ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmirY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2019 20:21
Son Ziyaret:
10 Nisan 2023 13:39
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emir Yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emir Yıldırım

SON 8 MESAJI

300 Litre Bitkili Akvaryumum İçin Aydınlatma Tavs.
Kısıtlı bilgim ile beraber cevap vermeye çalışayım, hatalı bulabilecek üstadım vardır düzeltme yaparlar en kötü ihtimalle. Kırmızının 100 mavinin 35 beyazın 10 adet olduğunu görüyorum ki bu bitkileriniz için uygun değildir. Genel olarak düz armatürlerde 5 şerit soğuk beyaz 1 şerit deep Red 1 şerit mavi kullanılır. Bitkilerin ihtiyacı olan ışığı bu tarz dağılımlar karşılar. Kırmızının veya mavinin aşırı fazla olması tankinizda farklı problemlere yol açacaktır. Dolayısıyla bu ürün uygun değildir hocam. Lowtech tanklarda bitkilere verebileceğiniz misket gübre yeterli aydınlatma ile beraber işinizi görecektir. Sıvı gübre in yeterliliği konusunda yanlış yönlendirmek istemem. Kum kalınlığını artırmanın sizin yararınıza olacağını düşünüyorum fakat bunu tankta bitkiler varken yapmamalisiniz. Aydınlatma olarak Power Led bütçenizi zorluyor ise smd Led kullanabilir hatta kendiniz dahi yapabilirsiniz. Forumda smd Led kullanarak çok iyi sonuçlar almış kişilerin makaleleri mevcut. Aynı zamanda armaturk ün smd Led kullanarak hazırda sattığı nispeten daha uygun fiyatlı smd armatürler var. Kum kalınlığını yükseltirken tanka derinlik de katması açısından arka kısmı daha da yukseltirseniz hem smd led in verimliliğini artirirsiniz hem de tankinizda daha güzel bir görünüm yakalayabilirsiniz. İyi hobiler [EDIT]EmirY,2022-09-21 09:55:00[/EDIT]
Bitki Türleri Hakkında Öneri Ve Fikir Alışverişi
Teşekkürler değerli fikirleriniz için.
Bitki Türleri Hakkında Öneri Ve Fikir Alışverişi
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218586/180820221654581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218586/180820221655211.jpg[/IMG]

Merhabalar, 120cm bitkili akvaryum kurulum aşamasında iken maliyet çok yüksek olduğundan kaynaklı tankımı küçültmeye karar verdim ve böyle bir çalışma gerçekleştirdim. Aydınlatma olarak armaturk 40 cm 7 şerit smd Led kullandım. 5 şerit soğuk beyaz 1 şerit deep Red 1 şerit mavi olmak üzere. Tank ölçüleri 50x40x50h. Tabana lav kırığı jbl manado ve dere kumu kullandım. Tabana kalınlığı önden arkaya doğru 5cm-15cm. Co2 olarak da hazır satılan dufizor basınç göstergesi olan seti sipariş ettim ve mayalı sistem kullanmayı planlıyorum. Canlı seçimini henüz gerceklestirmedim çünkü önceliğim sağlıklı ve tankıma uygun bitkileri yetistirebilmek. Tank ölçülerime uygun orta ve arka plan bitki önerileriniz Nelerdir? Yemyeşil olmasından ziyade kırmızı tonlarinin da olmasını istiyorum. Bu tabanda sürdürülebilir monte Carlo ve cuba bitkisi bakılabilir mi? Harici olarak taban bitkisi ne kullanabilirim? Dolu dolu bir bitki görünümünde ziyade az ancak öz bir görüntü yakalamaya çalışıyorum. Hardscape benzeri bir görüntü. Bilgili yetkili abilerimin kardeşlerimin ablalarımın yardım, fikir ve önerilerini bekliyorum. Tankın bu dekoruna da yorum yapabilirseniz çok sevinirim.[EDIT]EmirY,2022-08-18 17:38:08[/EDIT]
Bazı Sorularım Var Sizlere
Teşekkür ederim ilgi alakanıza.
Bazı Sorularım Var Sizlere
Çok teşekkür ederim size de zaman ayırdığınız için.
Bazı Sorularım Var Sizlere
Çok teşekkürler değerli fikirleriniz için.
Bazı Sorularım Var Sizlere
Merhaba arkadaşlar
Uzun yıllardır akvaryum hobisi ile ilgilenip bitkili akvaryum harici bir çok tankta birçok canlı besledim. 4 yıl ara verdiğim hobiye 120x50x50 bir akvaryum ile bitkili olarak tekrar başlamaya karar verdim. İzlediğim onlarca bitkili low ve high tech tank kurulumu videolarından edindiğim bilgiler, kendi bilgilerim ile harmanlandı ancak bazı noktalar halen eksik. Bitkili tanklarda tecrübeli siz değerli arkadaşlarıma bazı sorularım mevcut.
Balıklar : Discus, tetra türleri, vatoz türleri, çöpçü balıkları ve alg yiyiciler olarak düşünmekteyim
Bitkiler : Anubias Barteri, Anubias Nana, Ludwina, Rotala , Rosanervig, rotala vietnam, Albida red, Amazon , Anubias petite, parvulus mini, java moss, java fern ve saz türleri olarak düşünmekteyim

1-Taban olarak volkan kumu irili ufaklı ve Jbl manado düşünmekteyim. Yeterli midir, farklı tavsiyeniz var mıdır?
2-Co2 sistem kuracak bütçem olmadığından kaynaklı sıvı ve misket gübre yeterli midir, mayalı sistem ile desteklemek gerekmekte midir?
3-Aydınlatma olarak bakmak istediğim bitkilere yeterli gelecek floresan tipi aydınlatma tavsiyeleriniz nedir?( armatür kullanamam maalesef)
4-Tavsiye edeceğiniz aydınlatmanın günde kaç saat açık olması gerekmektedir. Kesintisiz 10 saat kalabilir mi?
5-Yosun yiyici balık eklememize rağmen tankımda yosun oluşur ise exel gübre kullanımı nasıl olmalı.
6- Dış filtreye hangi malzemeleri koymalıyım
7- Dış filtre ve dış motor var iken harici olarak şelale filtreye ihtiyaç duyar mıyım? ( iç filtre kullanmayı planlamıyorum )
8- Çeşitli canlı türleri olduğundan bitkileri de göz önünde bulundurarak ortalama ısı derecemiz kaç olmalıdır?
9- Damızlık altı discuslar ile karides besleyebilir miyim? Veya yavru discus ile karidesi beraber büyütürsem bu boyutta bir tankta sorun yaşar mıyım?
10-Sormayı unuttuğum çok önemli bazı şeyleri gözden kaçırmış olabilirim, eklemek istediğiniz ne var ise sizlerin değerli fikirlerini ve tavsiyelerini bekliyorum.
Teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.