ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muspar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2007 10:49
Son Ziyaret:
18 Ekim 2022 20:08
Toplam Mesaj:
29 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa pardal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa

SON 10 MESAJI

Silikon Taban İçin Önerilerinizi Bekliyorum
Bende biliyorum onları ama bahsettiğim çok küçük silikon kıllar.Diplerine silikon yada benzeri yapıştırıcı sürmek çok zor görünüyor üstte silikon izi bırakacak gibi duruyor.Mesala sprey boyalar var üstten sıksam diyorum ama o da olmaz.Normal akvaryum silikonunu ince iğneli şırınga ile sürmek mümkün müdür? Bilgisi olan var mıdır?
Silikon Taban İçin Önerilerinizi Bekliyorum
Merhabalar.
Görsellerdeki tabanı akvaryum tabanına koymak için sipariş vermiştim ama o yapay çimlerin yani ince silikon kılların çoğu zemine yapışık değil. En ufak asılma ile ele geliyorlar akvaryum içinde kısa bi sürede dağılırlar diye düşüyorum.
Sizlerden istediğim yardım konusu şu; Nasıl bir yapıştırıcı ile yada nasıl bir yöntem ile o çimlerin zemine yapışmasını sağlayabilirim?
Yani silikon düşündüm ama üstten uygulasam olmaz alttan uygulasam çimlere ulaşmaz.
Nasıl bir yöntem denemeliyim fikri olan var mı?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19900/070520211501391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19900/070520211501411.jpg[/IMG]
Çağla Badem Ağacı Dalları Salınımı İle İlgili
Merhaba arkadaşlar.
Evimin civarında bulduğum çağla badem dediğimiz ağacın daha önce kopmuş kurumuş dallarından birini buldum.Kabuklarını söktüm, üstüne kaynar su döktüm.Her döktüğümde kırmızımsı bi su salınımı yaptı kovaya.Şimdi normal soğuk suda bekletiyorum ama akvaryumda da bu salınımı yaparmı yoksa kaynar sudan dolayımı yaptı bilemedim sizlere danışmak istedim.
Ne yapmayalım sizce ?
Hiç kullanmayım mı,yoksa kaynar su dökmeye devam mı edeyim iyice salınım yapsın diye?Ya da normal su da beklemeye devam mı etsin?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19900/290420202257001.jpg[/IMG]
Dış Motor Çalışma Süresi
Arkadaşlar konuyu canlandırayım bir sorum olacak.Malum elektriğe gelen zamlar ortada.Btikili canlı doğuran akvaryumum var.Dış motoru saat ayarlı prizle 2 saat çalıştırıp 1 saat dinlendirsem günde 24 saat yerine 16 saat çalışıp 8 saat dinlense filtredeki bakteriler yine ölür mü?Bu kadar sık çalışıp duran motor zarar görür mü?
Buhar Camı Temizliği İçin
Konuyu hortlatayım:) Buhar camının iç yüzeyine yani kireç tutan tarafa zeytinyağı yada bitkisel akvaryum su değerlerine zarar vermeyecak bir yağ sürüp kaymasını araç camlarındaki gibi kireç tutmamasını sağlamak mümkün müdür?
Mavi Jeli Karides
Yani mavi melekde alsam 3. nesilden sonra renkler değişecek mi diyorsunuz? Yada çoğunluk mavi olsa da aralarda o tarz çıkanlar mı olacak?
Mavi Jeli Karides
Bir abimizin tavsiyesi ile akvaryumu sineklik ile ayırmaya karar verdim arkadaşlar.Ancak yeniden danışmak istediklerim var.
-Mavi jeli karides yada mavi melek diye gg de satılanları tavsiye eder misiniz?
-Bu karideslerden 5li paketlerde satılıyor 5 melek 5 jeli alsam ilerde ırkları kırılır mı?Tam ırklarını mı bilmek gerekir?
-Bakımı zor türlerden midir?
-Son olarak aşağıda fotoğrafını koydum full spectrum led ampul ekliyorum verdiği ışık pembe ağırlıklıymış sanırım henüz gelmedi kuramadım.Bu lambada jeli yada melek nasıl görünür fikri olan varmıydı?
Teşekkürler.İyi hobiler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/19900/130220192147381.jpg[/IMG][EDIT]muspar,2019-02-13 21:48:40[/EDIT]
Midye Kırığı Bitkili Tank Da Kullanıma Uygun Mu ?
[QUOTE=Arifhb]Midye kırığı yerine silis kum kullanın derim. Tabana lav kırığı uygulayıp üzerine silis kum ekleyin. Hagen de kullanabilirsiniz ama ne idüğü belli bile değil o kumun. Hem doğal değil hem suda paslanıyor zamanla, denemeyle sabit. [/QUOTE]
Paslanma olayını hagen kum için mi yazdınız? Ben açıkcası sistemi bozmak istemiyorum en alttaki torf katmanı sebebiyle yeniden kurulum çok büyük zahmetler gerektirir.Akvaryumu önce temizlemek sonra yeniden kurmak demek.
Midye kırığından vazgeçtim ama şuan kuvars kumumun altındaki midye kırığı ve lav kumu kayaları suyun ph ını çok fazla düşürür mü ek tedbir yani birşey eklemek gerekir mi?
Midye Kırığı Bitkili Tank Da Kullanıma Uygun Mu ?
Şimdi ben en altta torf üstünde midye kırığı ve lav kumu üstünde beyaz kuvars kum şeklinde taban yapmıştım 1 hafta önce.Üstüne bitki de diktim baya ve birkaç lavkayası koydum.Balık olarak da canlı doğuran.
Ama bugün üst katmanı beyaz kuvars yerine midye kırığı olsun istedim.Kenarda bir avuç kadar duran midye kırığı gözüme daha iyi göründü kir götürsün vs diye.3-5 kilo midye kırığı alıp kuvarsın üstüne ince bi katman daha atayım diyordum ki bu konuyu gördüm aklım karıştı.

Bendeki midye kırığı katmanı ph düşürüyorsa lav kırığı da düşürüyor nasıl yapmam lazım?
Üstüne de ekleyeyim istiyordum onu nasıl yapayım?
Akvaryuma Boş Toprak Salyangozu Kabuğu Konulur Mu?
Karidesler mi hastalık kapar diyosunuz? Kaynatıp karbonatlı suda bekletiyorum ama faydası olmaz mı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.