ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Berkay C.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2021 18:05
Son Ziyaret:
17 Ekim 2023 19:04
Toplam Mesaj:
31 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Çobanoğlu
Doğum Tarihi:
27 Mart 1996
Yaş:
28
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

110 Litre Tropikal Bitkili Akvaryum. Berkay Ç.

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumu Bulanıklık Sorunu
Fotoğraflarda pek anlaşılmadığı için bir yorum yapamadım. [:?]
Karides Akvaryumu Bulanıklık Sorunu
[QUOTE=ziyaalp]Abi sadece soruyorum karideslere muzu falan kim vermenizi söylüyor ya da nerede okudunuz şöyle deneysel şeyler yapmayın bitki vetmek istiyorsanız eğer haşlayıp verebilirsiniz böyle yaprak muz falan muzu suya koydunuz mu hiç suyu ne kadar bulanık yapıyor bir deneyin anlamıyorum açıkçası keyifli hobiler[/QUOTE]

Şahsen ben vermiyorum. Sadece sebze ki zaten yazımda da bu şekilde belirttim. [U]Ayrıca elma ve muz verende var.[/U] Faydalı mıdır bilemem Timur Eker'e sorsak daha iyi olur :D

İdeal olanı 2. bulanık olan haldeki hali genel kullanım şekli bu, akvaryum tam kare şeklindeyse farketmez ancak arkadan öne doğru koyduğunuzda akvaryum seyir keyfini olumsuz olarak çokca etkiliyor.
Karides Akvaryumu Bulanıklık Sorunu
Merhabalar,

Akvaryumu yeni mi kurmuştunuz? Birde akvaryum ısısı kaç derecede ısıtıcı ve derece göremedim. Filitreyi çok kısık ayarda kullanmanız gerek karidesler yüksek debiye uyumlu değiller. Mümkünse pipo filitre kullanın.

Yeni bir akvaryum ve su oturmadıysa karidesleriniz ortama uyum sağlamakta biraz sorun yaşabilirler. Bundan dolayı sorun yaşıyor olabilirsiniz.
Beta Balığı Kuyruk Deliği
Merhabalar,

Fanus içerisindeki bitki yapay sanırım ona takılmış olabilir. Beta akvaryumlarında tasarımın kuyruklarının takılmayacağı şekilde olması gerekmektedir. Ayrıca çeşitli yemlerle besleyip balığınızın güçlenmesini sağlamanızda fayda var. Genç bir erkek sanırım yeni aldınız. Haftada bir canlı yem vermeniz ve ayrıca 3-4 çeşit farklı yemle(mesela biri bitkisel, diğeri protein ve vitamin değeri yüksek vs. vs.) beslemenizi ve yemlenmesinden dışkısına iyi takip etmeniz gereken bir balık beta, ki zaten insanın betası varsa akvaryumdan gözünü alamadığı için çokta sorun olmayacaktır. :D

Beta hakkında forumda bir çok başlık var. Gerçekten bu konuda çokca tecrübeli kişilerden okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

İyi hobiler, iyi günler dilerim.
Plati Balığım Hamile Mi. Hamileyse Doğumu Yakın Mı
Merhabalar,

Evet balığınız yakın zamanda doğum yapacaktır. Akvaryum ısısını 26-27 derecede tutmanızda fayda var hem doğum hem sonrasında yavrular için faydalı olacaktır. Yavruluğa alırsanız tahminen 2-3 gün içinde yavru verecektir. Tabi bu durum değişken olabilmekte. Bu arada küp gibi şeyin yakınında çokca gezinmeye başladıysa doğum yakındır. Kendisine doğum yapacak bir alan arıyordur.
Lepistesimde Muhtemelen İç Parazit Var ?
Merhabalar,

Öncelikle akvaryumunuz çok güzel olmuş maşallah.

Ayrı bir fanusta uzun süre [U]tutmamanızı[/U] tavsiye ederim. Karantinayı akvaryum içinde bir pet şişede mevcut akvaryum suyu ile yapabilirsiniz. Fanusda ısı kaybından dolayı karantinadan verim alamayabilirsiniz. Anlattıklarınıza göre bir eksiklik yok balık yem yemeye devam ediyor mu?

Lepisteler sürekli olarak iştahlılar ve meraklılar kum üzerinde bile yem arıyorlar deli gibi bu yüzden dip çekimi yapmıyorsanız yapmanız sağlıklı olacaktır. İç filitreniz akvaryum için çok büyük gözüküyor.

Son olarak bizzat kendim kullanıyorum ve çok memnunum sera vipan'ın yanına , tetra pro energy , tropical guppy ve tropical ıchtio-vit kullanıyorum. Yem çeşitliliği sağlayarak balıkların dahada güçlenmesi ve renklenmesini sağlayabilirsiniz.
Karides Akvaryumu Bulanıklık Sorunu
Merhabalar,

Sanırım yapraklar sebebiyle bulanıklık oldu. Çünkü bu kadar kısa sürede kum içinde biriken tortu olsa ve kumu düzenlemiş olsanız ancak o zaman bulanırdı. Karideslere marul,roka,ıspanak haşlayarak az az verebilirsiniz. Severek tüketeceklerdir. Ayrıca elma ve muz verende var. Ama protein'i de eksik etmeyin protein içeren yemlerlede besleyin karideslerin kabuk yenileyebilmesi için proteinde gerekiyor. Yoksa ölüyorlar. Haşladığınız şeyleri süzerek ve çöp şişe takarak akvaryuma koymanızı ayrıca tavsiye ederim. Hem kontrol edebilirsiniz. Hemde süzerseniz su bulanmaz.

İyi hobiler , iyi günler dilerim.
Bitki Sorunum
Merhabalar,

Sıvı gübre kesinlikle çok önemli diye düşünüyorum. Kullanıma devam etmeniz gerekir. Kapsül şeklinde akıllı gübreler var. Bitki köklerine ekebilirsiniz. Hem kökten hemde sıvı olarak yeterli desteği alan bitkileriniz daha sağlıklı ve güçlü olacaktır. Aydınlatma süresini 8-10 saat civarına çıkararak devam edebilirsiniz. Son olarak Co2 difüzör temin etmeniz sağlıklı olacaktır. Difüzör almadan önce co2 desteğinin etkisini görebilmek için mayalı sistem deneyebilirsiniz.

İyi hobiler, iyi günler dilerim.[EDIT]Berkay C.,2023-02-16 12:26:59[/EDIT]
Karides Hakknda
Emin olmamak ile birlikte ember tetraların karidesler ile uyumlu yaşadıklarını duymuştum. Bu konuyu araştırarak hobiye devam edebilirsiniz.

İyi hobiler , iyi günler dilerim.
Kabuk Erimesi
[QUOTE=kaantzll]1 tane[/QUOTE]

Çok ufak parçalar halinde akvaryuma atabilirsiniz. Süreci gözlemleyerek kullanımını sonlandırabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.