ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ihsano
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mayıs 2007 11:24
Son Ziyaret:
19 Haziran 2010 22:47
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
A.İhsan Özbakır
Doğum Tarihi:
02 Mart 1965
Yaş:
59
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

A.İhsan Özbakır
Feneryolu-İstanbul

SON 10 MESAJI

iştahlı diskus yavrularım
[QUOTE=arowana heco]Tebrikler gerçekten çok güzel balıklar. Benim merak ettiğim yüreği başka birşeyle karıştırıyormusunuz? ben başka sitelerden okuduğum kadarıyla bir sürü şeyler katıyorlarda merak ettim. Çünkü diğer tarife göre bende yem yaptım dana yüreğinden ama suyu okadar çok bozuyor ki artık atmıyorum. [/QUOTE]
 
Teşekkür ederin Burak Bey.
Yüreğe başka bir şey eklemiyorum. Kıyma haline getirip veriyorum.
iştahlı diskus yavrularım
[QUOTE=aaslandag]        İhsan bey öncelikle maşallah diyelim gerçekten güzeller.Beslenme programını anlatırsanız seviniriz. [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Ali Bey.
 
Beslenme konusunu sormuşsunuz. Uygulamam aşağıdaki gibi.
 
Yavruları sırta geçişlerinden itibaren 25 gün anaçların yanında tutarım ben. Neden 20 değil 30 değil 25 derseniz; anaçlar 26-27nci gün sonra yavrulardan rahatsız olmaya ve çiftleşmeye geçmeye başlıyorlar. Böyle olunca da 25 gün ortaya çıkıyor benim anaçlar için.
 
Bu 25 günlük sürede yavrulara özel bir yemleme yapmıyorum. Yavrular 10-25 günleri arasında anaçlarla birlikte dipteki yemlere hamle yapıyorlar. Mukozun yanısıra yavrular anaçların tükürdükleri yada tırtıkladıkları yemlerden dağılan ve dibe çöken zerre boyutundaki yemleri yiyorlar ya da yemeye çalışıyorlar. Bu nedenle şimdiye kadarki hiç bir batın yavrularda kuru yem sıkıntısı olmadı.
 
Yavruları anaçlardan ayırdıktan sonra ilk bir hafta aşağıdaki yemleme menüsüne ek olarak günde 1 ya da 2 öğün (artemia çıkışına bağlı olarak) artemia veriyorum. Sonrasında eğer artemia çıkarırsam bir öğün veriyorum. Yoksa canlı artemia almıyorlar.
 
Yedikleri yemlere gelince; anaçlardan ayrıldıklarından sonraki 1 ay (6-8 öğün) 2-3 öğünleri artemia flakes ile oluyor. Artemia flake aralarında ise birer defa olmak üzere, bıçakla kıyma haline getirdiğim yürek, tetra discus, sera discus, kurutulmuş kan kurdu, çok beğenmeseler de krill flakes ile besleniyorlar. Tabiki bu dönemde yaklaşık günde % 300 gibi su değişimi var.
 
Anaçlardan ayrıldıklarından sonraki 1 ay bu şekilde. 2nci ay artemia flakes günde 1 defaya düşüyor yukarıdaki yemlere ek olarak kurutulmuş su piresi menüye ekleniyor ve bu şekilde 4-5 öğün ve % 200 gibi su değişimi, sonraki dönemde ise 3-4 öğün yemleniyorlar ve zaman bulursam, yorgun olmazsam gibi şartlara bağlı olarak % 150'e kadar su değişimi.
 
 
 
[QUOTE=goldbergmete]Maşallah balıklarınız çok güzel. [/QUOTE]
Teşekkür ederim Mete Bey.
 
 
[QUOTE=onurdemirbala]Çok güzel yavrular sağlıkla büyütürsünüz inşallah.Saygılar.[/QUOTE]
Teşekkür ederim Onur Bey.
ihsano2010-02-24 18:17:48
iştahlı diskus yavrularım

2 ve 3 ay önce dünyaya ve akvaryum yaşamına merhaba diyen yavrular yavaş yavaş büyüyorlar. 2 aylıklar 5-6 cm, 3 aylık yavrular 9,5-10 cm boya ulaştılar (cetvel ölçümü). Yavrulara yem verirken bazen korkuyorum parmaklarımı yiyecekler diye ama allahtan şu ana kadar parmaklarımda eksilme olmadı. 3 aylık yavrular bu arada desen atmaya da başladılar ki, bence discusun en güzel dönemi 3 aylık halleri. Keşke büyümeyip hep böyle kalsalar :)

Yavrular büyüdükçe yer problemi artıyor haliyle. Zaman yetersizliği nedeniyle çok fazla ilgilenemeyince bu boylara kadar hep beraber yaşadıkları akvaryum ciddi küçük gelmeye ve (sabah ve akşamları 2 defa en az %50 su değiştirmeme neden olduğu için de) beni aşırı yormaya başlamıştı. Bu nedenle bugün yavruları 3 akvaryuma bölüştürdüm. En azından daha fazla su ve hava alabilecekler. Bu değişiklik sırasında da elime fırsat geçmişken hemen cetveli çıkarttım çekmeceden.
 
Akvaryumlara yavruları bölüştürme bittikten 1 saat sonra bakayım ne kadar streslenmişler diye yem verdim. Yem verirken elimi didiklediklerine bakınca alıştıkları akvaryum ve sudan ayrılmalarına, kepçelenmelerine rağmen ciddi bir sıkıntı yaşamamışlar anlaşılan.
 
Acele ile çekilmiş olması nedeniyle çok güzel olmasa da bir kaç kare fotoğraf paylaşmak istedim sizlerle. Yemleme sonrası olduğu için gözler hala dipte kırıntı varmı acaba şeklinde dibi tarıyor :)
 
 
 

 







 
Disclerimden yumurlama hikayeleri
Teşekkürler Burak Bey.
Disclerimden yumurlama hikayeleri

Benim temizliğimden kurtulmayı başarabilen 6 yavrudan bir tanesi bir şekilde kayboldu. Artık kim temizlediyse bilemem. Bu defa ben temizlemedim

Kalan 5 yavru 20 günlük oldu ve dün anaçların yanından ayırdım. Kendi akvaryumlarına geçtiler.
 
Aşağıdaki video yeni evlerinde çevirdikleri ilk filmleri . Artemia ziyafetlerinin son bölümüne geldikleri için biraz nazlı yiyorlar . Ortam biraz loş olduğu için video çok net değil.

 

[VID]http://www.youtube.com/user/ihsanozbakir#p/u/0/dXqoW9AnMAc[/VID]

 

[VID]http://www.dailymotion.com/video/xb5nh0_rbt-yavrular_animals[/VID]

Mavi meleklerim
Evet 100 kadar kuyruk sallanıyor borudan :)
Mavi meleklerim
Camacam akvaryum haklısınız. 60 lt hacimli. Akvaryumda pipo ve şelale tipi 2 filtre takılı. Yumurtlama dönemi dışında şelale filtre çalışıyor. Yumurtlama döneminde ve devamında ise pipo filtre çalışıyor.
 
Melekler larvaları fayanstan toplayıp şelale filtrenin ucuna taşıdılar ve fayans üzerinde kalan bozuk yumurtaları yediler. Anaçlarda garip bir tedirginlik var sürekli akvaryumun içini turluyorlar. Muhtemelen larvaları yiyecekler gibi geliyor bana. Ama tabi ne onları tedirgin etti belli değil.
Mavi meleklerim
İsmail Bey,
Adnan Bey,
Teşekkür ederim.
 
Su değerlerini yakın zamanda ölçmedim. Dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyorum. 1 ay kadar önceki akvaryum suyu ölçümlerime göre 8 civarı ph ve 150 civarı iletkenlik 5-6 gibi kh ve gh değerleri vardı. Yumurtlama öncesi ya da sonrasında metilen kullanmadım.
ihsano2009-11-05 14:29:33
Mavi meleklerim

Bunlarda benim mavi meleklerim. Resmen discuslarımla yarışa girdiler. Kim daha çok yavru yapacak diye .

Youtube giremeyenler, Daily Motion linkini kullanabilirler.
 
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=MJnL8Qq7jk4[/VID]
http://www.youtube.com/watch?v=MJnL8Qq7jk4
 
 
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xb1b1x_mavi-meleklerim-my-blue-angels_animals[/VID]
ihsano2009-11-04 16:40:52
Disclerimden yumurlama hikayeleri
İnşallah Burak Bey, her discusseverin başına gelir umarım.
 
Kolbastı oynayan dişi dün gece yeniden yumurtlamış durumda. Yenilere üfleyip duruyor Tebessüm. Bu defa gitmiş, piponun borusuna yumurtlamış. Tabi yer dar olunca da yumurtaların çoğunu yere dökmüş Sikkin
 
Kısaca, sırtta larvalar, boruda yumurtalar Göz%20Kirpma
 
Nihayet toplam 2 GB lik videolar içinden seçme ve kurgulama işi bitti ve video hazır oldu. Hem Youtube'a hem de YT izleyemeyenler olabilir diye Dailymotion'a yükledim. Youtube videosunda kalite daha iyi. Dailymotion da görsel kalite biraz düşük.
 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=QTtck19lZBY[/VID]
 
 
[VID]http://www.dailymotion.com/video/xazm2d_royal-blue-f-turquise-m_animals[/VID]
ihsano2009-10-31 20:36:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.