ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Arandur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2022 20:33
Son Ziyaret:
07 Kasım 2022 12:28
Toplam Mesaj:
4 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emrah Kalman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ne desem

SON 4 MESAJI

Yeni Küçük Akvaryumda Bulanma Ve Koku Sorunu
[QUOTE=Ahmetkngr]
Size şöyle anlatayım o zaman balıklar gitmesin.
Eğer amacınız yani sadece hayatta tutmak ise balıkları başarabilirsiniz.
Akvaryumdan renkli taşları ve bitkiyi çıkarın.
Günlük %20 su değişimi yapın çok az miktarda yemleme yapın.
Balık başına gözleri kadar diyebilirim. İki öğün verebilirsiniz.
Koku yapmasını engellemeniz çok zor faydalı bakteriler akvaryumda bulunmayacak. O akvaryumda beta yada karides beslemediginiz sürece.
Balıkların hepsi kalabilir.
Bir süre hayatta kalırlar.
Belirtmek isterim ki bir cana imkanınız el vermiyor ise bakmayın.
Sizin imkanınıza uygun canlılar var.
Şuan hayvanlara resmen eziyet ediyorsunuz.
Konuyu farklı yerlere çekmiş bulunduğum için bu bilgiyi bu şekilde kısa vereceğim iyi günler.[/QUOTE]

Tamamdır. Teşekkürler. Ben de kesinlikle size katılıyorum. Ben bizzat girsem olaya, evet. Ama, bazı durumlar maalesef ani ve kontrolsuz gelişen olaylarla oluyor.
Sıkıntı şu ki, şehir dışında yaşıyoruz. En büyük pet shopta japonla tetra vardı sadece. O derece.. Ben de fanusda kalacağına bi alanı, filtresi filan olsun dedim. Hanım bile sövüyor şuan, millet fanusda besliyor diye..
Zamanınız için saolun, yarın bunları yapacağım en azından.
Yeni Küçük Akvaryumda Bulanma Ve Koku Sorunu
[QUOTE=Ahmetkngr]
Ben agrasif veya suçlayıcı sinirli bir dille anlattığımı düşünmüyorum.
Ne olursa olsun bir canlı alınmadan önce bakılması gereken şartlar yapılması gerekenler araştırılmalı.
Herşey elimizin altında. Japon balığı nasıl bakılmalı tetra nasıl bakılır gibi şeyler çok zor değil. Bu hayatta sadece petshoplar değil birçok ürün satıcısı aynı muameleyi yapıyor insanlara. Ama internetimiz olduğu için araştırıp yanlış olduğunu anlayabiliyoruz.
Doğru şartlar sağlanmadığı sürece 10 litrede de de baksalar aynı 50 litre de de.
Petshop bir satıcı canlıyı bakmak için alan biziz. Ona doğru şartları saglayabilecegimize inandığımız için alıyoruz.[/QUOTE]

Ahmet Bey, konudan sapıyoruz ama, anlattığım gibi, doğum günü hediyesi geldi 2 tane balık, 8 yaşında kız. İstemiş bir ara, onlarda almışlar. Çocuğunuz olsa, hani bu durumda çok da bir şey yapılamayacağınızı bilirsiniz. 2 Japon balığı için dev akvaryum ve giderlerine de girebilecek bir durumda değilim. Even canlıya değer veriyorum ki o yüzden buraya gelip bir bilgi istedim. Yine yazdığım gibi okuduklarımdan çok birşey anlamadım, o yüzden bir yönlendirme istedim. Başka yapabileceğim birşey var mı budurumda söyleyin. Bir baba olarak, kızım balıklar gitmeli de diyebileceğimi sanmıyorum. Bir şekilde yaşatmak gayretim.

Bana lütfen bu durumdaki bir baba için, yaabileceğim en iyi şeyleri söyleyin. Sıkıntım, koku yapması ve çocuk odasında olduğu içinde çok hoşuma gitmiyor.

Derdimi anlatabildim mi acaba?

Balık yükü çok demişsiniz, sadece japonlar mı kalsın o zaman? 2 balık?[EDIT]Arandur,2022-11-06 22:42:00[/EDIT]
Yeni Küçük Akvaryumda Bulanma Ve Koku Sorunu
Çok teşekkürler bilgiler için. Petshopa güven olmayacağını bende biliyordum ama bu kadar facia olacağını da tahmin etmemiştim. Ben canlıya karşı böyle araştırmadan girmem ama hediye geldi küçük kıza, napacaksın.. erkeksen gönder.

Ahmet bey evet biraz kızmış, ama dediğim gibi hediye geldi. Hobi bile hesap da yoktu. Hani bari düzgün yaşasınlar dedik ama olay daha derin. Teşekkürler tekrar.
Yeni Küçük Akvaryumda Bulanma Ve Koku Sorunu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237066/061120222103381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237066/061120222103451.jpg[/IMG]

Merhaba arkadaşlar. Akvaryum olayına acaip cahilim. Doğum gübünde fanusda 2 tane japon balığı geldi kızıma, ben de garipler adam gibi yaşasın diye küçük bir akvaryum aldım, standard da bir filtre koydum. Kızım iki tane de küçük pempe-mor balık beyendi (tetra demiş olabilir petshop), bir de vatoz koyduk. Günde 2 kere 6-8 top japon balığı yemi biraz da yaprak gibi bir yem atıyoruz. Tüm süsleri iyice temizledim. Sıkıntım 5 gün içerisinde griye dönüp, koku yapması. %30 gibi bir su değiştirmeme rağmen banamısın demedi. 2 japon balığım fanusda duruken 1 günde bu hale geliyordu.

Ne dersiniz, ne yapmak gerekir? Arattım, buldum bişeyler okudum, bakterilerle ilgili, su dengesi ile ilgili bişeyler okudum ama çok bilimsel geldi. Bana hangi üründen ne kullanmam gerektiği (mümkünse direk adı, hemen sipariş edim), nası kullanmam gerektiğini söyleyebilirseniz sevinirim.

Dip temizlemeye çalıştığımda ortalık toz duman oldu. Acaip bir birikme söz konusu gibi geldi. Anlayacağınız cahil adam durumu.

Yardımlarınız için teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.