ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sametozbay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Mayıs 2020 07:39
Son Ziyaret:
01 Ekim 2020 15:18
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet özbay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Malatya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet özbay

SON 7 MESAJI

Lepistes Kuyruk Parçalanması.
[QUOTE=ArdaLepistes]Parçalanan balık erkek. Dişileri sitrese soktuysa ve biraz yaşlı ve ya yorgunsa ilk dişiler sonra diğer balıkların dürtüklemesiyle iyice bitkin düşüp ölmüştür.

Bendede arada da balık ölümleri olabiliyor 1,5 yıllık bir lepistes akvaryumum var sadece 1 vatoz ve 1 erkek balık yaşıyor şuan diğerleri onların yavruları saten merak etme kısa zaman içerisinde sayılarının 3 4 katı olabiliyorlar '' Her nefis ölümü tadacaktır. ''

iyi hobiler[:)][/QUOTE] diğer bir akvaryumda yavru çok. Oradan 5 tane buraya aldım. Onlardan yana bir sıkıntı yok. Şuan dişi ve erkekleri ayrı akvaryumlara aldım birbiriyle bir sıkıntıları mı var diye. İki akvaryumda da ölümler devam ediyor. Ya sıcak yada hastalık başka seçenek yok. Belli başlı hasta bir balık olmadığı için ayırıp ilaçlayamıyorum da.
Lepistes Kuyruk Parçalanması.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223202/120820201703081.jpg[/IMG] Mesajı yazdığımdan beri bu 3. Oldu
Lepistes Kuyruk Parçalanması.
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce lepistes akvaryumu kurdum. İçerisinde 6 erkek 15 dişi lepistes, 1 cüce vatoz, 1 çöpçü birde küçük tetra vardı. 3 aydır hiç sıkıntı yaşamadım. Şuan günde 1 balığım ölüyor. Bir gün önceden bakıyorum kuyruk parçalanmış kesinlikle erime değil. Ertesi gün balık darmadağın olmuş ve ölmüş. Erkek dişi farketmiyor hepsi ölüyor. Vatoz ya da çöpçüden şüpheleniyorum. Isı dengeli durumda. Yemlemeden emin değilim az ya da çok olabilir ama başlarda aynı oran sıkıntı çıkarmadı. Bir iç filtre bir de pipo filtre kullanıyorum. Haftalık yüzde 20 25 su değişimi yapıyorum. Ev arka taraf ışıklandırma iyi değil. Akvaryum 65 litre. Sebep ne olabilir ne önerirsiniz. Birde lepistes sanırım hassas balık üzücü olmaya başladı, 65 litre akvaryumda başka hangi balık beslenebilir. Yorumlarınız için teşekkürler.
Japon Balıkları Ölüyor
[QUOTE=Beta_balik]Filtrenin debisi nedir? Filtre güçlüdür. Ucuna şelale aparatı takıp suyun çıkış yerini cama verin. İçine bir miktar elyaf ve sünger de koyun.
Bulanıklık ilk kurulumda olur. En fazla bir haftaya geçecektir. Eğer kumu iyi yıkamadıysanız kumun tozları bulabildiğim sebebep olur ama büyük ihtimalle ilk kurulumdan kaynaklı. [/QUOTE] sobo wp 1000f modeli 650 lt/s debisi oluyor sanırım
Japon Balıkları Ölüyor
65 litre akvaryum aldım. Yanında iç filtre aldım. Şöyle Bi problemim var balıklar sanırım çok küçük olduğu için akvaryumda akıntıya kapılıyorlar. Yada motor çok güçlü. Bu durumda ne yapabilirim. Bide 5 kilo kum aldım 2 saat boyunca elek içinde yıkadım temizledim balıkları koymadan 1 gün akvaryumda beklettim ama yine de ilk koyduğumda hafif Bi bulanma oldu sıkıntı olur mu acaba?
Japon Balıkları Ölüyor
Mesajı yazdığımda balıkları ayrı yere almıştım zaten. Kesin öldü dediğim balık bile şuan kıpır kıpır. Yasak geçer geçmez hemen büyük bir akvaryum ve gerekli araçları alacağım. Cevaplarınız için çok teşekkürler.
Japon Balıkları Ölüyor
Merhaba arkadaşlar. İlk kez balık besliyorum 15 litre akvaryumum var petshopa sordum kaç tane almam gerek diye 7 tane yavru japon verdi bana ve yem dışında hiçbirşeye ihtiyacı olmadığını söyledi. Aldıktan 1 gün sonra akvaryumun sızdırma yaptığını gördüm camcıya götürdüm adam silikon çekmiş. Biliyordur diye ses etmedim. 2 gün içinde suyun aşırı bulandığını gördüm ve 2 balığım öldü. Farkettim ki balıklar silikona gidip yemeye çalışıyor. Her silikona giden balık donup kalıyor. Hatta biri öldü diye ayrı suya koydum kendine geldi. Bu arada su hazır su ve 2 gün dinlendirilmiş. Ne yapmam lazım yeni akvaryum almayı düşünüyorum. İçine hava motoru veya başka bir araç koymam gerekiyor mu? Bir de vicdan azabı çekiyorum yeniyim ama devam etmeli miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.