ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
flickr
SON 10 MESAJI
Az önce çiftimizin telaşlı hareketleri dikkatimi çekti. 2. nesil yavrular için çalışmaya başlamışlar bile keratalar. Yumurtlama olayını görüntülemeye çalışıyorum. :D
Bu arada birinci nesil yavruları saymaya çalıştım. Sadece camlarda 19 adet sayabildim. Hepsi halinden memnun görünüyor. Tek seferde 40'a kadar yumurta bırakabiliyorlarmış.
Su ısısındaki düşüşlerin bir çok tür gibi üremeyi tetiklediğini öğrendim. Alg sorunları yüzünden sık su değişimleri yapıyordum, ısı 25'den 23 civarına iniyordu. Bu da etkili oldu galiba.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=KoBwo2KbGM8[/VID]

Tankımda iki adet otocinclus affinis var. En az 1.5 yıldır bendeler. Az önce tankın ışığını yakınca kaçışan minik noktacıklar farkettim. Bir de baktım ki camlarda minik yavrular. :))
UV-C ışınlarının tek marifeti DNA'yı parçalayıp canlıları yok etmesi değil. Bildiğim kadarı ile belli koşullar altında kimyasal bağları koparıp bileşikleri, kendini oluşturan elementlere bile parçalayabiliyor. Mesela su molekülündeki bağı koparıp hidrojen ve oksijeni serbest bırakmak gibi.UV filtrenin eğer sıvı gübre kullanılıyorsa bitkili tanklarda bir sebepten mecbur kalınmadıkça çalıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Tahminimce UV-C ışınları sıvı element gübrelerindeki şelat denen yapıyı kısa sürede bozarak elementlerin serbest kalıp çökmesine ya da işe yaramaz bileşikler yapmasına sebep oluyor.
Tankımı ilk kurduğum zamanlar yeşil su sorunundan dolayı uv filtre takmıştım. Sabah gübre eklediğim tankta henüz ciddi bir bitki gelişimi olmadığı halde akşam üstü yaptığım teste göre demir ve fosfattan eser kalmıyordu. UV filtreden şüphelenip bir deneme yaptım. Eğer uv açık ise gübrelemeden 6 saat kadar sonra demir ve fosfat yok oluyordu, kapalı ise ölçümlerde demir ve fosfat çıkıyordu. Fosfat bir makro besin olmasına rağmen yok olmasını serbest kalan demir ile bileşik yapıyor olma ihtimaline bağlamıştım.
Kimyadan pek anlamam, kesin bir şeyler söyleyebilmek için konu hakkında bilgili birilerinin uv-c ışınlarının şelat denen yapılar üzerindeki etkisini araştırıp deney yapması lazım. Benim tecrübem lamba gücü ve tankın su hacmine göre değişmekle birlikte uv filtrenin tanka eklenen sıvı gübreyi kısa sürede işe yaramaz hale getiriyor olabileceği yönünde.
Şu an yine tankımda 7/24 uv filtre kullanıyorum. Bir süredir bakımsız kaldığı için "siyah fırça yosunu" denen illet tamamen ele geçirmiş durumda. Bildiğim kadarıyla suya spor salarak çoğaldığı için yok edene kadar mecbur uv açık kalacak.
Aldığımda vaşak gaz'da doldurttuğum 3lt lik tüpüm bitmiş durumda. Yakın tarihte tüp doldurtmuş olan Ankara'lı arkadaş var mı? Şu an nerede doldurtabilirim?
Görsel olarak pek bişeye benzetemediğim için şimdiye kadar fotoğraf paylaşmadım. Tankta yeni bir düzenleme yapmaya karar verdim. Bitkileri kayaları çıkardım. Kurduğumda 12 adet eklediğim sakuralar inanılmaz üremişler. Abartısız 1000 den fazla irili ufaklı karides var. Sifonlayarak mümkün olduğu kadar tanktan çıkarmaya çalıştım, tül yavruluğa doldurdum. Şimdi bu kadar karidesi ne yapacağımı düşünüyorum. 20-30 kadarı tankın yeni düzenlemesinde yer alacak ama gerisi ne olacak bakalım.
Yati kökü ve fosil kaya ile bir şeyler yapmaya çalışacağım ama aquascape konusunda çok beceriksizim yine ortaya bir şey çıkmayacak sanırım.
Güncel olmasada muhtelif zamanlarda telefon ile öylesine çekilmiş bir kaç foto:
Parvula tankın son halinde bu alanı tamamen kapladı ve boylandı.
Aldığımda farkında olmadan çöpe attığım parvula özellikle son zamanlarda coştu. Fotodakinin 5-6 katı kovanın içinde. Gittigidiyorda bir satıcıdan almıştım. O kadar berbat durumdaydı ki çürük kök parçası sanıp çöpe atmıştım. Daha sonra paketten parvula çıkmadığını farkedince çöpe attığımı farkettim. Sararmış halde 30-35 dal kadar dikmiştim ve bu hale geldi.
Böyle arsız bir türün neden pahalı satıldığını anlamıyorum. Acaba sadece bende mi böyle gelişiyor bu bitki? Satış fiyatlarına bakılırsa benim kovanın içinde servet yatıyor. :)
Ben de tankımı forumdaki olumlu görüşler üzerine Ak akvaryum'a yaptırmıştım. Şimdiye kadar hiç söz etmedim ama buraya yazayım. 7. gün camları sıkıldı denilen akvaryum 25. gün ancak teslim edildi. Her aradığımda bir bahane uydurulup 3-5 gün öteye atıldı. Arka camda iki yerde derin çizikler var, neyseki arka camdalar. Mobilya işinden pek anlamam ama mdf üzerine boya atılarak mobilya yapıldığını pek sanmıyorum. Ya boya kaliteli olmalı ya da vernik falan olmalı. Tırnağınız deyse boyası çiziliveriyor çünkü. Evinize alacağınız en dandik sehpada bile böyle bir durum söz konusu olmaz herhalde. Daha önce başka bir konuda mobilya boyası üzerine eleştiri yapan birine epey yüklenen olmuştu. Meğer adam doğru söylüyormuş.
Bu şikayet konusunu açtıktan hemen sonra linkini Juen Pet'e gönderdim. Onlarda durumu Orijin pet'e ilettiler ve konuyu açmamın ertesi günü İlker bey beni aradı.
Kendisinin izinde olduğunu ve kargonun da geç ulaştığını söyledi. Gönderdiğim örnek sudan klor çıkmadığını söyledi. Neredeyse iki hafta pet şişede duran sudan tabiki klor çıkması beklenmez. Çeşme suyu ile ürünü test etmelerini istedim. Bir süre sonra İlker bey tekrar aradı ve yine bir sorun olmadığını, ürünün kloru yok ettiğini söyledi. Eğer firmaya gelebilirsem testi birlikte yapabileceğimizi belirtti ve davet etti. Eğer mesaimden vakit bulabilirsem gidebileceğimi söyledim ve görüşme bitti.
Şimdi öncelikle şu izin meselesini bilemem ama kargonun geç ulaşma kısmının mümkün olmadığını söyleyebilirim. Kargo takibi diye bir şey var. Paketi kargoya vermemin ertesi günü firmaya teslim edildiği kimin teslim aldığına kadar görülüyor sorgulandığında.
Ben üründe sorun olduğundan kesinlikle eminim. Alt tarafı 10ml örnek su alıp içine 8 damla test sıvısı damlatıyor ve suyun aldığı renge bakıyorsunuz. Renk değişimi yok ise klor giderilmiştir. Eğer sarı ya da kırmızıya kaçan bir renk alıyorsa klor vardır. Renk kırmızıya doğru kaydıkça klor miktarının daha yüksek olduğu anlamına gelir.
Suya olması gerekenin 5 katı aquatan eklediğim halde test sonucu direk çeşme suyu ile aynı çıkıyorsa, aynı testi farklı bir su hazırlayıcı ile yaptığımda klor çıkmadığını görüyorsam ürün hiç işe yaramıyor demektir, bu kadar basit.
Bu durumda firmaya gidip bizzat testi tekrar edip sorun çıkmadığını görsem dahi bu bana hiç bir şey ispatlamaz. Aksine aklımda daha vahim soru işaretleri oluşur.
Benim için konu kapanmıştır. Sizlere tavsiyem bu tip ürünleri eğer test etme imkanınız var ise mutlaka test edin. Klor testi çok pahalı bir şey değil. 20TL gibi bir fiyatı var. Ayrıca test kullanmanızın sadece ürünün işe yarayıp yaramadığını anlamak dışında başka bir faydası daha var. Kullandığınız su hazırlayıcının kullanım miktarı şebeke suyunuzdaki klor miktarına göre değişiklik gösterebilir. Yani eğer şebeke suyunuz aşırı klorlu ise ürünün üzerinde yazan miktar yetersiz kalabiliyor. Bu durumda test kullanmanız kloru tamamen yok edecek doğru miktarı tespit edebilmeniz için gerekli.
Bu arada artık su hazırlayıcı kullanmıyorum. Değişim için gerekli suyu bir bidona alıp 1 gün boyunca aktif karbon ile filtreleyip ondan sonra tanka ekliyorum. Hem klordan hemde suda bulunması muhtemel zararlı ağır metallerden daha garantili bir yol ile kurtulmuş oluyorum.
SON MESAJLAR
- Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 01:57
Akvaryum Dünyasından Haberler - Dış Filtre Cam Emiş Basış Borusu umitopall, 01:31
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 01:26
Akvaryum Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel ForumLover, 00:52
Canlı Doğuranlar - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt İnci Kefali, 00:51
Akvaryum Tanıtımı - Mosslar Üzerindeki Yapıştırıcı Lekeleri AmatorBetaci, 00:48
Bitki Akvaryumları Genel - Balığımın Cinsiyeti Nedir? HIZIR19, 23:32
Yeni Üye Forumu - Dip Çekimi Yapaken Bulduğum Garip Canlı Nickim10Harf, 23:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karnı İçe Göçmüş Cikletler oktayyigiter, 22:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum 3'ü 1 Arada MCY4, 22:44
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balık Akvaryum Fikirleri sepypoem, 22:29
Yeni Üye Forumu - 200x50x50 Tatlısu Akvaryumum CoryCory, 22:07
Akvaryum Tanıtımı - İthal Lepistes Akvaryumu RedJohn, 21:42
Canlı Doğuranlar - Malawi Mbuna Türleri İçin Dekor Tavsiyesi xfuriousx, 21:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt vel1d, 21:05
Deniz Akvaryumları Genel - T. Tetra Cinsiyet Ayrımı Ve Üretimi Mithat Emre Pehl, 20:31
Amerikan Tetraları - Flower Horn Erensrens, 20:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hangi Tür Canlılar Koymalıyım? kobra, 20:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dolap Akvaryumu Kaldırırmı? Xethra, 19:46
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması bora881, 19:37
Taban ve Gübreleme - Co2 Tüp Üzerindeki Tarih ahmetfiratozkaya, 19:35
Yeni Üye Forumu - Oase Filtosmart 200 baran54, 18:45
Yeni Üye Forumu - Eş Tutan Cikletler(acil Yanıt Lazım) oktayyigiter, 17:09
Yeni Üye Forumu - Tatlı Su Istakozu Bakımı Tarık Buğra, 16:47
Omurgasızlar - Akvaryum Ve Yan Sump Yapımı Nasıl Olmalı AmatorBetaci, 15:12
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Dış Filtre samil1234, 15:07
Yeni Üye Forumu - Javafernler Neden Kararıyor Talha60, 13:47
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Hobici İçin Alınacaklar Listesi UEK, 13:47
Yeni Üye Forumu - 60 - 65 Litre Japon Akvaryum İçin Öneri İhtiyacı Zabimaru, 13:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıkları İçin Uygun Ortam Oluşturmak. Zabimaru, 13:11
Yeni Üye Forumu - Denizatı Bakımı Ve Tuzlu Su Başlangıç KaanE, 12:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Su Düzenleyici Beyaz Benek İçin Yeterli Mi? Mithat Emre Pehl, 12:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Motoru Hortumu Arıyorum GhostKoi, 11:49
Filtre ve Sump Yapımı - Akvaryum Fiyatı AmatorBetaci, 11:24
Fiyat Forumu - 2 Tetra 2 Goldfish Japon 2 Siyah Moli Erenguven, 10:39
Yeni Üye Forumu - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? KaanE, 09:43
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 200 Litreye Seyir Zevki Yüksek Balık Önerisi İnci Kefali, 09:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yan Sumpta Su Giriş Ve Çıkış Yerleri Nasıl Olmalı ahmetfiratozkaya, 08:37
Filtre ve Sump Yapımı - Akvaryumda Bi Eksik Varmı Sizce CihanEfruz, 03:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hydra İçin Andazol Kullanımı Ve Yüzgeç Erimesi CihanEfruz, 00:40
Yeni Üye Forumu - Erkek Lepistesin Kuyruğundaki Kanlanma Nedir CihanEfruz, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2.el Mi Yoksa Sıfır Mı Filtre Seçimi Hidro Dinamik, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - Çiftleşmeye Hazır Cikleti Nasıl Anlarım oktayyigiter, 23:26
Yeni Üye Forumu - Bu Yem Orjinalmi NightWist, 22:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Yapılan Akvaryum Çatlağı bora881, 22:13
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Apisto Kakadu BLGHN, 22:11
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryumum Var Fakat Besleyecek Balık Bulamıyorum NightWist, 21:21
Yeni Üye Forumu - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum CoryCory, 20:17
Akvaryum Tanıtımı - 240lt Akvaryum Sadece İç Filtre Olurmu Seyyah01, 18:35
Yeni Üye Forumu - High Tech Paludaryum ArtaN, 18:27
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 02:24
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 02:24
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 02:24
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 02:24
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:13
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:13
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:13
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:13
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:13
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 00:54
- 2.67 Tüp Furcifer 00:43
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 00:43
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 00:43
- Amazon - Cryptocoryne Crispatula Var. ''balansae'' ismailakay 00:21
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 00:07
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 00:07
- Balıklar Komple Satılık metsi 23:32
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 23:09
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 23:09
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:49
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 22:49
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:49
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:49
- F0 Micro.kiriza Yavrusu Leptosama Kitumba Senbacanaklar 22:18
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 22:14
- Tülden Çıkma L144 Düz Kuyruk Yavruları DenizOlsam 20:56
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 19:28
- Katil Salyangoz bilkan 19:02
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 18:37
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 18:37
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 18:37
- Hava Motoru Şelale Filtre Hortum ootkn 18:37
- Kaliteli L144 Tül Mavi Göz Yavruları DenizOlsam 18:35
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:26
- Asma Kökü Gövdesi seran06 18:15
- Kribensis-cüce Vatoz Yavruları.genetik Tetra seran06 18:14
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 17:44
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 17:44
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 17:03
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 17:03
- Dolphin Af007 Otamatik Yemleme Mak kazbek1 16:54
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 15:56
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 15:56
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 15:13
- (acilllll Fiyat Düştü) Jumbo Oranda Ve Pengasus cagatay kesici 14:33
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 14:03
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 13:36
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 13:36
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 13:36
- Balık Akv Malzeme Yem Vs Kaya ankara 13:17
KULLANICILAR
- 113 Online Kullanıcı, 62 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.