ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rony
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Temmuz 2007 10:36
Son Ziyaret:
01 Şubat 2010 04:40
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Çakar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Pseudotropheus saulosi

SON 10 MESAJI

Melek yumurtlarken.

Bu sabah serbest yüzüşe geçtiler 100 taneye yakın var sanırım. Forumdan okumuştum 1 kaç damla süt damlattım.

Şimdi yumurta sarısını haşlayıp suda eriterek vereyim değil mi ? Suyu alçaltmak amacı ile erkek ve dişiyi  artık çıkarabilirmiyim ? 
 
Saygılar.
 
Not: Onların yumurtaları alıp tekrar discona getirmelerini ve onları korumaya çalışmalarını izlemek gerçekten müthiş bir duyguydu Tebessüm
Melek yumurtlarken.
[QUOTE=praksis]Bence eşlere baktırın derim. Zaten 1-2 güne yüzmeye başlarlar. [/QUOTE]
 
Peki öyle yapmaya çalışayım. Şuan baktım 7  8 tanesi su yüzüne çıkıp iniyor. Bazıları disconda duruyor hala. Erkek melek yere düşenleri alıp tekrar discona yapıştırıyor. Son durum bu Tebessüm
Melek yumurtlarken.
[QUOTE=praksis] Kuyruk sallayan yavrular var mı şu an? Yuvarlaktan ince şekle dönüştü dediğiniz yoksa kuyruk sallayan yavrular mı? [/QUOTE]
 
Işık loş olduğundan ince şekile dönüştü sanmıştım. Şimdi ışık tutup dikkatli baktım 100 e yakın yavru çıkmış discona yapışık şekilde duruyorlar Tebessüm Hava keselerini doldurmalarını bekliyorum :) Tabi dişi ve erkek yanlarına yaklaştırmıyor onlarda yavruları yiyebilir her an . Ayırayım mı sizce ?
 
Not: Dişi ve erkeği çıkarıp, disconu yan şekilde çevirip suyun seviyesini aşağıya çekmeyi planlıyorum (Su seviyesi yüksek ) Sizce mantıklı olurmu ?
 
 
Rony2009-08-05 15:44:54
Melek yumurtlarken.
Bugün tam 1 hafta oldu. Balıkları ayırmamıştım merak ettiğim için. Şu anki durum azda olsa bazı yumurtalar mantarlaştı ama yinede mantarlaşmayan çok yumurta var ve şuan şekilleri yuvarlaktan ince şekil haline dönüştü. Aradan tam 7 gün geçti şimdi ne olacağı hakkında bilgi verirmisiniz :) Yavruların çıktığını görecekmiyiz, çıkmalarına azmı kaldı ?
 
Saygılar;
Melek yumurtlarken.
Herkese teşekkür ederim. Meleklerim dün gece yumurtladı. Şu an ayrımayı düşünmüyorum ne yapacaklarını merak ettiğimden dolayı izliyeceğim.
Yumurtalar kahverengi iken bu akşam bazıları beyazlaşmış. Mantarlaşma dediğiniz bu beyazlaşmamı oluyor acaba ?
Melek yumurtlarken.
Forumda verdiğiniz bilgiler doğrultusunda hareket ediyorum. Melekleri ayırdım üretim akvaryumuna, içerisinde pipo filtre ve hava taşı ve birde discon bulunuyor.
 
Diğer akvaryumda dış filtre borusuna 7 8 yumurta yapıp ondan sonra yiyiyorlardı. Diğer melekleri yumurtalardan uzaklaştırmak için baya saldırganlaşmışlardı. Dünden beri üretim akvaryumundalar. Üretim akvaryumuna alışmaları içinde biraz zaman lazım değil mi ? 1 2 gün içinde disconu temizlemeye başlamazlar sanırım.
Melek yumurtlarken.
Melek yumurtlaması için illaki pimaş boru yada porselen tabak koymak zorundamıyım ?
 
Bende discusların yumurtladığı discon var. Onu koysam aynı katkıyı sağlarmı ? 
 
Saygılar.
120*50*50 Akvaryum Kapak
2mm olduğuna eminmisiniz mdf nin Big%20smile  25 kg ve 2mm doğru orantı gibi gelmedi bana. Eğer 20mm ise aşırı ağır bir kapak olmuş. Rony2009-07-08 02:49:33
Kum Tavsiyesi Tecrube Konussun :D
Silis kumda ben sorun yaşamadım. İlk 4 5 gün akvaryumunuz bulanık olur, gayet normal fakat daha sonra motorunuz kuvvetli ise pırıl pırıl oluyor.
 
Dinlenmemiş su konulması, şebeke suyu bakterilerden arınsın diye içine eklenen klor yüzünden akvaryumlarınızdaki yararlı bakterileri öldürüp biyodengeyi azaltıyor, bazende tamamen yok edip amonyum patlamasına yol açıyor.
 
Özellikle filtre içindeki malzemelerin çeşme suyunda yıkanması malzemelerde biriken yararlı bakterileri öldürdüğü için yapılmaktan kaçınılması gereken bir eylem. ( Discus beslediğim dönemde 1 haftalığına şehir dışına çıktığımda, evdekilere su değişimi yapıp filitreyi temizlemelerini söylemiştim. Çeşmeden direk 100 de 50 su değişimi yapıp, filitre malzemelerini çeşmede pırıl pırıl yıkamışlardı sağolsunlar Sok Denge bozulunca amonyum patlaması olmuştu )
 
Biyodenge hızlı oturması için , dinlenmiş su ve bakteri kültürü eklenmesi yeterli.
 
Ben gereken bakteri için diğer akvaryumlarımdaki dış filitre süngerlerini yeni akvaryumun içerisine sıkıyorum. Nitrivecten istediğim sonucu hızlı şekilde alamamıştım bundan dolayı bu yöntemi uygulamıştım. Nitrivecte kullansanız iyi olur sanırım yinede.
Rony2009-07-04 08:23:24
Cüce vatoz ve bitki
Cüce vatozlar ile sorunsuz yaşayabilecek bitki türleri hangileridir ? Riccia ile tabanı kaplamak istiyordum fakat cüceler ricciaları yiyiyormuş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.