ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkpassenger
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2008 19:42
Son Ziyaret:
01 Mart 2021 00:30
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Bey
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/41449.jpg[/img] [b]Derdim kadar olsaydı kuvvetim, benimle başedemezdi kasvetim!!

SON 10 MESAJI

Highend, Hightrend Ve Tabiki Hightech (23.06.2015)
Merhaba Mehmet Bey,

Mustafa Bey'in açmış olduğu "Bitkili Tankda Led Kullanımı" konusunu takip ederken, sizin açmış olduğunuz konuları görme ve inceleme fırsatım oldu. Evde üniversiteden kalan ardunio'mu değerlendirme düşüncesi kafamda yer etmişken konularınız ilaç gibi oldu. Fakat uzun süredir yazmamışsınız, tam olarak ne sonuca vardığınızı, çalışmalarınızın devam edip etmediğini bilmek isterim.

Teşekkürler,
Durukan
Bitkili Tankda Led Kullanımı
O halde sabırla okumaya devam, teşekkür ederim :)
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba Mustafa Bey,


Öncelikle güzel anlatımınız için çok teşekkür ederim.

Bitkili akvaryumda 1. yılıma yaklaşırken, gerek elektrik sarfiyatı gerekse ısınma problemlerinden ötürü LED'li sisteme geçme niyetiyle araştırmalara koyulmuşken makalenizi buldum. Sabırla 30. sayfaya kadar okudum, okurken de sabrınıza hayran kaldım. Ne yazık ki arkadaşlarımız konunun başını okuyup ilerlemeleri gözetmeksizin direk son sayfaya geçip soru sormuşlar, benzer cevapları bir çok kişiye defalarca sabırla vermişsiniz, tekrar belirtmeliyim ki hayran kaldım.

30. sayfadayım sakin sakin okuyarak notlar çıkararak ilerliyorum [:)] Arada 240 sayfa ve 4 yıl olması sebebiyle son aşamayı da bir hayli merak ediyorum. Sizden ricam, konu hakkında önemli referans noktalarınızın bulunduğu sayfaları not almışsanız paylaşmanız, değilse de canınız sağolsun. Ben sabırla okumaya devam ederim [:)]

Emekleriniz ve paylaşımlarınızdan Allah razı olsun, sağlıklı günler dilerim [:)]
CO2 REAKTÖRÜM NASIL OLMUŞ?
Merhaba,

Bu sayede kabarcığın suyla temas alanı dahada genişliyor, dediğiniz gibi  yaptığımız zaman suyla aşağıdan yukarı kadar temas etmiş olacak çözünmesi garanti olmayacaktır yani boşa gidecektir çoğu. Ama bu tip bir reaktörün içinde oluşan akıntı sayesinde hem suyla temas eden yüzey alanı oldukça genişliyor hemde bir arbede içinde olduğundan çözünmesi daha garanti oluyor.

S a y g ı l a r ı m l a...

Akvaryumun Zararları?
   Merhabalar.. :))

    Yazılanları okudukça herkes gibi bende kendimden birşeyler bulabildiğime çok seviniyorum.
   
    Yaklaşık 2 yıl önce oks sınavından çıktıktan sonra yazın hayatın zorluklarını öğrenebilme açısından bir işe girdim ve ilk maaşımla anneannemin karne hediyesi olarak aldığı ufak akvaryumumun yerine 65 lik -aile boyu desem daha doğru olur-  bir akvaryum aldım. Okullar açıldığında bursluluk sınavını kazandığımda ayrı bir mutlu oldum çünkü 3 aydan 3 aya aldığım burs bana bu işte oldukça yarıyordu. En azından annemlere  etkileyici vaatlerim oluyordu, bunlardan klasikleşmişi:

    "bursumu alınca vereceğim". :))

    Annemler ilk başta çok soğuklardı akvaryuma karşı ancak zamanla onlarda alışmaya başladılar. Hiç yanına uğramayan babam gelip başına seyretmeye başlamıştı. Daha sonraları annemle birlkte seyretmeye başladılar. Yem vermeye de alıştırdım onları.
   
    Bu yılın başından itibaren gerek bu site aracılığıyla gerekse tanıştığım uzman kişiler yardımıyla gittikçe bilgilerim artmakta. Akvaryumumu bitkili hale getirdim bu sayede ama bilgilerim hala yeterli değil. Ciklet balıklarının ününü duydukça onlara heveslendim. Bazılarının yavrularını gezdirmesi kollaması gibi. Şimdiye kadar herşey çok güzeldi ancak yardımınıza ihtiyacım var. :(
   
    Okuldan bir arkadaşımın 1 metrelik akvaryumu varmış kullanmıyorlarmış bende almak istedim arkadaşımda iç filtresi,dış filtresi ısıtıcısı ışıklarıyla beraber çok makul bir fiyat verdi. Annemlere bunu söylediğimde hemen sert bir şekilde karşı çıktılar;

    bu akvaryum sana yeter.
    Diğerini ne yapcaksın!
    Hayır olmaz! Gibi cümlerle...        
   
    Sizce bu engeli nasıl aşabilirim annemleri buna nasıl ikna edebilirim.Polis abi çok önemli noktalara değinmiş bende nerden girsem annemler kolay ikna olur? Halbuki şuana kadar bir kötü alışkanlığım dahi olmadı televizyon başında kalmam, balıklarımla ilgilenirim, ders notlarım oldukça güzel, yalan söylemem onlara karşı hep dürüstümdür. Uygun fiyata bulduğum bu akvaryumu kaçırmak istemiyorum. Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için. :)


S a y g ı l a r ı m l a...
durukan2008-05-16 01:43:35
Sıyrılan yapraktan çıkan kabarcıklar
Aynı olayı dün ben de gözlemledim anabiasımın yaprağını kopartmıştım olaydan bir kaç gün önce, dal kısmı biraz uzun kalmıştı ve dün ordan aynı videoda olduğu gibi çok ince hava kabarcıkları çıktı çok merak ettim bende :))


Erime.
Eriyen bitkilerin türü nedir tam bir bilgi verir misiniz?
Meleğime ne oluyor?(öldü)sonrası için tedbirler?

Cuma akşamı bir kaç bitki eklemiştim akvaryuma, dibi fazla karıştırmadım havaya kalkmadı yani bunun bir etkisi olabilir mi? Adaptasyonla ilgili olması konusunda da balıklarım uzun süredir bu akvaryumdalar ve bitki ekleme dışında herhangi bir değişim olmadı.

 
S a y g ı l a r ı m l a..
Meleğime ne oluyor?(öldü)sonrası için tedbirler?

Arkadaşlar malesef balık eve geldiğimde ölmüştü. Bundan bir gün önce bir tane de black tetramı kaybettim. Diğer balıklarım kendi hallerindeler herhan bir sorun yok şimdilik Devamının gelmesinden korkuyorum. Ayrıca tuz bitkilere zarar veriyor diye biliyorum, alternatif çözümler nelerdir acaba?

 
S a y g ı l a r ı m l a...
durukan2008-04-12 20:02:32
Meleğime ne oluyor?(öldü)sonrası için tedbirler?
Değerli arkadaşlarım melek balığım dün akşamdan beri anormal bir şekilde dolaşıyor bugun de suyun üst kısmında duruyor sabahdan beri. Neyin belirtisidir bu davranışlar??






S a y g ı l a r ı m l a ...

durukan2008-04-13 14:15:06

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.