ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
06tuna34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2019 18:32
Son Ziyaret:
11 Temmuz 2023 15:02
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuna Atalay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tuna Atalay

SON 10 MESAJI

Japon Baliginin Sırtında Şişme Ve Yara
Eğer böyle ben gibi büyüyorsa tümör olabilir ,bu tür balıklarda rastlanabilen bir durum, yakından bakıp araştırmalısınız bence. Eğer tümörse bildiğim kadarıyla ameliyat yapılabiliyor. Mantar da olabilir balığı tutup kulak çöpüyle oraya metilen mavisi sürebilirsiniz.
Albino Lepistes Doğuruyor
[8)]Hocam öncelikle çok güzel bir kurulum yapmışsınız tebrik ederim. Ben de lepistes üreticisiyim ve bence bu bitki yavruların kaçması için yetersiz eğer doğum başladıysa battaniye fikri mantıklı lakin ondan sonra yavruları başka tanka veya yavruluğa almalısınız. Eğer bitki sayısını ve su üstü bitkileri arttırırsanız kendi kendilerine çoğalacaklardır. Doğumu kolaylaştırmak için akvaryum ısısını 28 derece civarına ayarlayabilirsiniz. Keyifli hobiler. [:)] [8)]
Hemen Bakabilir Misiniz
[QUOTE=Ozican]
Dediğini yap ben 10lt ye yavrularımı koydum yanık kaldılar sadece 1 tanesi yavrulayabilecek boya geldi. Benim yaptığım hatayı yapma onlara en sağlıklı akvaryumu kur.[/QUOTE]

Balıklar damızlık olana kadar orada tutarsanız tabii ki öyle olur lütfen yorumumu düzgün okuyunuz.. Yavrularken belli bir miktar küçük hacimde olması daha iyidir ister bu yavruluk olsun ister akvaryum. Yem bulmaları daha rahat olur.
Hemen Bakabilir Misiniz
[QUOTE=Nursun]
7 litreye 30-50 yavru balığı nasıl önerebiliyorsunuz ?Eğer ki ölmezseler hepsi yanık kalacaktır o hacimde . Vatozun türüne göre minimum 40 litre gerekir lütfen uygun önerilerde bulunun .[/QUOTE]

Hocam ben o şekilde yapıyorum lakin her zaman o akvaryumda durmamaları gerekiyor, tabii belli boyda başka akvaryum gerekecektir, eğer aynı batından oluşursa yavrular yanık kalmaz hatta bir çok lepistes üreticisi yavruların ilk 1 ayını yavrulukta geçirmelerini öneriyor daha rahat yem bulmaları için. 8 Yıldır bütün yavrularımı o şekilde büyüttüm hiçbir sıkıntısı yok.
O akvaryuma da büyük boy veya cüce vatoz atamazsınız zaten arkadaşımız da anlamıştır 2-4 cm lik cüce vatozları kullanıyoruz oda piyasada 2-3 tl bir şey.
Tema Tavsiyesi
Doğal kayalardan kullanabilirsiniz bitki sayısını artırabilirsiniz kum seviyesini değiştirebilirsiniz . akvaryum dekor düzeni doğallığa daha yakın olursa göze o kadar hoş gelecektir lakin unutmayın fazla dekor iyi değildir çok pislik tutar..
Hemen Bakabilir Misiniz
yavrulardan 30-50 civarı alır hocam lakin filtre sistemi iyi olması lazım bu lepistes üretimi için az debili filtrelerden. Yavrular ilk gün yemlenmez karınları şiştir. Diğer günlerde eğer kuru yeminiz varsa iyice ufalayıp atabilirsiniz akvaryuma birde vatoz eklerseniz sizin için daha iyi olacaktır.
Akvaryum Yapımı
Hocam bence akvaryum silikonuyla yapıştırın derim. Daha ucuza gelir ve daha rahat halledebilirsiniz. Böyle durumlar dekor koyarken başımıza gelebiliyor üzerini kumla kapatırsanız belli olmayacaktır.
Japon Akvaryumu
Filtrasyon yapabilirseniz neden olmasın hocam lakin balıklar büyüyünce sıkıntı olacaktır. Mümkünse akvaryumunuzu büyütebilirsiniz.
Green Terror Yavru Ölümü Hakkında
Hocam bakteri çakışması olabilir ( bu konuda bilgi vermeniz daha iyi olacaktır 1 metrelik akvaryum kurulu muydu yeni mi kurdunuz suyu ne kadar dinlendi içine ne gibi ilaçlar attınız...) birde yavruları gözlemleyin herhangi bir sıkıntı görürseniz başka sebepler( Hastalık ) olabilir sıcaklığı 26 dereceye sabitlemenizi öneririm balıkların bu siteden gereksinimlerine bakarak akvaryumlarını oluşturmalısınız.
Eski Filtreme Malzemesi Kullanılabilir Mi?
Güzelce yıkayıp kullanın hocam bir sıkıntı olacağını sanmıyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.