ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tumayay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Şubat 2009 12:14
Son Ziyaret:
03 Ekim 2014 15:55
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tümay akata
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1972
Yaş:
52
İl:
Tekirdag
Meslek:
Kamu Çalışanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ölümün olduğu bu dünyada, hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında.
200*60*60 Karışık

SON 10 MESAJI

trop Akvaryumum
Tebriklerrrr.. Çok güzel bir akvaryum olmuş.... bayağı bir emek harcamışsınız....taş konusunda nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama  Taş Dünyasını deneyebilirsiniz.. Değişik taş türleri var...Fosil taşı tavsiye derim.. Bir de nacizane fikir olarak dikdörtgen taraftan gözüken akvaryum çıtası ve su bitim izi, yuvarlak taraftan gözüken akvaryum kenarı dikkat dağıtıyor...
Tekrardan Tebrikler..
450 litre akvaryum sehpası
[QUOTE=gohan]s.a 150 50 60 ölçülerinde mobilyalı akvaryum aldım ama sehpası demir profilsiz bu sehpa bu yükü taşır mı acaba bi sorun çıkarmı sonradan bilgisi olanlar cevaplaya bilirmi şimdiden teşekürler
[/QUOTE]

Aldığın kişiye sorarsan kesin taşır... Hatta benim akvaryumu yaptırdığım (200*60*60) arkadaş ahşap iskelet taşır demişti, o bile gözüme sağlam  gözükmedi ve profille destekler yaptım ve dolaba monte ettim...En azından içten profil takarsan aklın akvaryumda kalmaz....
ben resimdeki gibi yaptırdım..
200*60*60 Mobilyalı


Ortadaki cam taşlar arkaya çekildi. Elimde olan bir miktar taş daha eklendi..
25x25x25 kendi yaptığım küçük akvaryumum
Tebrikler.
Güzel küçük bir su dünyası olmuş. Bana göre (benim tankım olsa yapacağım) yapılması gereken tek şey doğallığı koruma açısından ısıtıcı ve filtrenin su emiş dorusunu saklamak. 
200*70h*60 iki kolon arası - fikirl. ihtiyacım var
[QUOTE=iskender türk][QUOTE=YunusEmreYUCE][QUOTE=iskender türk][QUOTE=YunusEmreYUCE]Merhaba, Belki şu anki aşamada önemsiz gibi görünse de ilerde ihtiyaç duyacağınız bir şey var. Su dinlendirme tankı.

O boyuttaki tankta su %20 su değişimi demek 150 - 200 litre gibi bir orana denk geliyor.

Kovalarla su taşımak vs. zor olacaktır. ilerde besleyeceğiniz türü değiştirmek isterseniz. bence mutlaka su dinlendirme tankı da mobilyanın içinde/Üstünde bir yerlere gizlenmeli.

Şahsen ben 600 Litre de bile çok sorun yaşıyorum. Tahliye ve Su dinlendirme konusunu da dikkate almanız için hatırlatma yapmak istedim.

Kolay gelsin. İnşallah umduğunuz gibi olur her şey.
[/QUOTE]

Kağan Bey akvaryumu sığdıramıyor sizde kalkmışsınız dinlendirme tankından bahsediyorsunuz,ne gerek var çeşmeden basacak suyu bitecek bu kadar basit..Ben 1250 litre akvaryumda 2 haftada bir %40 çeşme suyu basıyorum su sıcaklığı 26'dan 22'ye kadar düşüyor.Benim prensibim ben balığa değil balık bana uyum sağlayacak.Buna alışmak zorundalar.Hortumu uzatacaksın boşalacak ve geri dolacak.

Kağan bu arada kesinlikle ve kesinlikle yükseklikte 60cm'i geçme..
[/QUOTE]

İskender bey, Bu fırçalar tavrınız, uslubünüz hiç hoşuma gitmedi. Çok kırdınız. Ben kendimce fikir ve öneride bulundum. Önerim size değil Kağan bey'e idi.Siz kalkmış beni fırçalamaya çalışıyorsunuz.

Sizin uyguladığınız su değişimi belki de cichlid türleri için doğru kabul edebilirsiniz. Aynı su değişmini bir discus akvaryumuna ya da chichlid'den daha hassas türlere uygulamanız ölümcül sonuçlar doğuracaktır. Canlıyı kendi yöntemlerinize uyduracağım derken çektirdiğiniz eziyet için hiç bir şey demeye gerek görmüyorum. Allah affetsin.
[/QUOTE]

Yunus Emre Bey ben niye fırça atayım ki,ne haddime eğer öyle gibi düşünüyorsanız kusura bakmayın..
[/QUOTE]


Dinlendirme konusunda İskender beye katılıyorum.Benim akvaryumda 900 Lt civarı çesmeden koyuyorum tek fark var kombi ile suyu 26 dereceye ayarlıyorum ve mümkün olduğunca yavaş dolduruyorum.Bugüne kadar bir sorun yaşamadım.
Jebo 18W UV Lamba Balast nasıl olmalı?
[QUOTE=YunusEmreYUCE]Merhaba, UV ve Florasan balastları farklı, Aldığınız yerden UV balast da alsaymışsınız iyi olurmuş.

zira UV balastlar biraz daha pahalı.


Bir de UV'yi Kuleye mi takacaksınız  Sump'a mı ? Işığın sızmamasını nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz ?
UV ışıklar hem İnsan hem balıklar için tehlikelidir.
[/QUOTE]

UV balast bulabileceğim adres veya marka model verebilirseniz sevinirim... akvaryumumun üst kapağı 25cm yüksekliğinde, kulenin dış tarafı mdf kaplı iç tarafıda strafor fon 

resimde pek farkedilmiyor ama alttan su girişli ve üstten aşırtmalı buraya kapalı kutu şeklinde (suyun dışında kalacak şekilde) yapacağım. 
Jebo 18W UV Lamba Balast nasıl olmalı?
Öncelikle merhabalar.
Kule sistemine UV Lamba takayım dedim. ebay'dan 2 adet alttaki resimdeki ampullerden aldım fakat normal balastla çalışmadı.Bu lambaları çalıştıracak balast nasıl olmalı? Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

200*70h*60 iki kolon arası - fikirl. ihtiyacım var
Yükseklik konusunda 65 cm geçmezsen akvaryuma müdahale edebilmen açısından bence iyi olur..Kulenin arkasına görüntüyü kapatmak için  L mdf yaptırırsan ve su girişinide kuleden yaptırırsan görüntü açısından güzel olur 
200*70h*60 iki kolon arası - fikirl. ihtiyacım var
Kulenin tam ortada olması köşelerden görüntü kaybını 0'a indirir fakat köşelerde pislik birikiminin olup olmayacağını araştırmak lazım.. Sağlı Sollu 2 alttan giriş ve aynı kuleden (üstten) 2 su girişi yaptırırsanız ortalıkta  boru falan gözükmez göze oldukça hoş görüneceğini düşünüyorum...durso sistemi sesi oldukça kesiyor..Benim akvaryumumda 2 kule olmasına rağmen ses olayı hemen hemen sıfır.Akşama size fikir vermesi açısından 1-2 resim çekerim

Kulenin üstten görünüşü ve sump fikir vermek açısından



200*60*60 Mobilyalı
Yaptığım ışıklandırma ile ilgili kısa bir video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=vep-fX-mMpA&feature=youtu.be[/VID]
tumayay2013-10-29 17:08:02

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.