ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
booker17100
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mayıs 2008 22:48
Son Ziyaret:
29 Aralık 2008 19:04
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet ASLAN
Doğum Tarihi:
05 Şubat 1975
Yaş:
49
İl:
Çanakkale
Meslek:
Operasyon Memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet ASLAN
250 Lt Yapım Aşamasında

SON 10 MESAJI

Atman F 101 İç Filitre
Selamlar,

Aynı filtre bende de var. Linkten bakabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar dilerim.

http://www.akvaryum.com/Forum/100_x_50_x_50_akvaryuma_basladim_k182230.asp?PN=2

Saygılarımla,
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Herkese merhaba,

Bugün de sizlere yapmakta olduğum akvaryuma yerleşecek olan kuzularımı tanıtayım dedim. Smile Eğer yanlış saymadıysam 22 Zebra Chiclid + 4 Albino + 1 Vatos... Şu an ki akvaryum ölçüleri ise 41x28x28. Kulenin içinde olan ise Rapunzel. Big%20smile

Vee işte akvaryumun asıl sahipleri;







Son zamanlarda kimse cevap yazmadığı için bende akvaryumu su ile doldurdum. Tahminime göre 6 avuç kaya tuzu koydum suyuna ve yaklaşık 4  gündür de bu vaziyette bekletiyorum. Tabi herhangi aksilik olursa diye akvaryumu balkona yerleştirdim.




Eleştirileriniz, cevaplarınızı veya tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılarımla,
booker171002008-06-02 10:20:48
nasıl sump yapabilirim
Merhabalar,

Bu konuyu forumda hiç arattınız mı ? Bir çok örnek bulacağınıza eminim.

Sağlıklı balıklar,

Saygılarımla,
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Herkese Selamlar,

Bugün akvaryuma ilk suyunu doldurup deneme yapmak istiyorum, eğer olursa da bir müddet suyu içinde tutmak. Forumda okuduğum kadarıyla akvaryumun ilk suyu tuzlu oluyor. Acaba kaç litreye ne kadat tuz koymam lazım? Ya da normal tuz mu veya başka tarz bi tuz mu kullanılıyor ?

Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok makbule geçer.

Saygılarımla,
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Yusuf Bey,

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Daha kapağa kadar çok yolum olduğunu düşünüyorum ama önerinizi aklımda tutacağım. Daha anlamadığım çok terimler ve işlmelr var. Şimdilerde evdeki küçük akvaryumun suyunu temizlemeyi kafama taktım bunun için küçükte olsa bir dış filtre denemesi yapacağım.

Göksel Bey size de teşekkür ederim.

Sağlıklı balıklar...

Saygılarımla,
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Mehmet Ali bey,

Daha kapak konusunda karar veremedim. Ahşap mı yoksa şu reklamcıların kullandığı plastikten mi yapayım diye ? Ama emin olduğu tek konu köşebentlerle aynı ahşap desen de olacağı..  Acaba sizin elinizdeki kapaklardan bir iki resim eklerseniz fikir vermesi açısından sevinirim.

Saygılarımla,
Ahmet ASLAN
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Mehmet Ali Bey,

Bende aynen dediğiniz gibi köşebentleri silikon ile iyice yapıştırdım. Merak etmeyin gayet sağlam oldu. Filtre konusunda ise tecrübelerinize dayanarak bende araştırdım ve eheim classic 2213 almayı düşünüyorum, 250 ltlik akvaryum için en ideali o sanırım. Siz ne dersiniz ?

Yusuf Bey,

Cevabınız ve öneriniz için teşekkür ederim ama üstten kuşak başından beri kafamda olmayan birşey. Özellikle olmamasını istedim, inşallah 1-2 gün sonra ilk suyunu doldurunca test edeceğim. Sitede okuduğum kadarıyla ilk su tuzlu su olması gerekiyor. Acaba lt başına nasıl bi tuz ve ne kadar koymam gerekir. Engin bilgilerinizden yararlanırsam sevinirim.

Göksel Bey,

Size de teşekkür ederim, ancak en başında dediğim gibi akvaryumculuğun daha en başındayım ve bu herşeyiyle tam bir tecrübe olacak. Onun için sizler gibi bu konuda tecrübeli kişilerin fikirlerine her zaman açığım. Mehmet Ali beye de yazdığım gibi eheim 2213 düşünüyorum. Sitedeki yorumlar çok olumlu. Sizin tavsiyeniz nedir ?

Şükrü Bey,

Umarım sizinde bir akvaryumunuz olur en kısa zamanda. Gerçi ben daha tecrübeli değilim ama bende sizin gibi çok duydum 100x50x50 biraz dikdörtgen gibi görüneceğinden... Ancak ben bu akvaryuma başlarken içine arkafon da yapmayı planladığım için özellikle yükseklikle genişlik aynı oldu. Şöyle anlatayım benim bu sitede gördüğüm hep standart ölçülerde akvaryumu yapıp sonra içine fon koyuyorlar ve daha başından yaptıkları ölçülerden kaybediyorlar. Aslında benim gerçek ölçülerim 100x40x50 olacaktı. Yani şu an 10 cm e kadar arkasına fon yapıştırdığımda, yine balıklarım için tam istediğim ölçüde kullanım alanı kalıyor. Bilmem anlatabildi mi ?

Bu arada elimdeki balıklar amerikan zebra chiclid ve albino. Büyüklerim sakın bana kızmasınlar ama 40x20x30 ölçülerindeki minik akvaryumda tam 110 adettiler. (Tabi hepsi ufaktı anne baba hariç). Büyüdükçe yer darlığından 55 tanesini vermek durumunda kaldık. Yerine 10 tane albino aldık. Daha sonra bi 10-15 tane daha verdik sanırım. Şimdi saymadım ama 30 civarında var ve büyüdüler. Aslında balıklara annem bakıyor ve ben balık sevmezdim. Ancak 3 ay gibi bir süre evde yalnız kalınca mecburen bakmak durumunda kaldım ve 3 ayda hiç balık öldürmedim. Tongue Şimdilerde bende seviyorum kerataları. Onların daha rahat etmeleri içinde bu projeye başladım. İnşallah sizlerinde yardımları ve bilgileriyle bu proje hayata geçecektir.

Biraz uzun oldu ama umarım sakıncası yoktur. Hepinize tekrar teşekkür eder, sağlıklı balıklar dilerim.

Saygılarımla,
Ahmet ASLAN
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Musa bey selamlar,

Doğru olabilir dediğiniz ancak sizin akvaryumdaki camlar da temperli mi ?
Normal camların fiyatı biraz daha uygundur. Sonuçta bu benim ilk denemem bu sitede okuduklarımı pratiğe dökmeye çalışıyorum. Bu arada site yöneticilerine de çok teşekkür ederim.

Şu sıralar arka fon yapımına başlamayı düşünüyorum ancak filtreleme olayı kafama çok takılıyor. Sizin görüşünüz veya tavsiyeniz nedir ? İç filtremi yoksa dış filtremi kullanmalıyım? Çünkü arka fonumu ona göre tasarlamam gerekecek. Camlar temperli olduğu için bildiğiniz gibi kesmek mümkün değil. Dün akşam sitede overflow şeklinde sump a benzer bir sistem gördüm. Aklıma o biraz yattı gibi.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Saygılarımla,
Ahmet ASLAN
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Rıza Bey selamlar,

Kusura bakmayın biraz geç cevap yazdım ama malum iş güçten fırsat buldukça bakabiliyorum. Maliyetini hiç hesaplamadım ama verdiklerimi toplarsak Camlar 8mm temperli arkadaşım aracılığıyla aldım 75 YTL, Köşebentler 25 YTL, 1 Ad akvaryum silikonu 7 YTL, Dıştan köşebent yapıştırmak için şeffaf silikon 3 YTL, camcıdan fazla parçalardan kestirdiğim 10 mm kayıt camları için 3 YTL ödedim. Toplam 114 YTL. Pahalıya mı ucuza mı geldi inanın piyasayı bilmediğim için karar veremiyorum. Ama akvaryumcuda sorduğum bundan daha küçüktü ve 300 YTL istemişti, ben o fiyatı baz alarak gidiyorum hala kârdayım galiba. Smile





Herkese sağlıklı balıklar dilerim.

Saygılarımla,
Ahmet ASLAN
100 x 50 x 50 Akvaryuma Başladım
Adem Bey önerileriniz için teşekkür ederim.

Köşebent konusunda bende sizinle hem fikirim. Zaten olayın estetik yönü de hoş olmalı bence, benim asıl sormak istediğim köşebentleri kaynak mı yoksa perçin mi birbirine nasıl tuturmam gerektiği konusunda ? Fotoğraf çekerken fikir alışverişinde bulunmak için alelacele camların üstüne koyup çektim. Daha birşey yapmış değilim. Köşebentlerin bir tarafı diğerine göre uzun dediğiniz gibi eğer eşit uzunlukta kenarlara sahip aynı desende bulursam tabi ki onu tercih ederim. Resimlerde görünüyordur daha taşan silikonları bile almadım, bugün 4 ncü gün iyice kurumasını bekliyorum. Sonra tabi ki gerekli temzilikleri yapacağım.

Tekrar teşekkür ederim, saygılar.
Ahmet ASLAN

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.