ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kirklarelili39
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Şubat 2021 06:00
Son Ziyaret:
07 Şubat 2023 14:13
Toplam Mesaj:
17 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay EDESEN
Doğum Tarihi:
04 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Kirklareli
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay - Kırklareli Okulumdaki akvaryum 100x36x45h

SON 10 MESAJI

Balıklarımın Cinsini Bilmiyorum.
[QUOTE=Targutay]Cevapladığınız için teşekkürler. Sürü balığı, sayılarını arttırmak çözüm olabilir ama sayıları az olmalı demişsiniz. Kaç adet balık daha olmalı ve akvaryumun ölçüleri nasıl olmalıdır ?

[/QUOTE]eta_balik]İkisinin de türü zebra danio. O kovalamaca ya çiftleşme amacı ile yada baskınlık kurmak içindir. İkisinin de çözümü balık sayısını artırmak olur. Zaten bunlar sürü balığı. Sayıları az olmalıdır.

Birde, balıkların olduğu akvaryum onların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu şu demek, o balıklar uzun süre sağlıklı kalmayacağı gibi sahiplendiğiniz canlılara haksızlık etmiş olursunuz.
[/QUOTE]

"Sayıları az olmamalıdır" denmek istenmiş ancak klavyenin azizliğine uğranmış olabilir. 6-8 adete çıkarmak yeterli olur sanırım. Tabi akvaryumunuzun hacmi de uygun olmalıdır.
https://www.akvaryum.com/brachydanio_rerio_zebra_tatlisur_7_285.asp
Linkte zebra danio ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Japon Baliklari Telefon Ekranini Görebilirmi
[QUOTE=Emrejder]Görebilir, özelinizi balıkta olsa kimseye göstermeyiniz. [/QUOTE]
Bir japon varsa sorun olmaz bence ama birden fazla ise dedikodu yapabilirler - mi acaba ???
Lepistes Fiyatları
2-3 erkek ve 5-6 dişi ile başlayıp 2 ay içerisinde 100-150 kadar balığa sahip olabilirsiniz. Çok maliyetli olmayacaktır. Lepistes akvaryumlarının sahip olması gereken özellikleri araştırmalısınız. Filtre başlarda yetse bile canlı nüfusu arttıkça yetmeyebilir. Akvaryumunuzun ölçülerini ve kaç Lt. olduğunu belirtmeniz sağlıklı bilgilendirme yapılması için gerekecektir.
Balkonda Kuş
[QUOTE=Kirklarelili39]Instagram'da "Simurg kuş yuvası derneği" var. İletişime geçebilirsiniz. Fotoğraf vb. paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz belki...[/QUOTE]

Kuşun türünü belirleyip uygun yönde besleme yapmak lazım. Tohum yahut böcek vb. gibi. Ekmek vb. vermemek lazım. Kuşun türünü kendiniz belirleyemiyorsanız fotoğraf yoluyla bir bilene sormak lazım. www.trakus.org adresinden de faydalanabilirsiniz. https://www.lisinia.com/tr/lisinia-doga.html ile de iletişime geçebilirsiniz. Bütün bunları yapmak için çok da vaktiniz yok sanırım. Koymuşsunuzdur ama, koymadıysanız eğer balkona bir kap içerisinde su koyun en azından. Çok da küçük bir yavru değil sanırım.
Balkonda Kuş
Instagram'da "Simurg kuş yuvası derneği" var. İletişime geçebilirsiniz. Fotoğraf vb. paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz belki...
Orandam Hasta!
Kafalarında beyaz pamukçuk gibi duruyordu, normal değil gibiydi sanki. Yarın 28e çekerim ısıyı. Ana tankı da yeni kurmuştuk, bakteri kültürü, su düzenleyici falan da kullanmamıştık. Bu kez bunları eklemeden geçmiycem ana tanka. Umarım her şey yolunda gider... İleride yeniden balık ilave ederken de balıkları karantina tankında misafir etmeden ana tanka almayı düşünmüyorum. Forumda bu konuda birşeyler bulurum sanırım...
Orandam Hasta!
Maalesef ki bu sabah ölmüştü[:'(] diğer balığın kafasındaki beyaz noktalar kayboldu. Bugün haşlanmış ıspanak verdim, yedi bi güzel. Isı 30 derecede, su değişimleri ile cuma gününe kadar devam edicem. Sonra ısıyı kademeli düşürmeye başlayacağım. Ana tank için biodigest bakteri kültürü sipariş ettim. Su düzenleyici ile birlikte kullanarak önümüzdeki hafta balığı ana tanka almayı planlıyorum.
Orandam Hasta!
[QUOTE=goldfishlove]Yemlerin arkasına bakın proteini %36 37 üzerindeki yemleri vermeyin bi süre. Daha çok bitkisel ağırlıklı. Sebze verin mesela çiğ salatalık ince ince granül yem boyutunda, haşlanmış bezelye, ıspanak, su kabağı, brokoli, karnabahar, kapya biberin iç kısmı vs. Yemleri seyrek verin, ölmeyecek kadar hayatta kalacak kadar az yesin. Ama önce ac kalsın.

Aynı anda yapın. Karantina tankında suyu maviye boyayın üzerinde yazan ölçüde metilen damlatıp. Isıyı 2 günde bir 2 derece yükseltin 30 a kadar. 1.5 2 hafta böyle devam etsin. O esnada kabızlık içinde 2 3 günlük tedavi uygulanabilir. Ayrı kaba biraz karbonat az bisey bekletip ağzına 1 2 damla zeytin ya da tatlı badem yağı damlatıp yavaşça bırakın karantina tankına. Karantina tankıni da bi bezle örtün güneş almasın. 2 günde bir sadece dibi temizleyin. Dinlenmiş ve karantina tankındaki suyla aynı derecede suyuyla su değişimi yapın. Dereceniz yoksa sera marka kullanıyorum, hassas ölçüm yapıyor.

Beyaz benek geçtikten sonra da dereceyle ölçüp su değişimi yapın. Su değişimlerinde reeflowers conditioner effective damlatıp öyle akvaryuma ilave edin. Su dinlenmiş de olsa orandalar hassas oluyor. Ayrıca mukozayı güçlü tutuyor, stresi azaltıyor.

Son kullanma tarihinden emin olmadığınız yemleri kullanmayın. Yemleri ufak cam saklama kaplarına az bisey ayırıp öyle kullanın. Yemin tamamı bayatlamamış olur. Bayat ve son kullanma tarihi gecik yemler de hasta eder, öldürür. Yemleri akvaryum suyunda az bisey alıp çay tabağında ıslatın öyle verin. Günde bir kez yeterli düzenlene kadar. Düzelince 2 kez çok çok az. Insallah düzelir. Dua edeceğim. Sevgiler...[/QUOTE]

Şimdi azcık zeytin yağ damlattım ağzına, 2 balığı da karantina tankına aldım ve metilen mavi damlattım. 2 günde 1 ısıyı 2 derece artırarak ve günlük 1/4 su değişimi yaparak metilen mavi damlatmaya 4 gün süreyle devam edicem ( arkasında öyle yazıyor). Isı 30 derece olduğunda 1 hafta sabit tutucam ve sonra 2 günde 1, 2şer derece düşürerek yine 24e getirip ana tanka ekliycem. Yarın sabah haşlanmış ıspanak getiricem. Cumartesi de haşlanmış bezelye veririm. Pazar aç kalırlar, pazartesi yeniden ıspanak veririm. Ana tankta sadece 2 tane corydoras çöpçü kaldı. Bu süreçte ana tankın da ısısını aynı yöntemle 30 çıkarıp 24e düşürürüm ve düzenli su değişimi yaparım. Evet, umarım iyileşirler... Sizi haberdar ederim buradan[:iyi:][EDIT]Kirklarelili39,2021-03-25 16:13:50[/EDIT]
Orandam Hasta!
[QUOTE=goldfishlove]Fazla yem vermişsin toprağamm. Kabız olmus karnı şiş. Bi kaba akvaryum suyu al karbonat dök biraz. 3 4 dk dursun akvaryuma geri koy. Şırınga ile ağzına 1 2 damla zeytin yağı ya da tatlı badem yağı damlat. Dışkı yapmasını bekle, yem verme hiç, 3 4 gün ac kalsın. Rahatlayınca az bisey haşlanmış bezelye ıspanak ver. Yemlerin hangileri, yazar mısın?

Ayrıca beyaz benek de var yüzgeçlerde. Karantina tankında kalsın. Hava taşı yeterli. Diğer balığa da bak onda da vardir beyaz benek. Metilen damlat, ısıyı kademeli olarak 30 a çek. 2 günde bir dip temizliği yap. 2 hafta orda kalsinlar. Sonra düzelince kademeli olarak 24 e indir 2 3 günde bir 2 derece düşür. Geçmiş olsun..[/QUOTE]

Anıl Bey, öncelikle teşekkür ederim. Kabızlık ve Beyaz Benek için uygulamaları aynı anda mı yapmalıyım, yoksa ard arda mı? Kabızlığı geçirme maksatlı yaklaşık 20 lt akvaryuma, öncesinde karbonatlı suda bekleterek, aldım balığı. Durum stabil görünüyor. Yemlerimin markasını net hatırlamıyorum ama 1= evden böldüğüm küçük (minicik toplar şeklinde) kırmızı-yeşil renkli olan; 2= sera veya tetra idi galiba pond yem (yine saman rengi ve turuncu); 3= dajana marka spirulina&chlorella pul yem (ücretsiz yollamışlardı-balıkları aldığım kişi spirulina içerikli verebilirsin demişti).
Orandam Hasta!
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229802/240320210911421.jpg[/IMG]
2 hafta önce aldığım 3 Oranda'dan 1'ini maalesef kaybettim. Fotoğraftaki balığım da onun gibi yem yemiyor ve genelde köşelerde vakit geçiriyor. Cumartesi günü su düzenleyici kullandım. Pazartesi günü de 1/4 su değişimi ve su düzenleyici kullandım. Bugün de 1/4 su değişimi yapacağım (dinlendirilmiş çeşme suyu). 3. oranda ise aktif yüzüyor ve yem yiyor. Kafasındaki beyaz noktalar nedir? Yapmam gereken nedir?


Bu arada akvaryumum yaklaşık 170 Lt. ( 100x36x45h) . su sıcaklığı 24 derece.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.