ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ExpatNL
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2021 16:58
Son Ziyaret:
26 Nisan 2021 09:01
Toplam Mesaj:
17 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
T
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

T

SON 10 MESAJI

1 Haftalik Beta Akvaryumu (8lt) Yosun Sorunu
[QUOTE=hocibi]36 litrelik beta akvaryumu kuruyorum.. İyi denk geldik konu ..örnek alıyorum hemen.. aklıma takılan şey
pipo filtre yada şelale filtre arasındayım sanırım pipo filtre alacağım...
bitkiler.. moss
bakopa
gül
zeytin
düşünüyorum bitki konusunda değerlendirir misiniz?

betanıza [:nazar:][/QUOTE]


Benim akvaryumda (flitre siyah arka planin arkasinda - Fluval Flex 34l), hangi kategoriye girdigin bilmiyorum ama ic filtre. Ben bos haznede filter medya sayisini cok arttirdim ve karbon filtre adedini de. Fluval in urunlerinden kullandim ebat olarak bu akvaryum tipine uygun diye.
Ama okuduklarim ve izlediklerim hep dis filtre oneriyor tek bir sebeple: filtre medya yuzeyini buyuk tutabilmek adina. yine bu kaynaklar bizim gibi kucuk akvaryumlar icin (nano) ic filtrenin yeterli olacagi yonunde.

Oksijen konusunda meraklanmayin, bitkiler bence onun icabina bakacaktir.
Bitki olarak acikcasi once low tech mi high tech mi kurmak istediginize karar verin. Cunku bir tanesi akvaryuma karbondioksit verilecek duzenekler, yuksek isik gucu ve daha sik araliklara bakim gerektiriyor. Ben low tech tercih ettim. Daha sonra AliEfeCin in tavsiyesiyle Green Aqua yi ogrendikten sonra onlarin websitesinden istedigim bitkilere karar verdim. (tabi burda biraz deneme yanilma oluyor bitkiler elinize gecince. Burdaki sikinti hollandada su an her seyi online siparis vermek zorundasiniz pet shop a gidip secme sansi cok yok olsa da burda TR'deki kadar guzel akvaryumcular yok, en azindan benim ulasabilecegim)
Bir de Betalarin fazla isik sevmedigin ogrenince uzun arka plan bitkilerindense hardscape dizaynina yonelerek girinti cikintilar lusturdum akvaryumda.
Yapabilirseniz ve bekleyebilirseniz (ki ben daha fazla sabredemedim) biraz dizayn uzerinde kafa yorun, istediginiz aklinizdakini kagida dokerek cizin bu surecte eminim istediginiz bitkiler kafanizda sekillenecektir (en azindan benim oyle oldu)

Bu arada bir daha belirtmek isterim, yazdiklarim benim izledilerim, okuduklarim ve okuduklarimdan anladiklarim sadece. Son 2 aydir hobiye merak sardim (15 yil aradan sonra) ve her gun bir kac saatimi okumaya ve izlemeye ayiriyorum yani comezim :) Eminim daha duayen hobiciler daha guzel bir sekilde yardimci olacaktir. Ve hatali yorumum varsa duzelteceklerdir.

Tekrar iyi sanslar dilerim ve acikcasi en heyecanli ve kreatif surectesiniz keyifler dilerim :)

[EDIT]ExpatNL,2021-03-17 18:10:13[/EDIT]
1 Haftalik Beta Akvaryumu (8lt) Yosun Sorunu
[QUOTE=BurakKara]O mağara gibi olan figürün üstündeki yosun mu? sanmıyorum ya o elle yapılmış öyle düzenli yosun kaplamaz ki[/QUOTE]

Evet Christmass Moss ve Weeping moss var iki ayri kutugun ustunde. Onlari Tropica dan vitro icinde alip parcalara bolerek kutuklere yapistrdim (beyaz noktalar yapistiricinin kurumasi sonucu olusmasi, haddinden fazla yapistirci kullaninca oluyormus). Parca PArca yapstirdim kutuklerin uzerine 4 haftada kaplamaya basladi. Internetten buldugum fotograflrda tum kutugu kapladigini gordum insallah zaman icinde ayni goruntuyu alirim :)
1 Haftalik Beta Akvaryumu (8lt) Yosun Sorunu
[QUOTE=AliEfeCin]Size şu kanalı takip etmenizi öneririm [K]Green Aqua[/K][/QUOTE]

Gunaydin, aynen sizin tavsiyeniz uzere videolarini hatim indiriyorum :) Acikcasi bu akvaryumu kurarken Green Aqua, akvaryum.com ve George Farmer kombinasyonu cok yardimci oldu.
Tekrar tesekkur ederim
1 Haftalik Beta Akvaryumu (8lt) Yosun Sorunu
Selamlar, tesekkur ederim dizayn yorumlariniz icin :) ama belirtmek isterim hepsi bu forum sayesinde.

Bu fotolardan sonra dizayni biraz daha degistirdim, su an icin bilemiyorum ilk versiyon mu daha iyiydi ama ellememeye karar verdim. Ekstra olarak da Jav fern petite ve trident siparisi verdim yeni eklenen spider wood a eklemek icin. Burda kullandigim yosun marimo ball yosunu onu parcalara bolerek dritwoodun asagi bolgereliren yapistirdim. Driftwood ile Spider wood un ustlerinde christmass moss ile Vesicularia Ferriei(weeping moss) kullandim. Fotolari ekliyorum merak eden olursa diye son durumu.
Su degerleri mukemmel seviyede (degil ama gorunen o ki iyilesme younunde gidiyor. Nitrate:0 Nitrite: 0,04 DH(total hardness): 6 - Carbonate hardness:5 - PH: 8.4 - Chlorine (CL2):0 - Karbondioksit:1 (low tech amacli bir akvaryum kurulumu - Florish Excel kullaniyorum yarim kapak 3 gunde bir)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/150320211443031.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/150320211443141.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/150320211443251.jpg[/IMG]
Uncharted 4 Temali Beta Akvaryumu 12 Gunluk
Selamlar, aynen Murat bey in yorumundan sonra koymamaya karar verdim. 4 adet otocinclus catfish eklemesi yaptim. (sayilarini 8 e cikarmayi planliyorum)

Istemeden de olsa akvaryumun dizaynini biraz degistirdim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/100320210940561.jpg[/IMG]

Camdaki beya kucuk yosunun turunu bulamadim ama en azindan mekanik temizlemeyle kolayca temizlenebiliyor.
Uncharted 4 Temali Beta Akvaryumu 12 Gunluk
[QUOTE=muratdeg]Uyumlu türler değil o yüzden. Aynı akvaryumda bakılmamaları gerek.[/QUOTE]
Bilmiyordum acikcasi (ben sadece beta icin olur mu gibisinden dusunmustum) 1-2 ayligim bu hobide hemen arastirmaya devam ediyorum. Benim amacim yosun yiyice eklemekti (karidesler bu yuzden) bir de otocinclus dusunyordum.

Kanaliniz cok guzel, hemen basladim videolari not etmeye :)[EDIT]ExpatNL,2021-03-05 11:05:34[/EDIT]
Uncharted 4 Temali Beta Akvaryumu 12 Gunluk
[QUOTE=muratdeg]Karides ve bettayı okuyana kadar çok hoşuma gitmişti.[/QUOTE]

Sesli guldum :)
Acikcasi akvaryumu sirf beta icin kurdum (hali hazirda beta almistik 8 litrelik bi akvaryuma sonra forum sayesinde bilinclenip buyutme girisimidir bu :))
Uncharted 4 Temali Beta Akvaryumu 12 Gunluk
Ölçüler: 35 x 33 x 33 cm - 34 litre - Fluval Flex
Canlı Türleri: Kiraz karides ve Beta
Bitki Türleri: Marimo moss ball (ladophora aegagropila), Taban icin Marsilea Crenata, Sag teras bolgesinde Helanthium tenellum, Driftwood uzerinde Christmas Moss, Java Fern sag arka plan (java ferni driftwood un yanina itekledim, yapistirmadim veya baglamadim, dogal surece guvendim koklerin driftwood u sarmasi icn), Lobelia Cardinalis arka plan
Tankın Yaşı: 12 gun
Filtrasyon ve Işıklandırma: 61 US Gal/h (230 L/h) (ekstra carbon ve fluval biomax (200gr) eklendi
Tasarım ve Dekorasyon: Hardscape icin driftwood kullandim.
Taban icin Tropica Aquarium Soil Powder kullandim.
Estetik olarak agac tabanlarina ADA Aqua Gravel S kullandim
Tabana Tropica Aqua soil kullanmadan once graveldan yukseklik ve bakteri icin katman yaptim bu katmanin altina ADA Bacter 100 kullandim.
Superglue fazla kullandigim icin beyaz noktalar acikta kaldi ama ekstra Christmas moss eklemektense mevcut olanlarin bosluklari kapamasi beklemeyi dusunuyorum
Superglue fazla kullandigim icin beyaz noktalar acikta kaldi ama ekstra Christmas moss eklemektense mevcut olanlarin bosluklari kapamasi beklemeyi dusunuyorum

Tanki low tech olarak kurdum ve sadece beta beslenecek (2 hafta icerisinde karides ve otocinclus eklemesi yapilacak)
Su an yuksek nitrit degeriyle ugrasiyorum (1-2 arasi) betayi ne yazikki dun eklemek zorunda kaldim. yedek tankim arti olmadigi icin. Bugun 30% su degisimi ve Seachem Prime uygulamasi yapacagim

Her turlu yorumlariniz ve tavsiyelerinizi dort gozle beklemekteyim. Yanlis yapmis oldugum bir sey kurulumda, kafamdaki plana uymayan bitki var ise de lutfen yorumlairinizi esirgemeyin :)


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/040320212056391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/040320212056481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/040320212056551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/040320212057041.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/050320211017531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/050320211017591.jpg[/IMG][EDIT]ExpatNL,2021-03-05 10:18:03[/EDIT]
1 Haftalik Beta Akvaryumu (8lt) Yosun Sorunu
Sizlerin tavsiye veren ellerine saglik, tesekkur amaciyla yazmak son durumu paylasmak istedim (tabi biraz da acemi sorularima fikir almak icin)
Forumun sayesinde arastirmaya, okumaya basladim daha cok ve guzel kaynaklardan. Green Aqua hesabi bu aralar favorim oldu :)
1 Haftalik Beta Akvaryumu (8lt) Yosun Sorunu
Selamlar uzun bi aradan sonra,
Forumun sayesinde beta icin daha uygun (hicbir zaman dogal ortamlari kadar olamaz, imkanlarim yettigince) 34 litrelik bir akvaryum hazirligi icerisindeyim.
Simdilik 10 gun oldu, daha betayi eklemedim. Asagida akvaryum hakkinda Teknik bilgileri paylasmak istedim 3-4 haftalik akvaryum dongusu olustugunda canli aktarimini yapacagim ama oncesinde eger yanlis yaptigim birsey var ise, belki burada paylasirsam erken mudahele edebilirim diye dusundum hem de betanin 8 litreden kurtuldugunu haber vermek istedim.
Akvaryum Fluval flex.
Hardscape icin driftwood kullandim.
Taban icin Tropica Aquarium Soil Powder kullandim.
Estetik olarak agac tabanlarina ADA Aqua Gravel S kullandim
Tabana Tropica Aqua soil kullanmadan once graveldan yukseklik ve bakteri icin katman yaptim bu katmanin altina ADA Bacter 100 kullandim.
Bitkiler:
Marimo moss ball (ladophora aegagropila)
Az miktarda Limnobium laevigatum
Taban icin Marsilea Crenata
Sag teras bolgesinde Helanthium tenellum
Driftwood uzerinde Christmas Moss
Java Fern sag arka plan (java ferni driftwood un yanina itekledim, yapistirmadim veya baglamadim, dogal surece guvendim koklerin driftwood u sarmasi icn)
Lobelia Cardinalis arka plan
1-2 bitki eklemesi yapacagim bu hafta

Seachem flourish Excel kullanip kullamama arasindayim, tanki low tech olarak kullanmak istiyorum bu sebeple karbondioksit sistemi eklemedim. Flourish Excel bu asamada fazla mi gelir yoksa bitkilee destek mi verir?

Superglue fazla kullandigim icin beyaz noktalar acikta kaldi ama ekstra Christmas moss eklemektense mevcut olanlarin bosluklari kapamasi beklemeyi dusunuyorum

Dennerle Aquairum starter Rapid kullandim, aslinda uzerindeki talimatlara gore canli yerlestirmek 24 saatten sonra guvenli fakat ekosistem otursun diye bekliyorum
10 gunde 3 kere 30% su degimi yaptim.
Fluval biomax ve carbon u arttirdim (Fluval flex 10-20 gr lik karbon ve biomax ile geliyor, uce katladim sayiyi)

Fotograflar ektedir (pek guzel cekemedim tabi ki ama fikir veriyor diye dusunmek istiyorum 😊)
Bu arada Aquascape hakkinda yorumlarinizi merak ediyorum :)


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/020320211159541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/020320211159561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/020320211159591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229497/020320211200021.jpg[/IMG][EDIT]ExpatNL,2021-03-02 12:06:47[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.