ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cagatayyeldar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Nisan 2022 17:23
Son Ziyaret:
13 Saat 38 Dakika önce
Toplam Mesaj:
14 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağatay Yıldırım
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağatay Yıldırım

SON 10 MESAJI

Sakal Yosunu İçin Çamışır Sulu Mücadele
Merhabalar, yaprakları sert bitkilerde 1/20 oranında çamaşır suyu ile yaklaşık 30 sn. bekletme yapıyorum. Anubias ve Buce. türlerinde sorun yaşamadım, kökleri dahi karışıma temas etti. Ama yaprakları ettirseniz yeterli olacağı için mümkünse ettirmeyin. Kaptan çıktığında yosunlar sararıyor ve ölüyorlar. İyice durulama yaparak akvaryuma alıyorum. Kalan beyaz sakal yosunları orada dağılıyor.
Aquael Ultramax Filitre Sorunu
Merhabalar, aquael tasarımı biraz farklı, 8 kapak kilidi mevcut. Ön taraf ve yanlarda bulunan 1. kademe kilitleri açmadan, ön filtre kısmı açılmıyor. Bir de kapağı açmadan önce işlem basamaklarını tam uygularsanız su sıçramadan açılıyor, yoksa su dökülecektir. Önce emiş vanası, 5 saniye sonra basış vanası kapatılıp en son filtre pompası kapatılıyor. Video paylaşıyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=uRQWGepOIik
High-tech Bitkili Kurulum (80x35x40)
Merhabalar, akvaryumun yanındaki bitkinin ismini paylaşabilir misiniz?
Lost Island 45p
Merhabalar, kurulumunuzda başarılar. Kayaların arasına pamuk koyduktan sonra pamukların üzerine japon yapıştırıcısı sıkıyorlar. Sızıntı ve rijitlik işinin çözümü bu. Eğer temizlik vb. nedenler ile taşlarınızı oynatırsanız aradan kesin sızacaklardır.
45l Bitkili Akvaryum
Güzel bir kurulum olmuş ellerinize sağlık. [:nazar:]
Üst katman için kullandığınız materyallerin marka isimlerini paylaşabilir misiniz?
Hangi Isıtıcı Alınır?
Selamlar, bende iki adet Aquael marka ısıtıcı var. Aquael ısıtıcılarda akvaryumun sıcaklığını gösteren bir indikatör olduğu için tavsiye edebilirim. Ama ömür konusunda bir şey diyemem eski olan iki yıllık.
Kök, Riccia Fluitans Ve Fissidens Moss Macerası
Merhabalar, akvaryumunuz çok güzel ilerliyor, tebrik ederim.
Riccia ile ilgili tecrübemi aktarmak isterim. Budama veya kopma sonrası bütün akvaryuma yayılıyor. Bitkilerin dallarına tutunduğu zaman orada kalıyor ve sarmaya başlıyor.
Bakım sonrası bir tane bile kalmaması gerek dikkatli olmanızı öneririm. Benim tüm tabanı cuba olan akvaryumumu istila etti diyebilirim.
Keyifli hobiler.
Aquael Ultramax Kulanan Varmı ?
Merhabalar, aquael ultramax 1500 kullanıyorum. Filtre fiyat performans olarak gerçekten başarılı, ön filtre kısmı kullanışlı. İç hacmi gayet yeterli bio malzeme alıyor. Filtre ile birlikte gelen standart filtre elemanlarını test edemedim.
Bir de o kadar büyük bir hacim için 2000 olan modeline bakılabilir. Ben sadece 2000'lik modelin hortumları 19-25 olduğu için ben 1500'lük modeli tercih ettim.[EDIT]Cagatayyeldar,2023-11-13 11:43:58[/EDIT]
High-tech Bitkili Kurulum (80x35x40)
Ahmet Bey merhabalar, kurulumunuz hayırlı olsun. Ekipmanlarınız güzel görünüyor, devamını merakla bekliyorum.
Bir de muhtemelen sürekli yapmıyorsunuzdur ama CO2 tüpünü yatay muhafaza etmemeniz gerekmekte, araştırma yaparak detaylı bilgi bulabilirsiniz, güvenlik riski bulunmaktadır. Keyifli hobiler.
Bitkili Akvaryum Taban Kurlumu
Merhabalar, taban kurulumu ile ilgili konular mevcut bende buralardan yola çıkarak akvaryumlarımı kurdum. Lav taşı besin amaçlı kullanılmıyor, salınım yapmadan ya da düşük salınım ile kolayca yükselti yapmamıza imkan sunan, ucuz bir malzeme olduğu için çok yaygın, aynı zamanda bakteri tutacak gözenekleri mevcut. Eğer aktif kum ile pahalı bir zemin kurmayacaksanız. Lav taşı - ponza + Substrate - Bitki toprakları + Manado - Hagen - dere kumu vb. malzemeleri kombine ederek kullanabilirsiniz. Bir de Ömer Bey'in söylediği gibi 75 cm çok ciddi bir yükseklik, bitkili bir akvaryumda zorlanabilirsiniz, araştırmanızı öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.