ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmetcangaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2022 09:01
Son Ziyaret:
01 Kasım 2022 07:07
Toplam Mesaj:
22 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet canğaz
Doğum Tarihi:
04 Temmuz 1997
Yaş:
26
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet canğaz Akvaryumlarım 1-110*50*45 ( yerli ve özel tür olmak üzere 30 üstü lepistes 2 leopar vatoz 1 cüce vatoz 4 elma salyangoz 2 Helena salyangoz bitkili)

SON 10 MESAJI

Bu Bitkinin İsmi Nedir? Budamasını Nasıl Yapmalıyı
Merhaba, arkadaşlar bu bitkim baya gelişme gösterdi fakat aldığım yerde ismini bilmediği için ne olduğunu anlayamadım. Google den baktığımda limon zeytin hepsi beraber çıkıyor. Bu bitkinin ismini bilen var mı? Bir de nasıl budamalıyım bu bitkiyi teşekkür ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235340/191020220811211.jpg[/IMG]
Bu Lepistes Hastalığı Nedir? Ne Yapmalıyım
Merhaba, buraya olan gelişmeyi ve sonucu yazmayı unuttum sizleri de bilgilendirmek istedim. Yanlış hatırlamıyorsam eğer forumda bir arkadaşın bu hastalığı potasyum sıvı gübresi ile geçirdiğini görmüştüm. Aynı şekilde bende aldım ve denedim faydasını gördüm ama cevap verme miktarı düşük oldu. Ben de pet Shop bir abimden aldığım tavsiye ile tarım gübrecilerinden direk potasyum gübresini aldım. 1.5 lt suya bir çay kaşığı gübreyi karıştırıp 1 gün beklettikten sonra benim akvaryuma enjektör ile günde 15cc vererek 3 günde problemi ortadan neredeyse tamamen kaldırdım. 1 hafta devam ettim sonuç tamamen akvaryumdan atmış oldum. Her hangi bir yan etki kendi akvaryumumda görmedim. Akvaryum bilgisi 110 45 50 bitkili akvaryum. Not bu tedavi bitkili akvaryumda öneriliyordu çünkü bitkilerde potasyum ihtiyacı olduğundan kullandıkları için balıklara hiç bir zararı olmadı.
Bu Lepistes Hastalığı Nedir? Ne Yapmalıyım
Bir tedavisi, çözümü birşeyi yok mu bunun peki? 😔
Bu Lepistes Hastalığı Nedir? Ne Yapmalıyım
Merhaba, iş yerinde bakmış olduğum balığımda sabah böyle birşey yoktu az önce dikkatimi çekti bu nedir? Ne yapmam gerekiyor? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235340/080920221939071.jpg[/IMG]
Hasta Lepistes
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

Geçmiş olsun, bundan sonraki süreçte bir hafta boyunca gün aşırı %10-20 gibi taze su değişimi faydalı olacaktır; kimyasal kullanmayın.

Keyifli hobiler 😊.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. [:)] günlük su değişimi ihmal etmeyeceğim [:)]
Hasta Lepistes
[QUOTE=ArifhbsAquatics]

3. Kısımdaki belirtiler dropsy olasılığını akla getiriyor. Buna uygun tedaviye başlayabilirsiniz.

Tentürdiyot çare değil, uygun ilaç kullanmalısınız; seachem kanaplex öneririm.[/QUOTE]
İlgilerinizden ötürü akvaryum.com ailesinin her bir bireyine ayrı ayrı teşekkür ederim. Arif bey tavsiyenizi dikkate alacağım şuan için durumları oldukça iyi, ölümler durdu ve hem aktif hemde yem yeme durumları güzel bir kaç gündür bir sıkıntı yaşamıyorum inşallah da yaşamam. Olaki tekrarlarsa önerinizi ilk olarak uygulayacağımı sizlere temin ederim. [:)][EDIT]mehmetcangaz,2022-07-01 14:06:26[/EDIT]
Hasta Lepistes
[QUOTE=Ferhat Sumer]

canlıdoğuranlarda etçillik de vardır. ölmüş bir balığın canlıdoğuran akvaryumunda didiklenmeden 15 20 gun kalması cok olası değil. yazdığınız belirtiler iç parazitin ilerlemiş hali dropsy i anımsatıyor ki bana canlıdoğuranlar kütle olarak küçük ve hassas canlılar olduğu için bir yerden sonra çok etki edemiyorsunuz. Bu sadece beslenme şekliyle değil aynı zamanda stresle, bakteri çakışmasıyla ve su şartlarıyla da oluşabilen bir hastalık. hastalıkla başedebilmenize sevinmekle beraber ana tankta tentürdiyot kullanımının çok doğru olduğunu düşünmüyorum. daha önce tropik balıklarda potasyum permanganat vb ilaçlar kullanıldığını duymuştum fakat bu daha çok karantina tanklarında vs olmuştu... gene de dikkatli olun derim. mutlu hobiler...[/QUOTE] Ferhat bey yukarıda görsellerde mevcut, balığın 15 20 gün sonraki hali tekrardan buraya yüklüyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235340/230620221732071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235340/230620221731581.jpg[/IMG]
Doğru olmadığını belli balıklarda olduğunda karantina tankına alınma konusunda hem fikiriz Ferhat bey. Ben buraya yaşamış olduğum tecrübeyi ve bununla nasıl baş ettiğimi sizlerle paylaştım ki konun en başından beri sadece 2 aylık olduğumu ve yeni yeni kendimi geliştirdiğimi izlemiş olduğum yöntemin çok doğru olduğunu söylemediğimi bildirmiştim sizlerde tekrardan hatırlatma yaptığınız için hem size hemde Arif beye teşekkür ederim. Buda benim yaşamış olduğum tecrübeyi buraya aktarmak istedim. Sizlerin görüşleri de tabiki benim gibi acemi ve kendini yavaş yavaş geliştirmeye çalışan hobiciler için çok değerli. [EDIT]mehmetcangaz,2022-07-01 12:31:39[/EDIT]
Hasta Lepistes
Arif bey konunun başına baktınız mı bilmiyorum fakat bazı detaylar anlatmıştım orada.
1. Konu kılıç balığının yaklaşık olarak 15 20 gün boyunca ölü hali suda kalmış ve bunu cesedi ortaya çıkarak fark etmiştik. Ölümlerin peri peşine gelerek denediğim bir çok yöntem oldu fakat hiç birinden olumlu bir sonuç almadım.
2. Olarak genelleme yaparak size bilgi vermem gerekirse, balıklarım da şişeler, pul kabarmaları, beyaz kıl dışkılar, yem yememe, az yem yeme ve yalapalama gibi bütün belirtileri gördüm.
3. Flagy, metilan mavisi, sef500, sarımsaklı yem, flagyli yem hiç biri sonuç vermedi. En son en etkin sonucu tentiriyot ile aldım evet doğru tüm bakteri potansiyelini öldürüyor fakat zaten bu parazit tankımda ve tüm balıklarım da olduğundan ötürü başka tanka ayırma gereği duymadım ve sizlere aktarmış olduğum yol ile tedavi ettiğimi ve kazanmış olduğum tecrübeleri aktarmak istedim. Tabiki bu süreçten sonra tankımda yararlı bakteri takviyesi yaparak yeniden sistemi hızlı oturtmak için destekleme yaptım.

Arif bey, sizin söylemiş olduğunuz hastalığı kimse bana aktarmamıştı onu da ayrı olarak inceleyeceğim. Şuan ki eklemiş olduğum fotoğraflar tamamen düzelme aşamasına gelmiş haldeki durumları.
Hasta Lepistes
Arkadaşlar hepinize tekrardan merhaba, son durum güncellemesi olarak yazmak istedim. Bitkili akvaryumda 3 günlük tentiriyot ve bir öğün flagyli yem vererek balıkların sağlık durumları oldukça toparladı. Tabiki her gün yüzde 10 ile 25 arası su değişimiyle dip çekimi yaparak. Şuan için bir hastalık belirteleri gözükmüyor oldukça aktifler. Belki bir çok kişinin bilmediği tentiriyotu tecrübe ederek bir çok ilaçtan etkili olduğunu sizlere paylaşmak istiyorum. Koyduktan 2 3 saat sonra direk etkisini göstermeye başlıyor ve bunu dışkılarından da görebiliyorsunuz. Bu arada bitkilerim yavaştan kendini toparladı. Görselleri sizlerle paylaşıyorum yorumlarınız çok kıymetli yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim iyi hobiler diliyorum herkese. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235340/010720221027051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235340/010720221027361.jpg[/IMG]
Hasta Lepistes
Arkadaşlar her aşamayı sırasıyla sizlere anlattım. Burak bey aşılama işlemi sonrası aldım fakat önceki bulundukları tankda da böylelerdi maalesef. [:(] lepistesler iç parazite yakalandığında maalesef kolay olmuyor kurtarmak. Durum bilgilendirmesi yapmak gerekirse su ısısını 26 derecede sabit tutmaya çalışıyorum ilacı sadece dün verdim bugün sabah yüzde 25 lik su değişimi ve dip çekimi yaptım. 40 lt akvaryuma aşağı yukarı önce 10 12 damla kadar tentiriyot damlattım yine sadece hava veriyorum 2.5 saat sonra özel yapım metilen mavisinden sadece 4 ml akvaryuma bıraktım. Bu şekilde 2 3 saat daha hava vererek beklettikten sonra tekrardan pipo filtreyi aktif edecem. Genel olarak dışkılarını normale döndürmeye başladılar gibi.
Ali bey bilgilendirmenizden ötürü teşekkür ederim sizlere bitkili akvaryum da 3 tane elma salyangoz mevcut daha da arttırmalımıyım? Cüce vatoz araştırması yapıyorum burada bulursam hemen gidip almak için bulamazsam İnternet üzerinden getirtmeyi düşünüyorum. Fikirleriniz önemli benim için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Rıdvan bey lepistes akvaryumu kuracaksınız başka balık koymayın ben hobiye yeni başladım yaklaşık 2 aylık süreçteyim 2 tankım oldu sırf tankı lepistesler çok zarar görüyor diye küçüğü bitkili yapıp oraya aldım inşallah düzeltirim. Geçmiş olsun dilekleriniz içinde sizlere ayrı teşekkür ederim. Güzel hobiler yapmanız dileğim ile.

Bir de akşam yemekleri için flagy li yem hazırlayıp vermeyi düşünüyorum solungaçlarında ki kızarıklık için.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.