ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hhkngms
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2009 14:02
Son Ziyaret:
01 Mart 2022 20:30
Toplam Mesaj:
259 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan GÜMÜŞ
Doğum Tarihi:
05 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Astronotlarım Yumurtladı(Maaşaallah diyelim)
Hayırlı uğurlu olsun öncelikle
bu başlığı takip etmenizde fayda var sanırım.
Kurbağa Almak İstiyorum
Ankara ya yolunuz düşerse kızılay selanik caddesindeki selanik petshop ta satıyorlar kurbağa beyaz hayalet gibi bişey.

Büyük ihtimal albino olduklarından beyazlar.

Gariban işi bitkili :)

Bir arkadaşımız kullandığım filtreyi sormuş fotoğraflar arasında markası bulunmaktadır. Dişi bolivian ram ve cryptoların ilk zamanlardaki halleride fotoğraflarda vardır.


Eğer bolivianlarda üreme gerçekleşirse melekleri çıkarmayı düşünüyorum. 

Ankaraya yakın bir üniversiteye geçiş yapabilirsem akvaryumumu büyütmeyi özellikle derinliği olan bir akvaryum almayı düşünüyorum. O zaman taban bitkisi kesinlikle ekleyeceğim.
Anubias
Uzun bir süre dokunmamanızı tavsiye ederim tek bir rizomda 4 5 yaprak kalacağı şekilde keserek çoğaltabilrsiniz. fakat şimdi yapcagınız herhangi bir budamada ya anubiansınızı kaybederisinz yada oluşacak yapraklar hayli küçük ebatlarda olacaktır eger adaptasyonu sağladıysa her hafta yeni bir yaprak cıkartacaktır denebilir. anubiasın her zaman cok yapraklısı ve büyükleri değerli olmustur benim gözümde.
Gariban işi bitkili :)
Bugun gittigim akvaryumcuda inanilmaz guzel.melek.ler vardi kendime engel olamadim ve 4 tane aldim akvaryuma gercekten renk geldi fakat bir sorun yasarlarmi ramlarla her ne de olsa ayni su degerlerinde yasayan ve ureme tarzi ayni olan baliklari birlikte beslemek mantigima uysada pisman oldum denebilir ram lerin huzurlarini bozarlar diye:)

Ayrica bitkiliden once silis kum kullaniyordum ve icerisinde sari prenses vardi bitkkliye gecmeye karar verdigimde herkes silis kumu cikarmami soylediler fakat forumda geziniorum silis kumda herkes amazon anubias yetistirior oda ayri bir pismanlik yaratti sormayin gitsin heleki bolivianlarimi o kumun esintisiyle izlemek buyuk bir keyif yaratacakti.
Ucuz Petshopcu
Balıkta kalite arıyorsan kızılay aksoy çarşısında ki akvaryumculara gidebilirsin. Ama akvaryum malzemelerini kızılaydan almanı tavsiye etmem pahalı olabiliyor. Ulusta akvaryum haline gideblirisin ama oradada fiyatlardan bi haber olan kişiye fiyatları giydirebiliyorlar araştırmak gerekli. 
Gariban işi bitkili :)
Fotoğraf:
 
Boyut (cm):80 cm bombeli taymur
Kapasite (litre):yaklaşık 80 lt 
Canlılar:
3 neon, çift bolivian ram, sae çöpçü, cüce vatoz, çöpçü, lepistes yavruları. 4 adet kiraz karides
Malzemeler: JBL marka iç filtre 
Bitkiler:
söğüt ağacı kökü, 8 kök crypto (amazon), 2 kök anubias, akvaryumda serbest dolaşan java fern, yosun topu ve baş belası su mercimekleri
Akvaryum Bakımı: 3-4 gün 10 litre değişim

Kullanılan Yemler: JBL pul ve ciklet yemleri

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Herhangi bir ilaç kullanmıyorum. 

Arkadaşlar öncelikle bitkilerim akvaryuma göre büyükler fakat okulum nedeniyle bir türlü akvaryum değiştirme fırsatı bulamıyorum. ama kısa zamanda derin bir akvaryum almayı düşünüyorum. Akvaryumumda bir çift bolivian ram vardır. Dişinin tüpçüğü çıkmış durumda herhangi bir üreme durumu olur diye balık eklemiyorum.  Ayrıca cryptolarım yaprak verdiklerinde anında 30 40 cm ye ulaşıyorlar fakat pet shopta gördüğüm bazı cryptoların yaprakları 10 15 cm ve daha sık gözüküyorlar nedeni nedir sizce ?
Ciklet balıkları ne tür akvaryum sever
Akvaryumunuz aslında ne kadar büyük olursa bu hobiye bağlılığınız o derece güçlü kalır çünkü büyük akvaryumlarda suyun kimyası kolay kolay bozulmaz ( tabiki küçük hacimli akvaryumlara göre) öncelikle silis kum öneririm görsellik olarak ta çok hoş balıklarınızın girip çıkabileceği kayalar taşlar koyabilirsiniz testi te olur ama doğallığı bozar. Bilindiği üzere bitkiler su kimyasında önemli rol oynuyor. Eğer bitki düşünürseniz anubias, bambu( zamanın da kullandım suyu pırıl pırıl yapıyor emdiği nitrattan dolayı), java fern, crypto besleyebilirsiniz. İllaki balıklarınız bu bitkilere zarar verecektir ama benim bildiğim dayanıklı bitkiler bunlardır. Kolay gelsin :)

http://www.youtube.com/watch?v=xVVKQDIkkks 

akvaryumunuza dekorda yardımcı olabilir doğal ortamları
Bolivian ram mücevher ciklet uyumu
    Arkadaşlar akvaryumum 80 cm lik taymur bombeli akvaryum içerisinde ağaç kökü kum vs. oldugu için net kaç litre bilmiyorum. Bir çift bolivian ram, 3 tane neon, 1 tane sae çöpçü ve normal çöpçü balığım var. Bolivian lar eş tutmuş ve dişi tüpcük çıkarmış durumda benim sorum bunların yanına mücevher ciklet alsam ciddi bir sorun yaşarmıyım beslemiş olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Akvaryumdaki bitkilerim 6 kök amazon diye tabir edilen crypto lar  ve anubias bulunmaktadır. mücevherlerin kumları kazdıgnı okudum bu pek sorun değil fakat yapraklara zarar verirler mi ???
Amazonia2012-08-02 23:17:04
Astronot cinsiyet belirleme
Bir abimiz bu balıklardan yumurta almayı başardı fakat o bile hangisinin dişi hangisinin erkek olduğunu anlayamamış. 
Bu başlık yardımcı olur umarum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.