ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aharuni
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ağustos 2019 11:08
Son Ziyaret:
19 Ekim 2020 10:35
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Abdullah Harun İncekara
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tokat
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Abdullah Harun İncekara

SON 4 MESAJI

Sajica Stres Sorunu
Çok bilgim olmamakla birlikte Sajica'da kararma sadece strese mi bağlı acaba? Bendeki çift sajica aldığımdan beri kararmış durumda, o muhteşem renklerini hiç göremedim. İç parazit, hareketsizlik ve yem almama durumları ile de karşılaştım ilk başlarda. Şuanda ise 100 kadar yavruları var ve deli gibi yeme saldırıyorlar. Renkleri halen kara :)
Sajica Uzun Süreli Yem Yememe
Şuanki durum fotoğrafta göründüğü gibi. Baktopur solüsyon kullanımından sonra çift haricindeki diğer dişi ve erkeği başka akvaryuma aldım. Ayırdığım dişi ve erkekte yeni akvaryumlarında her yeri eştiler. Hem bu akvaryumda hem de diğer akvaryumda dişiler yem alıyor, erkekler almıyor. Her iki akvaryumdaki erkeklerde beyaz dışkı olayı ise devam ediyor. Mevcut durumda yönlendirebilecek biri olabileceğini düşünürek:
-Yavruların olduğu akvaryuma ayrı bir ilaç müdahalesi olmalı mı? Tedavi dişide işe yarasa da erkekte belirtiler halen devam ediyor.
-Başka akvaryuma aldığım dişi ve erkeğe Seachem Paraguard kullanmayı düşünüyorum. Baktopur haricinde kullanıpta Sajica'larda olumlu dönüş olan oldu mu acaba?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217166/100320202240211.jpg[/IMG]
Sajica Uzun Süreli Yem Yememe
Sera Baktopur solüsyonu kullanmaya başladım talimatına göre, yem olarakta Ahm Spirulina sarımsaklı yem vermeye başladım. En azından yem almaya başladılar şimdilik.
Sajica Uzun Süreli Yem Yememe
Merhabalar,
16 gün önce 2 e 2 d olarak almış olduğum sajicalar akvaryuma koyduğumdan beri henüz yem almadılar. Akvaryum 80 litre, başka canlı yok ve çiftlerden biri belli olduktan sonra ikişer ikişer ayırmayı planlıyorum. Kullandığım yemler Tetra Discus Bits, Sera Granured ve Tetra Pro Algae. Balıkları uzun bir otobüs yolculuğundan sonra teslim almıştım ve eve getirdiğimde çok iyi durumda değillerdi, hatta akvaryuma dahil ettiğimde yüzmeye mecali olmayıp sağa sola savrulanı bile vardı. Neyse ki henüz bir kayıp yaşamadım. Bununla birlikte bugün uzun beyaz dışkıya rastladım iki kez fakat hareketlilik anlamında bir sıkıntı yok, saklanma gibi bir durum da yok, muhtelif yerler sürekli kazılıyor ve özellikle 2 e sürekli mücadele içinde birbirleriyle. Balıkların vücudunda gözle görülür bir anormallikte yok. Parazitten şüphelenmekle birlikte emin olamıyorum. Sajica veya benzer durum tecrübesi olanlardan yardım/öneri beklemekteyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.