ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquariumtree
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2023 13:28
Son Ziyaret:
29 Mart 2023 18:21
Toplam Mesaj:
64 [0.83 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
49 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet E.
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 2008
Yaş:
14
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

A. E.

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dezenfeksiyonu Hk.
Merhaba,
Balıklarımı hastalık ya da su değerleri nedeniyle kaybettim. Hastalık nedeniyle olma ihtimaline karşı akvaryumu, kumu boşalttım. Kumu ve dekorları yeniden kullanmayacağım. Akvaryumun 2/3'ünü sabunlu suyla doldurup camları temizleyip boşalttım. Sonra temiz musluk suyu ile camları vs. ovalayıp bir kısmını yeniden doldurup boşalttım. Sabun kalıntısı kalmadı(Yani son su köpürmüyordu.). Şuan akvaryum yaklaşık 1 haftadır boş bekliyor kalan su da buharlaştı. Kuru yani. Filtre medyalarını ise musluk suyunda yıkayıp kuruttum. Ayrıca siporax ve elyaf toplarını biraz sıcak suda bekletmiştim.
Sorularım;
- Akvaryumun sabun ile yıkanması ardından kurutulması halinde herhangi bir mikroorganizma yeni kurulumda hastalık riski teşkil eder mi?
- Filtre medyalarının klorlu suda yıkanıp kurutulması yeterli mi, yeni kurulumda kullanabilir miyim?[EDIT]aquariumtree,2023-03-15 12:59:16[/EDIT]

+++
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=YusufAsikbulmus]

Hocam ben bu hobiye daha 13-14 yaşımda Japon balıkları ile başlamıştım akvaryumda hiç kaybım olmamıştı sadece evi boya yaptığımız zaman kovaya almıştım bir gün kovada kalmak zorundalardı filtreyi eklemiştim tabi fırsat bu fırsat akvaryumu yıkayayım demiştim o zaman boya kokusundan mıdır nedir sebebini bilmediğim sebepten ölmüşlerdi.
Sonrasında sarı prenses besledim daha sonra zebra her balıkta ayrı bir tecrübe kazandım.En son dedim ki lepistes bakacağım renkleri çok hoşuma gidiyor diye aldım yeni akvaryum felan derken şimdiye kadar bazen aralıklarla 6-7 dişi kaybettim 3 tanesi ilk 1 ay yeni tank sendromu yani diğerleride zaten yaşlılık ve doğumdan ötürü kaldıramadılar 2 yıl yaşıyorlar ama sorsan halen bilmediğim çok şey var ve hergün yeni yeni şeyler öğreniyorum ve öğrenmek çok hoşuma gidiyor.Kimisi stresini alkol ile atar biz ise bu hobiye asla ama asla vazgeçmeyin. [/QUOTE]
eğer balıklar amonyak birikiminden değil de hastalıktan dolayı öldüyse diye akvaryumu boşaltıp sabunlu suyla temizleyip sabunu iyice arındırdım. Kumu da attım. Filtre ve malzemelerini de musluk suyunda yıkayıp kurumaya bıraktım. Kuruduktan sonra bakteri/parazitler ölmüş olur mu? Yani Siporax, elyaf sünger gibi medyalardan hastalık tekrar yeni alacağım balığa bulaşır mı?
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=YusufAsikbulmus]Dip çekim sifonunuz var mıydı?
Hocam bakteri kültürü oluşmamış belliydi yani.
Su değişimini dip çekim sifonu ile boşaltırsanız suyun dibinden 4-5 cm uzaklıkta yem olsun dışkı olsun herşeyi silip süpürürdü.Muhtemelen amonyak zehirlenmesi diye düşünüyorum. Diptede pamuksulaşmış ıspanak varsada su değerleri bozulduğu için kaybettiniz balıkları [/QUOTE]
Var, su değişimini dip çekimi ile yapıyordum ama son zamanlarda çok su değişimi yaptığımı düşünüp bir süre kendi hallerine bırakayım demiştim bu kadar su değişimine adapte olamıyor olabilirler diye. Ama sanırım çok abarttım. 1,5 hafta falan su değiştirmemiş olabilirim.

Sonuç olarak ya hep haftada bir su değiştirecektim, suyu bakterilere bırakacaktım. Ya da gün aşırı su değiştirip bakterilerin görevini yapacaktım. Ben de ikisinin arasını yapınca balıklar da ekosistem de bu duruma alışamadı. Çok üzgünüm... Acı da olsa bir tecrübe oldu...[:((][EDIT]aquariumtree,2023-03-04 21:26:31[/EDIT]
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=YusufAsikbulmus]Hocam şimdi gördüm kaybınız için üzgünüm.
Diğer balığın akıbeti ne oldu?
Hocam bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama su çok bulanık görünüyor.Bulanık olan suda bakteri kültürü oluşmamış demektir. Akvaryumda ne gibi değişiklikler yaptınız şu değişimi%20 mi?
Birde kullandığınız yemin markası nedir? [/QUOTE]
Diğeri de öldü...
Su çok bulanık değil, arka fon öyle gösteriyor yandan bakınca oldukça iyiydi. Su değişimi yapmadım belki de klor zehirlenmesidir diye. Yem Tetra Goldfish ve Dajal Enegry Vital idi.. Ama fark ettim ki dipte kalan yemler/ıspanaklar üzerinde küflenme olmuş. Beyaz bir tabaka vardı. Biyofilm olduğunu zannetmiyorum.
...
Suyu boşalttım, kum kuruyunca onu da atacağım. Her şeyi adım adım tekrar kuracağım. Son günde balığın kuyruğunun içinde minik beyaz noktalar vardı, dışında olsaydı belki beyaz benek derdim ama ne bilmiyorum. Kuyruk yapısı hiç iyi değildi. Anlamıyorum ki ne yanlıştı... Amonyak, nitrit, nitrat çok fazla birikmiş olamazdı ki. Balıkları öldürecek kadar yani.
Akvaryum hobisine (fanuslar sayılmaksızın) bu kötü başlangıcımın ardından bir kez daha deneyeceğim... Eğer tekrar böyle bir şey olursa da bırakırım. Betta beslemeyi düşünüyorum, zaten hacim japona pek uygun da değildi[:'(]
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=YusufAsikbulmus]
Hocam şöyle söyleyeyim sizinde dediğiniz gibi dış filtrede mevcut. Dış filtreden süzülen sudaki amonyağı bakteriler kısa sürede dönüştüremez.Tamam belki Japon balıkları fazla etkilenmez ama işinizi garantiye almak adına söylüyorum bunu iyi niyetli. Suyuda Ertan Gülen beyin ve benim üstteki belirttiğim şekilde yaparsanız balıkların durumunu tekrar yazar mısınız buraya?
Bu arada Ertan hocam bakteri konusunda siz ne düşünüyorsunuz çünkü gördüğüm kadarıyla şu bulanık ve bakteri tutunmamış gibi sadece kumda mevcut gibi oda ne kadar çoktur ne kadar azdır bilinmez. [/QUOTE][QUOTE=YusufAsikbulmus]
Hocam şöyle söyleyeyim sizinde dediğiniz gibi dış filtrede mevcut. Dış filtreden süzülen sudaki amonyağı bakteriler kısa sürede dönüştüremez.Tamam belki Japon balıkları fazla etkilenmez ama işinizi garantiye almak adına söylüyorum bunu iyi niyetli. Suyuda Ertan Gülen beyin ve benim üstteki belirttiğim şekilde yaparsanız balıkların durumunu tekrar yazar mısınız buraya?
Bu arada Ertan hocam bakteri konusunda siz ne düşünüyorsunuz çünkü gördüğüm kadarıyla şu bulanık ve bakteri tutunmamış gibi sadece kumda mevcut gibi oda ne kadar çoktur ne kadar azdır bilinmez. [/QUOTE]
Tamam su dinlendirip prime ekleyip hafta sonu %20 su değiştireceğim. Çünkü artık sulara klor dışında kloramin de katıyorlarmış diye duydum. Klor buharlaşsa da , kloramin için su düzenleyici gerekebilir.

Bugün baktığımda balıklar dipte değiller ama yüzeyde nefes almaya çalışıyorlar, dış filtrenin çıkışında şelale aparatı var. Suyun içine hava giriyor, yüzey de dalgalanıyor. Hala oksijen problemi mi var? Bir de balıkların mukozası kalınlaşma ya başladı

ACİL BALIK TERS DÖNÜYOR
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/020320231636521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/020320231636591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237934/020320231637061.jpg[/IMG]

Altında pullarında kararma var ne yapacağım? Karantina akvaryumum yok sadece fanus var

Balık öldü... Lütfen yardım edin diğeri de ölmesin.
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=ErtanGulen]Su değişim döngünüz için bir tavsiye: Aktif toprak yok, dısarıdan girilen besin (gubre) yok ise sadece yemler ve canlıların saldıgı amonyak vb sorun olusturur. bu sebeple %50 yerine %25'ler de yeterli olur ve haftada bir de uygundur. Prime'ı ise akvaryuma suyu koymadan eklemeniz yukarıda da belirtildiği gibi prime etki edene kadar klorun karısıp bir cok bakteriye zarar vermesine engel olacaktır. Ozet ile tavsiyem: cesme suyunu direk koymayın bir kap icinde prime ile karıstırıp sonra tanka ekleyin. [/QUOTE]
Teşekkürler. Evet, bir kapta karıştırıp ekliyorum Prime'ı.
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=YusufAsikbulmus]Akvaryumda yararlı bakterilerin tutunacak yeri yok anca çok azı kumda olabilir.Musluk suyunu doğrudan doldurduğunuz için içinde bulunan klor su düzenleyicisi etkisini gösterene kadar yararlı bakteriyi öldürüyor. Klor giren akvaryumda canlının ölmesi veya hastalık muhtemel olasılıktır.Mutlaka her ihtimale karşı 24-48 saat dinlendirin.Dinlendirmeme rağmen kovaya yinede su düzenleyici atıyorum.Arada müsait zamanım olursa 1 dk boyunca maşrafa ile az üstten su döküp suyu dalgalandırıyorum ve işi garantiye alıyorum.
Suyu mutlaka dinlendirin.
Birde pipo filtre konusunu düşünmenizi tavsiye ederim.


Unutmayın amonyağı nitrit ve nitrata dönüştürecek yararlı bakteri Popülasyonu şart [/QUOTE]
Tamam teşekkürler. Ancak bakterilen neden tutunacak yeri yok, yeterli bakteri mi yok demek istiyorsunuz tutunacak yer mi yok diyorsunuz. 300 ml-400 ml kadar sera siporax var dış filtremde.
Balıklarımın Nesi Var?
[QUOTE=YusufAsikbulmus]Merhaba akvaryumunuzu kuralı ne kadar oldu?

Suyu bulanık veya sisliolarak görüyorum. Bu bakteri kültürünün oluşmadığının göstergesidir.Bakteri kültürü oluşmuş bir akvaryumun suyu cam gibi olur.
Dışkı beyaz demişsiniz saydama yakınsa iç parazit belirtisidir.
Kuma sürtünmede dış parazit belirtisidir.
Hareketsizlik ve durgunluk parazit yani hastalık belirtisidir.
Yukarıya dikey şekilde hızlıca çıkıp sabit kalıyorsa oksijende yetersiz olabilir.Hava motorumuz var ise pipo filtre ekleyerek hem suya oksijen verip hemde yararlı bakterilerin orada yuvalanmasını sağlayabilirsiniz.

Bu arada bu hobiye ilk başladığımda Japon beslemiştim hiç hastalık görmemiştim.Şuan lepistes besliyorum bu davranışları lepisteslere göre yorumluyorum.

Su değişimini neden 2-3 günde bir yapıyorsunu z?
%50 su değişimi çok bu arada
Filtreyi musluk suyuyla mı temizliyorsunuz?
Suyu dinlendiriyor musunuz?
Yoksa dinlendirmeden direk ekleyip su düzenleyici mi kullanıyorsunuz? [/QUOTE]

Merhaba,
Akvaryum 2 haftalık. Aslında oldukça net su ama videoda öyle çıkmış olabilir. İlk haftalarda çok amonyak birikebilir diye düşünüp, birkaç günde bir su değişimi yapıyordum. Filtreyi akvaryum suyu ile temizliyorum. Doğrudan musluktan su doldurup prime ekleyip akvaryuma ekliyorum.
Balıklarımın Nesi Var?
Fotoğraf:
[VID]https://youtu.be/-kvf4luGedE[/VID]
Hastalık Belirtileri:
Turuncu olan; sık sık dipte durma, dikey şekilde su yüzeyine çıkma, üzerinde minik siyah lekeler, hafif karın şişliği, beyaz dışkı

Beyaz olan; hareketsizlik, durgunluk, ara sıra dipte durma, köşelerden dışarı çıkmaya çalışır gibi yüzme, ara sıra kuma sürtünme.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 65*25*35h 56 litre
Akvaryumdaki Canlılar: 2 bebek Oranda japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 22°
Filitrasyon: Sunsun hw602b (sera Siporax, Seachem Purigen, Aquael magic balls)
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): 2-3 günde bir %30-40 musluk suyuna Seachem Prime ile su değişimi. Son değişiklikler: Dün akvaryum suyu ile filtre temizliği, %50 su değişimi.

Merhaba, balıklarımı aldığımdan beri hep sorun yaşıyorum. Ama bu sefer hiiç iyi değiller[:((] Videodaki gibi yukarılara yüzüyorlar onun dışında dipte duruyorlar. Yeme turuncu olan ilgili, beyaz değil. Şimdi belki kabızlardır diye ıspanak verdim. Işıklarını kapattım. Stres nedeniyledir belki.

Şimdi tekrar baktım öylece dipte duruyorlar [:'(]

Ne yapacağım? Vermediğim bilgi varsa lütfen sorunuz.

Yardım edin lütfen forumdaki dipte duran japon konularının çoğuna baktım ama hiçbir şey bulamadım[:?][EDIT]aquariumtree,2023-02-27 18:15:52[/EDIT]
Dropsy, Bloat Tedavisi ve Clout Tablet Hakkında
[QUOTE=Şerife]Karnının sadece bir tarafında mi belirgin şişlik var? Yem yemesi nasıl? Nasıl bir yem veriyorsunuz? Dışkısı beyaz veya jel gibi de oluyor mu? Hareketsiz ve ilgisiz mi? [/QUOTE]

Merhaba,
Hayır karnının genelinde. Ve bir noktada dışa doğru bir çıkıntı var gibi. Küçük ama.
Yem yemesi normal gibi. Tam alışkanlığını bilemiyorum daha birkaç gündür benimle. Yem olarak, Dajana Energy Vital ve Tetra Goldfish Pul karışık veriyorum. Arada Sera Goldy Gran Spirulina atıyorum ancak granüller henüz ağzına sığmıyor. Dışkısı son 1-2 gündür beyaz/jel değil. Ancak dışkısı uzuyor ve bir süre sonra kopuyor. Ayrıca son dışkısı kahverengi ve kalındı.[EDIT]aquariumtree,2023-02-20 00:47:19[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.