyor? Nedir salınım? Doğal bir taş, akvaryumunuza neyin salınımını yapabilir?

Salınım denen şey, bir maddenin su içinde eriyerek suya karışmasıdır. Biz akvaryumumuzda doğal olmayan kimyasalların çözünüp suya karışmasını istemeyiz. Bunun sebebi, bu kimyasalların niteliğini bilmiyor olmamızdır. Akvaryumumuza koyduğumuz işlenmiş nesneler boya, tutkal, vernik gibi maddeler içerir, bunlar suda çözünür, suya karışır. Tabii ki bunun sonucunda illa ki beslediğimiz canlılara zararlı olacak bir durum oluşmaz. Ama bir risk vardır, bu riski göze almamak için işlenmiş plastik, ahşap, taş maddeleri akvaryumumuza sokmak istemeyiz.

Peki, doğal bir taş akvaryuma zararlı ne salabilir? Tuz ruhu ve sirke deneyleri ile taşın içeriğindeki kireci anlamaya çalışırız. Kireçli bir taş zararlı mıdır? Eğer topak haline gelmiş bir kireç parçası değilse ve hassas Amazon balıkları beslemiyorsak, kireçli bir taşı bile akvaryuma koymaktan zarar gelmez. Kireçli bir taş, aslında zengin mineraller içerme ihtimaline sahiptir. Kalsiyum ve magnezyum canlılar için çok önemli minerallerdir. Kireçli bir taş, büyük ihtimalle bu mineralleri içeriyordur.

Her balık yumuşak ve asidik su istemez. Akvaryumlarımızdaki balıkların büyük çoğunluğu nötr ve orta sertlikte sularda yaşarlar. Aslında yumuşak su isteyen balıkların gelişimi için de kalsiyum önemli bir mineraldir, olmazsa sorunlar çıkar.

Velhasılı arkadaşlar "salınım" diye bir öcü çıkartmayalım. Salınımın niteliği ve beslediğimiz canlıların türü önemlidir. Doğadan bulup beğendiğiniz el büyüklüğünde bir doğal taşın, akvaryumunuza ölümcül maddeler salacağını düşünmeyin. Üzerinde çimento, alçı gibi şeyler yoksa, iyice temizlendikten sonra hiçbir şey olmaz.

Özellikle yuvarlak çakıllar, çözünecek madde içeriyorsa ki aslında su çok iyi bir çözücüdür ve birçok madde suda çözünür, ölümcül hiçbir şey salacağını sanmıyorum.

Bir de şöyle bir durum var, insanlar akvaryumcudan para vererek satın aldıkları taşlara falan daha çok güveniyor. Doğadan buldukları şeylere ise şüphe ile bakıyor. [/QUOTE]

Merhabalar

Salınım ile ilgili kafamdaki tabular yıkıldı.Değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188008/080820201101191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188008/080820201101251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188008/080820201101301.jpg[/IMG]

Bulduğum taş bu şekilde arkadaşlar.
Merhaba Bu Balığın Türü Nedir Acaba
[QUOTE=hamsimsun]
Kuyruğu hiç benzemiyor benimkinin?
[/QUOTE]

Balığınızın cinsiyeti eğer dişiyse resimdeki gibi bir kuyruk olmaz.

Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.