ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rap2007
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Şubat 2008 02:59
Son Ziyaret:
29 Ekim 2022 01:30
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burhan T
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ya doğayı en iyi şekilde taklit etmeliyiz yada hiç bu işe girmemeliyiz. 180 lt lepistes yavruları 180 lt sarı prenses yavruları 180 lt Corydoras akvaryumu 130 lt yetişkin lepistes

SON 10 MESAJI

Bulanık Su Problemi.
%50 ani su değişimi nedeniyle akvaryumdaki su kimyasının bozulmuş olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca flitreyi çeşme altında yıkadıysanız bakteri dengesini tamamen bozmuş olabilirsiniz. Flitre temizliğini her zaman dip çekimi yaptığınız su ile yapın. Flitreler suyu kimyasal olarak temizleyecek bakterilerin yaşam alanlarıdır. Alg sorunu için ise akvaryum direk güneş ışığı alan biryerde durmamalı, akvaryum ışığı geceleri söndürülmeli ve dibe çöken fazla yemleri tüketecek bir çöpçü kolonisi edinmenizi tavsiye ederim. Sorun flitredeki bakteri dengesi oturduğunda kendiliğinden düzelecek süreci hızlandırmak için dışarıdan bakteri takviyesi yapabilirsiniz.
Akvaryumdaki Küçük Canlı Nedir?
Yeni salyangozlarınız hayırlı olsun. [:)] Bitkilerinizi yemezlerse sıkıntı yok faydalı bile olurlar yosun ve artık yemleri temizlerler. Genelde dışarıdan alınan canlı bitkilerin üzerinde geliyorlar.
Silinebilir.
Beslemek istediğiniz balığın adı balon moli, ithal canlı doğuranlarda bu genelde olur yani ne yaparsak yapalım kullandığımız su yüzünden ölürler. Yerlisini bulabilirseniz onu besleyin yada hamile alıp yavrusunu büyütüp besleyin.  Yavrusunu alabilmek için ayrı bir akvaryuma kaya tuzu ekleyip o şekilde bekleyin tuz hastalanmalarını geciktiriyor. Yavrular biraz büyüdüklerinde bitkili akvaryumunuza alabilirsiniz. Fantom tetralar saldırmazlarsa tabi :)  Yavrularda tuz kullanmanız gerekmiyor onlar ülkemizdeki suya adapte olmada sorun yaşamıyorlar. Akvaryumunuzda hastalık yok telaşlanmayın.
suyum bulanık yunuslarım ölür mü bakar mısınız
Akvaryumcudan nitrivec alıp perspektüsünde yazdığı şekilde kullan ve sabırlı ol. Çok fazla olmasada evet balıkların ölme riski var. Taze suya su değişimi yapmanın pek faydası olmaz akvaryumu kendi haline bırakıp oturmasını beklemek en iyisi.
bilen var mı ?
Kuyrukları sarı gövde kirli beyaz gibi olan büyük ağızlı balığın adı piyasada red fin diye geçiyor albino prenses değil o balık 
SP
%50 erkek %50 dişi resim lazım :)
Ağız bölgesinde kızarıklık
Flagy en doğru ilaç seçimi gibi duruyor ama birde rifadin kapsülü suda çözeltip denemenizi öneririm.
Kenyinin gövdesinde delik.
Bir kovaya 5 litre kadar akvaryum suyundan ekleyin 5 litre kadardaa dinlenmiş çeşme suyu ekleyin. Yara üzerine bir pamuk yardımıyla tentirdiyot sürün bunu sadec bir kez yapın. 10 litrelik suya ilk gün yarım çorba kaşığı kaya tuzu ekleyin ertesi gün bir yarım kaşık daha ilave edin. Ek olarak mikofish veya azoo anti fungus tabs veya benzeri ( malaşit yeşili içerikli )bir ilaç ile tedaviye başlayın ilk birkaç gün kısa süreli permasol banyosu yaptırın hastalık durduğunda ve yara iyileşmeye başladığında ki bunu birkaç gün içerisinde farkedersiniz. İlaç kullanımını azaltın permasol banyosunu durdurun su değişimi yapın ve balığınıza kondüsyon kazanması için ayrı bir diyet uygulayın. Günde iki defa değilde birkaç defa yemlemeden bahsediyorum. Ben bu şekilde tedavi ediyorum işede yarıyor yaramazsa balık zaten ölecek pozisyonda. Son çare olarak bu yani. Diğer balıklarda bir problem gözlemediyseniz ana akvaryuma dokunmanızı tavsiye etmem. Bu arada kovaya hava motoru bağlamayı unutmayın geçmiş olsun.
Saksıda Lepistes
[QUOTE=yanki26]

bol bitkili akvaryumda su değişimi yapılmıyor biliyorum bitki ne işe yarıyor suyu temizlemede fotosentes yapmakta üstüne yoktur bence tamamen doğal yapmışlar ama gece vakti kedi dolaşır

[/QUOTE]

Kedileri yiyolar o ülkede :))

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.