ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
thejaponcu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2021 17:54
Son Ziyaret:
28 Ocak 2022 20:57
Toplam Mesaj:
53 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

imza

SON 10 MESAJI

Cüce Vatoz
Küp büyük olduğu için, kendi vatozum için söylüyorum ya sizin dediğiniz gibi davranıyor ya da kübün çok arkalarına gitmeden içine giriyor. Tehdit hissetiğinde veya yem yemek için.
Lepistes Türü Nedir?
Blue grass lepistes bence özel tür yani ama ne kadar özel, nadir olduğu hakkında bilgim yok.
Japon Balığı Ve Cüce Vatoz
cüce vatozlar hem birbirleriyle hem de japonlarla yem savaşına girecektir. Fazladan atılan yemi akvaryum sistemi karşılayabilirse ya da bir şekilde çözerseniz yemlemeyi sorun olmaz. B alıkların boyutları birbirine uygundur umarım son olarak
Sorun
Bunu daha tecrübeli arkadaşlar cevaplamalı bence akvaryumdaki balık türüne ve sayısına da bağlı filtrenin etkisi de söz konusu ondan dolayı ama hacim küçükse ya da bakteri kültürü iyiyse gerek yok bence.[EDIT]thejaponcu,2021-09-21 18:01:05[/EDIT]
Sorun
Dokunduğunuzda kendini kapatırlar biraz ona dikkat edin. Alışma süreci de olabilir ama kuma gömen için söylüyorum bu iyi bir şey normal davranış bu. Yerini sevmezse hareket bile ederler izlemede kalın eğer öldüyse erkenden uzaklaştırın derim balıklar da yiyebilir size kalmış. Yakın zamanda iki midyemden biri öldü kendini tamamen açmadı sadece ufak bir açıklık vardı ve dokunmama raĞmen refleks göstermedi ben de bir süre daha baktıktan sonra attım.
Vatoz Balığı Ele Birşey Yapar Mı
Balığı ezmemeye veya düşürmemeye dikkat edin. Bir sıkıntı olmaz elinize fikrimce.
Tür Değişimi Aynı Bakteri Kültürü Olur Mu ?
İç filtre konusunda aynı tavsiyeyi almıştım daha önceden, haklısınız. Akıntıyı baya azaltacak manuel yöntemler denemeyi düşünüyorum balık eklemeden önce işe yararsa iyi olur yaramazsa dediğiniz tarz filtrelere bakacağım. Denemelerim olacak kum hagen olur elimde var hazırda ve bitki de olucak bakımı kolay veya orta düzey. Çeşme suyu yapmak daha mantıklı geldi çünkü tamamen sıfırdan başlamak istiyorum sağlam bir şey çıksın ortaya diye düşünüyorum sağ olun.
Tür Değişimi Aynı Bakteri Kültürü Olur Mu ?
Daha önceden 3-4 ay japon balığı ve vatoz beslenen 54 litrelik akvaryumda tür değişikliği düşünüyorum. Canlı doğurana geçiş yapmayı düşünüyorum. Aklıma takılan soru şuan kullandığım iç filtrede oluşan bakteriler yeni gelen balıkları fazla etkiler mi? Dekor kum hepsi değişecek, şuan akvaryumda balık var sonrası için konuşuyorum. İç filtrenin içindeki süngerin bakteri kültürünü sıfırlamak gibi bir seçeneğim var mı suya zarar vermeden nasıl yapabilirim. Akvaryumda daha önceden ilaç kullanmadım ama balık ölümleri yaşandı fazlasıyla, şuan tüm balıklar sağlıklı 3 japon, 1 vatoz, 2 midye var akvaryumda.
Filtrelerimi Doğru Kullanmak İçin Ne Yapmalıyım?
15W olan 800 L, 5W olan 500L debiler. Akvaryum hacmi 54 litre, 65*25*34 filtrelere baktım fiyat araştırması yapıcam civarda ama aldığım filtreler biyolojik filtrasyon da yapar diye düşünmüştüm sünger var içinde sonuçta seachem matrix seramik tarzı bir ürün sanırım araştıracağım [EDIT]thejaponcu,2021-07-11 13:55:14[/EDIT]
Filtrelerimi Doğru Kullanmak İçin Ne Yapmalıyım?
Merhaba iki tane iç filtrem var. Biri 5W olan küçük şelale aparatı var. İkisinde de var. Diğeri daha büyük 15W sanırım sorum şu, fazla akıntı da olsun istemiyorum. Sadece yüzeyi dalgalandırıyorum ikisini de kullanmak niyetindeyim. Biri var zaten hazırda sol köşede diğerini yanına mı koysam daha doğru olur yoksa tam karşısına mı bilemedim akvaryum 65 cm bir süre sonra küçük filtreyi başka akvaryuma geçirebilirim karantina akvaryumu için ne önerirsiniz?
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.