ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
isko74
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2009 17:48
Son Ziyaret:
3 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsa KOCABAŞ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bartin
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/71090.jpg[/img] 65 lt Sobo t 40 f Arkadan Sumplı Tank 10Neon tetra, 2 transgenetik, 7 zebra danio,2 pristella tetra genetik, 3 çöpçü, 4 elma salyangozu, 2 anuibas barteri, 1 leopar vatoz

SON 10 MESAJI

Sobo T40 F Tank Filtreleme
Sobo t40 f tank satın aldım ikinci el 65 lt. Arkadan sump li bu tankın filtrasyonu hakkında bilgisi olan var mı? Piyasa satışta sıfır olarak hic yok bu tank. Sump bolumlerin ikisinde ust duvarın biri kisa oldugi icin iki bölümde su ustte birleşiyor bu filtrasyon da sorun olmaz değil mi? Sanırım duvarın kısa yapılması protein skimmer için düşünülmüş gibi anladım. Bir de sump duvarları ana tank camına yapisan silikonlar biraz esnemis ve bölümler arasında az da olsa su geçişi var ama suan balıklar var tankta silikon kullanmak istemiyorum. Gelelim en önemli konuya.. bu tankın altında plastik bir ızgara var.. bu filtrasyon için mi yani ızgaradan pislikler aşağı düşsün sump bunu çeksin gibi. Ben tabana biraz beyaz tas koydum 1.2 cm filan çapında bu işlevi yine de çalışır mi yoksa o plastik ızgarayi kaldırayim mi bilemedim ya da ön ızgara ya moss mu sardirsam.. lutfen bu tank ve benzerinden kullananlar bana tanıtım yapabilirler mi?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/71090/020420240024321.jpg[/IMG][EDIT]isko74,2024-04-02 00:42:04[/EDIT]
Sarı Prenses Kusturma

hobiye başlayalı 1.5 ay oldu. ilk s.p mi 1 hafta önce kusturdum. çok sağlıklı 30 adet yavru aldım. kusturma için youtube da arama yaptım. balığın yüzgeçlerini sıkmaktan ziyade alt cenesini acıp çenesini gıdıklar gibi oksadım hiç sorun olmadı. yavrularım 1 haftalık henüz kayıp yok. herkese sağlıklı balıklar.

zevk vermiyor
ben de forumda günlerce bu konu hakkında yeni başlık açtım. genelde alışırlar sabret deniliyordu am 3 haftadır alışmamışlardı. Taki içine ırmaktan tuttuuğum çok güzel 2 balık(3-4cm) yavrusu koyaa kadar. bir tanede ırmakta yaşayan dip balığı yakaldım çöpçü olabilir diye. burnu sivri ve bıyıkalrı var kum karıştırmak için tasarlanmış gibi aynen ama daha birkaç gün oldu bakalım. bir de 3 adet ıcemen (3 cm)ıceman attım akvaryum da durumlar iyi şimdi. ilk defa yem verir vermez yem yemek için dolanmaya başladılar. yani arkadaşım benim sana tavsiyem tek tür s.p besleme. bir kaç tane ıceman at ve sp lerini tekrar izle derim. Benim s.p lerimin birinde agzında yavru bile var şuanda :) Sağlıklı Balıklar
Balıkarım Çiftleşiyorlar mı?
Teşekkürler,  evet hızlı dönüyorlardı. Daha büyük balıklarım olmasına ragmen orta boy s.p. lerimdi dönenler. Dişi tahminiyle verilen balıklar dönüyordu. İkisi de erkekse eğer benim tankın  e/d oranı sıkıntılı anlaşılan.Sağlıklı balıklar! Erdal Hoca2009-05-14 08:17:01
Balıkarım Çiftleşiyorlar mı?

Arkadaşlar, ben 1 hafta önce cinsiyetlerini bilmediğim 7 sp aldım. Ürkek oldukları ve sürekli saklandıkları için pek izleyemiyordum. Ama az önce göz ucuyla baktığımda bir çift sp min dairesel bir biçimde birbirini izlediğini gördüm. Ürkütmemek için yine yaklaşamadım ama sp ile ilgili çiftleşme videolarındaki aynı dairesel dönüşleri hızlı bir biçimde yapıyorlardı. Acaba sp lerim çiftleşiyor mu? Eğer öyleyse ne yapmalıyım?  Çünkü sürekli saklandıklarından onları takip edemiyorum. (tüpçük çıkarma,yumurtlama,kuluçka dönemi vs. ) Bu aşamadan sonra sizce ne yapmalıyım? Eğer sp  yavru aldıysa bile şu an yem olarak ve yer olarak bir hazırlığım da yok. Neyse çok şey sordum galiba heyecandan. Öncelikle balıklarımın hareketlerini yorumlar mısınız? Teşekkürler. .

Erdal Hoca2009-05-14 08:16:14
S.Prenses ve Iceman
bir de balıklarım için netten yem sipariş etmek için fikrinizi almak istiyorum. new life spectrum cichild formula, sera granürgreen, sera spiruline (24 tablet ) yemlerden sipariş vermeyi düşünüyorum. spirulina tablet olduğu için kullanımı belli ara (yardımcı)öğün olarak kullanacağım. peki diğer iki yemi nasıl kullanmalıyım. birbirine karıştırarak mı yoksa ayrı öğünlerde ayrı ayrı mı? Sağlıklı Balıklar!
BATI KARADENİZ HOBİCİLERİ
new life spectrum cichild formula, sera granürgreen, sera spiruline (24 tablet ) yemlerden sipariş vermeyi düşünüyorum. spirulina tablet olduğu için kullanımı belli ara (yardımcı)öğün olarak kullanacağım. peki diğer iki yemi nasıl kullanmalıyım. birbirine karıştırarak mı yoksa ayrı öğünlerde ayrı ayrı mı? Sağlıklı Balıklar!
S.P.lerim Hep Saklanıyorlar : (
Teşekür ederim editör arkadaşım. Gerek verdiğiniz bilgiler, gerekse ö.m.'den gelen uyarılarınız için. Evet, sanırım sadece balıklar değil hobiciler de bazen strese giriyor ve dikkat etmesi gereken hususları gözden kaçırabiliyor. Eklediğiniz resim için teşekkür ederim. Ben tüpçük çıkarmayı suya bırakılan balonumsu bir olay zannediyordum. Ben balıklarımı tüpçük olayını gözlemleyebilecek kadar yakından izleyemiyorum ama 3 adet ıceman eklemeyi düşünüyorum tankıma ki, bu da sorunumu çözecektir sanırım. Sağlıklı balıklar!
BATI KARADENİZ HOBİCİLERİ
okullar tatil olduğunda çok isabetli omayabilir birçok aile tatile çıkmak isteyecektir bu dönemde. içerik olarak da ev sahibi hobici arkadaşların akvaryum tanıtımları, akvaryum ekipmanı eksiği olan arkadaşların buluşma öncesi yapılacak bir tesbitle birbirinden malzeme (yem, aksesuar belki canlı) temini vs. içerikler de eklenebilir. saygılar..
S.P.lerim Hep Saklanıyorlar : (
Teşekkürler, anüs vent kontrolünü okumuştum ama balıkları tekrar ürkütmemek için şimdilik kalsın diyorum. Tüpçük olayını resimli görebileceğim bir başlık var mı acaba forumda ben göremedim. Biraz aceleci olduğumun farkındayım ama yeni başlayan biri olarak da emeğinizin karşılığını görmek istiyorsunuz onlar da saklanıca kızıyorum tabii :) Tekrar teşekkürler.. Sağlıklı balıklar.. özkoçak2009-05-11 18:40:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.