ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tigger
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2009 21:49
Son Ziyaret:
12 Şubat 2020 11:48
Toplam Mesaj:
98 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tayfun yavas
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1979
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
elektrik tekn.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tayfun y.

SON 10 MESAJI

Otomatik Yemleme Makinesi
hydor ekomixo 2 senedir kullanıyorum. memnunum.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Ali bey,
akvaryum hacminizi yazmamışsınız ama eheım yada tetradan şaşmayın..
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Mahmut Bey,
çıkan borularla kullandığımda, filitreyi koyduğum yerle akvaryum arası kısa mesafe borular uzun geliyor. tetrada özellikle yazıyormu bakmadım ama fluvalda yazıyordu.
ayrıca tetra1200 e fluval 405 boru ve aparatlarını denedim debi de bir değişiklik olmadı. boru uçları silikon olduğunda musluk girişlerine çok iyi oturuyor. tetranın boru ekipmanları hala berbat boruları ekle ekle temizlemesi ayrı bir dert.
 
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Merhaba,
Teleskop akvaryumdan bu sabah ex1200ü nakit 170e aldım. Filtre sessiz debisi güzel. Şu an en uzun mesafede çalışıyor birkaç gün çalışsın hortumlarını kısaltacağım. İçinden mech, karbon,bioball ve biyo sünger çıkıyor.
BeZGiN2013-02-20 14:02:21
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
fluval temizleme, montaj, ve boru aparatlarının kullanımında diğerlerinden önde ama 40m2 salona girince ilk olarak filitrenin tıkırtısını duyuyor ve diğerlerinde fazlaca para vermişsem üstüne de kimse malının arkasında durmuyorsa yapacak bir şey kalmıyor. fluvalın sessiz olduğunu düşünenler, kulakları seslere aşinadır yada diğer filitreleri kullanmamışlardır.
Önder bey, tetra bana da daha sempatik geliyor. tetraların su kaçırma mevzuları genellikle üzerindeki hava alma pompasına biraz kuvvet uygulama ile ilgili olabilir. benim 700 de de olmuştu. contalarla yada musl-uklarla ilgili değildi içeriden pompanın mekanizması açılıp tekrar takıldı düzelmişti.
jbl konusunda fluvalden dolayı önyargılıyım. birde 1501 modeli 1,5m hortum filitre meteryalleri doluyken fabrika verileri 900lt. diğerlerini de araştırıcam ama bana epey düşük geldi.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Mahmut Bey hayırlı geceler, geç saatte olsa cevabınız için teşekkür ederim.
Fluval ses sorunundan sonra eheımden de çekiniyorum benzer şikayetler gelmiş. tetrada zira su kaçırma  sıkıntısı var. jbl yakından da olsa hiç görmediğim bir filitre. alman malı galiba ama muhtemelen çin üretimdir. distribütör firma kim acaba?
tetratech 1200 :172 tl
eheım 2217-02:319 tl
jbl profi E1501 :367 tl
 
fiyatlara bakınca tatratech hemen bir adım öne çıkıyor
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Ben de fluval 405 mağdurlarındanım. aldığımda tıkırtı şeklinde ses vardı. geri götürdüm seri numarasını kaydetmiştim. tekrar almaya gittiğimde değiştiğini söylediler seriyi kontrol ettiğimde aynı cihaz olduğunu görünce kem küm ettiler sıfır kutudan yeni kafa verdiler. bir umutla eve gel aynı tıkırtı ve genel merkezi de dahil kimse bu gürültüyü kabul etmedi. sonuç özel dolap yaptım içine yerleştirdim öyle kullanıyordum taaki bu sabaha kadar, şimdi de ilk çalıştırdığınızda suyu basamaz boş çalışır o şekilde suyu basamıyor. fişi çekip biraz dinlendirince 15 dk. çalışıyor sonra gene aynı. fluval mış italyan mış distribitör müş geçin bunları. 405 filitrenin hiç bir parçası yok piyasada 406 da 2 sene sonra aynı olacaktır.
8 senelik tetra ex700 üm var şuan 240 lt. akvaryumda geçici olarak çalışıyor. çalışırken elinizi bile üzerine koysanız. çalıştığını anlamak zor. ama debi konusunda tetralar malum kısa sürede düşüyor.
arkadaşlar 240lt. de ne önerirsiniz.debi yönünden biraz fazla olmasından yanayım. tropheus besliyorum canlı yüküm şuan damızlık altı 16 adet var. filire ekipmanlarım hepsi var. yani filitrenin dolu olması benim için avantaj değil.
saygılarımla
hydor mixo-ekomixo
Gökhan bey teşekkür ederim tavsiyen karar vermem için yeterli oldu.
syg.
300 Lt için 4 mt şerit led yeterlimi ?
100*40*60 akvaryumumda tek sıra beyaz led kullandım çok fazla aydınlık istemediğimden bana yeterli geliyor. benim gibi sadece ön sırada kullanacağınız için 4 sıra akvaryumun ön kısmına çok ışık yapar. karar sizin
Yunus Yem tavsiyesi
Yunuslar hem etçil hem otçul beslenebilirler, daha çok protein oranı yüksek yemleri tercih edin. 2 gün etçil yem 1 gün otçul şeklinde günlere ayırırsanız daha besleyici olur ve belirlediğiniz 1 gün yem vermeyin. tek tür olarak beslerseniz seyir zevki çok güzel balıklardır. dişi erkek oranını ayarladığınızda bütün güzelliğini yansıtırlar. akvaryum kapasitesini yazmamışsın yunuslar çok hızlı büyüdüklerinden oldukça geniş alana ihtiyaç duyarlar.
Akvaryumcularda ki açık yemlerden olmamak kaydıyla: tetra bits-tetra pro- nls formula- trophical supirilina superforte guranulat yemler yeterlidir. artırmak isterseniz dainichi yemlere de bakın derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.