ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kahveci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
118
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2019 20:46
Son Ziyaret:
26 Şubat 2020 02:35
Toplam Mesaj:
143 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hhhh
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Erzurum
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre

SON 10 MESAJI

Betta Kuyruğu Sorunlumu
Tedavisi çok basit ve kesin bir yöntem; en az 20 litrelik bir akvaryum+filitre+ ev ısısı dengesizse bir adet de ısıtıcı. Sonra da dengeli bir beslenmeyle balık çok güzel bir görünüşe sahip olur.
Hastalığını Geç Teşhis Ettiğim Balık Ölmek Üzere
Arkadaşlar merhaba iki adet Japon balığıma bundan önce beyaz benek teşhisi koyup metilen mavisiyle tedaviye başlamıştım. Metilen mavisi kadife hastalığında işe yaramıyormuş araştırdığım kadarıyla ve gerçekten de işe yaramadı. Maalesef balıklarda kadife hastalığı varmış ve bu ilacı sipariş etmem ve gelmesi 3 günü bulur eğer dağıtım cumartesi olmazsa pazartesiye kadar aksar. Balığın durumu çok ağır sizce ne yapmalıyım, çaresiz kaldım diyebilirim.

Kadife hastalığı bakır içerikli ilaçlarla tedavi ediliyormuş, bu ilacın yükünü balık kaldırabilir mi o da şüpheli.[EDIT]Kahveci,2020-02-19 00:34:09[/EDIT]
Karides De Parazit Mi Var ?
Bana da yumurtası var gibi geldi.
30 Lt Betta Süreci
Burak bey öncelikle merhaba, yukarıda bazı arkadaşlar algea içerikli yemler önermişler. Zaten balık bu yemi yemez, doğasına aykırı. Bettalar tamamen etçil beslenen canlılardır. Pul yem de önermiyorum şimdiye kadar öneren bir üretici de görmedim.

Şurada bilimsel dayanakları olan bir makale var inceleyebilirsiniz: https://vetmed.illinois.edu/pet_column/betta-fish/

Oradan alıntı yapacak olursak;
[QUOTE]Time to Eat!
“Many resources may falsely claim that bettas can live off nibbling the roots of several plants,” Dr. Keller says. “This is not true!” Plants can provide enrichment for the fish to hide and explore, but plants are not a food source.
Betta fish are carnivores that eat insects and insect larvae. They should be fed a balanced pelleted or flaked food daily.
Just like cats and dogs, betta fish can be overfed, leading to obesity and other health issues.
Dr. Keller suggests that every day a betta fish should be given the amount of food it can eat within 3 to 5 minutes, without any food left over. Left-over food will sink to the bottom of the tank and lead to poor water quality.
“Betta fish can be given treats, too! They should be high-protein items such as bloodworms or brine shrimp fed live or freeze dried, and like all treats they should be given in moderation,” Dr. Keller explains.[/QUOTE]

Türkçe çevirisi ise;

[B]Keller, “Pek çok kaynak, bettaların birkaç bitkinin köklerini kemirerek yaşayabileceğini iddia edebilir” diyor. "Bu doğru değil!" Bitkiler, balıkların saklanması ve keşfedilmesi için zenginlik sağlayabilir, ancak bitkiler bir besin kaynağı değildir.
Betta balıkları, böcekleri ve böcek larvalarını yiyen etoburlardır.[/B] Günlük olarak dengeli peletlenmiş veya kuşbaşı yiyeceklerle beslenmelidirler.
Tıpkı kediler ve köpekler gibi, daha iyi balıklar aşırı beslenebilir, bu da obezite ve diğer sağlık sorunlarına yol açar.
Dr. Keller, her gün daha iyi bir balığa 3 ila 5 dakika içinde yiyebileceği miktarda yiyecek verilmesini önermektedir. Geri kalan yiyecekler tankın dibine batar ve kötü su kalitesine yol açar.
“Betta balıklarına da muamele edilebilir! Canlı beslenen veya dondurularak kurutulmuş beslenen kan kurdu veya karides gibi yüksek proteinli maddeler olmalı ve tüm tedaviler gibi ılımlı olarak verilmelidir ”diye açıklıyor Dr. Keller.

[EDIT]Kahveci,2020-02-18 22:32:52[/EDIT]
Flowerhorn Eğitme
[QUOTE=ömerefe0]. Anlatırmsın koşullanmayı [/QUOTE]

İnternetten "Pavlov klasik koşullanma" diye aratabilirsiniz.
Flowerhorn Eğitme
Balıklar sadece klasik koşullanmayla eğitilebilirler diye biliyorum.
Balıklar Uyumlu Mu ? Bu Akvaryuma
Çöpçüleri beyaz prensesler rahatsız edecektir büyük ihtimalle o yüzden ayırmanızı öneririm. Beyaz prenses tecrübelerim doğrultusunda söyleyebilirim ki çok agresif bir tür. Hele düşük hacimde piranhaya dönüşebiliyorlar.
Süs Havuzu
[QUOTE=murathan88]

Akar su gibi taşınabilir yer olsa haklısınız ama traktör tekerleğine su doldurmak suretiyle elde edilmiş bir yerde sorun olacağını sanmam :)[/QUOTE]

Tatlı su salyangozları bilinenin aksine sadece suyun içerisinde yaşamazlar. Nemli havalarda hiç beklenmeyecek mesafeler katedebilirler. Elma salyangozları dünya üzerindeki en istilacı 100 tür içerisindedir ve Avrupa'da ise ilk 40 tür içerisindedir.
Süs Havuzu
[QUOTE=murathan88]Duran suda yosunu engelleyemezsiniz. Vatoz , salyangoz gibi canlılar yosunlasmayı nispeten engellesede , düzenli su değişimi ve temizlik olmadan yosunu engelleyemezsiniz.[/QUOTE]

Bahçe havuzlarında salyangoz tavsiye edilmiyor. Elma salyangozu, ramshorn gibi üremesi kolay canlılar istilacı türlerdir. Doğaya salınması yasaktır ve bahçe havuzlarında doğaya karışmaları oldukça kolaydır.
Vatozumu Nasıl Kurtarabilirim?
Birinci resimde mantar; ikinci resimde ise kuyruk erimesi ve beyaz benek hastalığı gözüküyor. Bu dediğim hastalıkları aratırsanız forumda tedavilerini bulabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Edit: Metilen mavisini akvaryumu ilk aldığınızda kullandığınızı yazmışsınız. Metilen mavisi dezenfektandır, hastalık harici kullanılması bakteri dengesini bozar.[EDIT]Kahveci,2020-02-12 18:38:23[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.